روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شما چکاره اید که نگذارید، دولت گرفتار، فرافکنی رژیم صهیونیستی در سرازیری فروپاشی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «شما چکاره اید که نگذارید؟» نوشت: این روزها باز خبرهای برجامی و رفت وآمدهای دیپلماتیک رســمی و غیررســمی برای احیای این توافق به ظاهر مرده داغ شده و کشورهای مختلف پادرمیانی و پیام ها را رد و بدل می کنند تا شاید تنفسی هرچند مصنوعی حاصل شود. اینکه آمریکا علی رغم این همه خصومت ورزیدن علیه ملت ایران به خصوص که با اغتشاشــات و جنگ ارزی و تشــدید تحریم ها و فضا ســازی های فریبکارانه پیرامون قدرت جمهوری اسلامی به دنبال باج گیری از جمهوری اســلامی بود، آیا حاضر است دست از سیاست های خبیثانه و مخرب خود بردارد و به احقاق حقوق ملت ایران و رفع همه تحریم ها تن بدهد یا نه، موضوعی است که بررسی آن نیاز به وقت دیگری دارد. اما نکته مهم این است که نظام جمهوری اسلامی در شرایط کنونی با به دســت گرفتن توازن قدرت در منطقه و رعایت اصل موازنه در روابط بین المللی توانسته در این مسیر بدون دادن هیچ گونه باجی درست حرکت و از تمام مؤلفه های قدرت خود به خوبی استفاده کند.

وطن امروز: سید محسن حسینی در مطلبی با عنوان «نیم نگاهی به مداخله امریکا در انتخابات نیجریه» چنین نوشت: انتخابات ریاست جمهوری نیجریه به عنوان بزرگ ترین دموکراسی قاره آفریقا در حالی هفته گذشته برگزار شد که طبق گزارش ها احمد تینوبو نامزد حزب حاکم این کشور به عنوان فرد پیروز در انتخابات معرفی شد. قاره آفریقا طی یکی دو دهه گذشته به عرصه رقابت و نفوذ قدرت های خارجی تبدیل شده است و سرمایه گذاری کلان چین در کشورهای آفریقایی زنگ خطر را برای کشورهای غرب بویژه آمریکا به صدا درآورده است. از این رو نتیجه انتخابات در کشوری مثل نیجریه که پرجمعیت ترین کشور قاره آفریقا و یکی از اصلی ترین منابع نفت و گاز قاره سیاه است، برای واشنگتن و دستگاه های اطلاعاتی این کشور بسیار مهم است. تحرکات و اقدامات ایاالت متحده و مقامات ارشد واشنگتن در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه نشان دهنده اهمیت نتیجه این انتخابات برای واشنگتن از یک سو و همچنین مداخله آشکار این کشور در روند انتخابات نیجریه است.

اطلاعات: فتح الله آملی در مطلبی با عنوان «دولت گرفتار» نوشت: اگر بدانیم که بودجه دولت از سال 58 تا به حال بیش از 21 هزار برابر رشد داشته، به خوبي در مي یابیم که تمامي ادعاهایي که دولت ها درباره کم کردن حجم خود و نیز برون سپاري فعالیت هایشان داشته اند، در عمل به ادعایي بدون اثبات وکاملا خلاف بدل شده است و نشاني از واقعیت ندارد. حتي باوجود تمامي اختیاراتي که در قالب مصوبه رهبري در اجراي اصل 44 به دولت تفویض شده تا بخش مهمي از مسئولیت هایش را به بخش خصوصي واگذارد و از بدنه اجرایي چاق خود بكاهد، عملا بر این حجم افزوده شده و ارقام بودجه، رشدهاي قابل توجه پیدا کرده است؛ به نحوي که حال دستگاه اجرایي مانده تا چگونه هزینه خورد و خوراك و تمنیات این عائله سنگین و چاق و شكمو را تأمین کند. بودجه 300 میلیاردي دولت، حال از 5 هزار همت هم بیشتر شده است. رشد قیمتي که حتي از رشد قیمت دلار هم فراتر رفته و تقریبا دوبرابر بیش از آن است و کار به جایي رسیده که دولت از این 5 هزار همت با همه جهادي که به خرج داده بیش از یكصد یا یكصد و بیست همت نمي تواند براي پروژه هاي عمراني خود کنار بگذارد و بخش قابل توجهي از بودجه خود را هم باید صرف کمك به صندوق هاي بازنشستگي خودکند که هر روز بیش از قبل محتاج کمك دولت مي شوند و اکثریت همین کارمندان و کارگران دولتي و بازنشستگانش که عائله او محسوب مي شوند هم هر روز از گذشته فقیرتر مي شوند و به همین خاطر نه با جان و دل کار مي کنند و نه با فراغ بال و وجدان آسوده به کار خلق مي پردازند.

جوان: عباس حاجی نجاری در یادداشتی با عنوان «فرافکنی رژیم صهیونیستی در سرازیری فروپاشی» چنین نوشت: رژیم صهیونیستی این روز ها بحرانی ترین شرایط دوران عمر کوتاه خود را طی می کند و زمینه های فروپاشی این رژیم منحوس متأثر از تشدید بحران های داخلی، تثبیت موقعیت نیروهای مقاومت، تسری مبارزات فلسطینی ها به مناطق کرانه باختری و سرزمین های ۴۸ فراهم شده است. روزنامه عبری زبان هاآرتص در یادداشتی نسبت به عواقب خطرناک منجر به دیوانگی نخست وزیر هشدار داده و می نویسد که او مسلما »ویرانی، تجزیه و فروپاشی اسرائیل خواهد شد. این رسانه صهیونیست در تحلیل خود می افزاید: روز های گذشته، روز های خشم در خیابان های اسرائیل بود. این روز ها به طورقطع روشن کردند که تظاهرات علیه دولت تروریستی بنیامین نتانیاهو یک جنگ است؛ جنگی که دو ماه پیش تشکیل شده، اما حاال به عملیات سپر دفاعی خود پناه برده است.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «معضل نگران کننده قوانین اجرا نشده» این گونه نوشت: با تصویب مجلس، موضوع واگــذاری سهام عدالت به جاماندگان در بودجه ۱۴۰۲ نیز گنجانده شـد. موضوعی که با تفاوت های جزئی کوچکی در قانون بودجه ۱۴۰۱ هم گنجانده شده بود. با این حال تاکنون و در فاصله ۲ هفته تا پایان سال، اجرای این بند از قانون بودجه ۱۴۰۱معطل مانده است و براساس اعلام مسئولان وزارت اقتصاد صرفا فهرستی از اسامی 3 میلیون و 3۰۰ هزار نفر برای دریافت سهام عدالت نهایی شده است، اما همچنان خبری از اعطای سهام عدالت نیست.

عصر ایرانیان: اسماعیل حسین زهی در سرمقاله ای با عنوان «ایران امن ترین و اقتصادی ترین مسیر برای ترانزیت کالا در منطقه» نوشت: تفاهم نامه ایران و چین در حوزه توسعه حمل و نقل ریلی و ترانزیت کالا از اهمیت برخوردار است، توجه به حوزه ترانزیت و احیای جاده ابریشم یکی از موضوعات مهم مطرح شده در دیدار مقامات دولتی ایران و چین بود، امیدوارم این سفر هدفمند در خنثی سازی تحریم ها و در نهایت بهبود تعاملات حمل و نقلی دوکشور شود. مزیت های بی شمار توسعه ترازیت کالا و همچنین بالقوه کردن ظرفیت های عظیم و فوق العاده ایران در این حوزه و اتصال چین به اروپا از مسیر ریلی کشورمان که موجب صرفه جویی در هزینه و زمان می شود، دیگر بر کسی پوشیده نیست و چینی ها می توانند کالاهای خودشان را از مسیری امن به کشورهای همسایه ایران و اروپا ارسال کنند. اتصال ترانزیتی ایران به عراق - سوریه و مدیترانه بخشی از کریدور شرق - غرب است، این خط ترانزیتی برای ما بسیار حائز اهمیت است و برخی کشورها مانند ترکیه به دنبال تصاحب این مسیر ترانزیتی و انتقال کالاهای شرقی از سایر مسیرها هستند.

قدس: زهرا طوسی در مطلبی با عنوان «اتحاد بانکی سه جانبه» چنین نوشت: روســیــه و ایران هر کدام پس از درگیری بـا غــرب از شبکه سوئیفت اخراج شدند ولی هر دو کشور بـا اتکا بـه تــوان داخـلـی بـرای خــودشــان پــیــام رســان مالی ایجاد کردند تا وابستگی نظام مالی-پولی خود به شبکه های تحت کنترل دولـت هـای غربی را به حداقل برسانند. پس از آنکه تحریم های غرب، ارتباط بزرگ ترین بانک های روسیه را از سوئیفت قطع و دسترسی آن هـا به بـازارهـای دلار و یـورو را محدود کـرد، مسکو در قبال این تحدیدهای بین المللی زیرساخت های مالی خود را با همکاری کشورهای دیگر توسعه داد تا پرده جدیدی از کنار گذاشتن ابزارهای تحریمی در صحنه بین المللی اکران شود.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شما چکاره اید که نگذارید، دولت گرفتار، فرافکنی رژیم صهیونیستی در سرازیری فروپاشی به چشم می‌خورد.