روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله میزی که ایران چید؛ همه منهای آمریکا، از حقه‌بازی هسته‌ای برژینسکی تا اعتراف برنز، عجز و ناتوانی امریکا در موج سوم ایران هراسی به چشم می‌خورد.
 

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «میزی که ایران چید؛ همه منهای آمریکا» نوشت: شش سال فاصله اســت، از روزگاری که رئیس جمهور آمریکا گفت عربستان گاو شیرده ماست، تا پریروز که نیویورک تایمز نوشت»آمریکا پشت در مذاکرات ایران، چین و عربستان ماند. ادبیات ترامپ، ِ توهین آمیز بــود، اما او صرفا با صدای بلند فکر می کرد و باطن نگرش آمریکا به دیگران در طول دهه ها را بیرون می ریخت. ترامپ گفته بود. عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید ســه چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت های ما بپردازد. اما شش سال بعد، روزنامه نیویورک تایمز خبر می دهد آمریکا در مذاکرات ایران و عربستان با میزبانی پکن، پشت در مانده است.
 

وطن امروز: حنیف غفاری در یادداشتی با عنوان «از حقه بازی هسته ای برژینسکی تا اعتراف برنز» چنین نوشت: سال 2013 میلادی، زمانی که مقامات دولت اوباما در حال مانور بر سر مهار هسته ای ایران به واسطه تاش برای انعقاد توافق هسته ای برجام(بودند، زبیگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری کارتر و یکی از استراتژیست های مطرح سیاست خارجی این کشور، به نکته مهمی درباره رفتار دروغین واشنگتن اشاره کرد: ادعای آمریکا مبنی بر تلاش ایران برای ساخت بمب اتم خنده دار است. فرض بگیریم ایران دارای تنها یک بمب اتم است. آیا بدون امتحان می تواند از کارایی آن خبر داشته باشد و بتواند در مقابل حمات تافی جویانه پاسخ دهد؟ ارتش اسرائیل 200 بمب اتم دارد و این برای قتل عام کافی است، بنابراین پرداختن به موضوع ساخت بمب اتم از سوی ایران مصداقی از حقه بازی است.
 

اطلاعات: فتح الله آملی در مطلبی با عنوان «امید که چنین نشود» نوشت: خوشبختانه با اعلام خبر توافق ايران و عربستان در آخرين ماه سالي كه چندان خوش يمن و مبارك براي ايران و ايراني نبود، اندكي از ترس و نگراني مردم بابت تورم انتظاري و كاهش هرچه بيشتر ارزش پول ملي كاسته شد و بازار ارز و طلا به ميزان قابل تأملي به آرامش دست يافت و روزنه هاي اميدي را در آخرين روزهاي سرد سال گشوده شد و تا حدي دلگرمي نسبت به آينده ايجاد كرد و نشان داد كه حركت در مسير تنش زدايي و بهبود روابط سياسي چه اثرات مباركي مي تواند در پي داشته باشد. اما براي اينكه از اين فرصت پيش آمده بتوان براي ايجاد ثبات اقتصادي و بهبود فضاي كسب و كار بهتر و مؤثرتر استفاده كرد. بسيار ضروري است. نكته هوشياري دولت و مجلس و در كل حاكميت اينكه حل مناقشات سياسي به شرطي مي تواند پيامدهاي اقتصادي قابل توجهي را در پي داشته باشد كه همراه با رويكرد عقلايي در جهت گيري اقتصادي و اصلاح ساختارهاي معيوب و بيماري مزمن اقتصاد كشور باشد كه اگر اين روند معيوب اصلاح نشود نه تنها بهبود روابط ايران و عربستان و كشورهاي عرب منطقه بلكه حتي به فرجام رسيدن برجام هم ضروري و الزمي است حالا مشكلات كه در جاي خود اقدام كاملا اقتصاد كشور نخواهد بود. بارها در اين ستون درباره اصلي ترين مشكل اقتصاد كشور كه انبوه عدم تعادلهاست صحبت كرده ايم. اما اين عدم تعادلها چيست؟ 
 

جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «عجز و ناتوانی امریکا در موج سوم ایران هراسی» چنین نوشت: جامعه اطلاعاتی امریکا که متشکل از ۱۶سازمان اطلاعاتی از جمله سازمان سیا و آژانس امنیت ملی ایالات متحده است، در جدید ترین گزارش سالانه خود به ارزیابی مجموعه تهدید هایی پرداخته که می توانند منافع ملی امریکا را به طور مستقیم و جدی در سال ۲۰۲۳ به خطر بیندازند. در این گزارش از روسیه و چین به عنوان رقیب امریکا که با دست زدن به مجموعه ای از اقدامات، هنجارهای نظم جهانی را به چالش کشیده اند نام برده و به تهدیدهای منطقه ای جمهوری اسلامی ایران نیز اشاره کرده و تصریح می کند که ایران در راستای تلاش برای از بین بردن نفوذ امریکا در خاورمیانه غرب آسیا، تثبیت نفوذ خود، قدرت افکنی در کشورهای همسایه و...، کماکان به تهدید منافع ایالات متحده ادامه خواهد داد.

خراسان: محمدصادق مصدق در یادداشتی با عنوان «ابزار کریدورها برای دیپلماسی متوازن» این گونه نوشت: دیپلماسی متوازن و فعال با کشورهای منطقه و فرامنطقه در عرصه های مختلف سیاسی و اقتصادی یکی از وعده های دولت سیزدهم به شمار می آمد که در ۱8 ماه گذشته در راستای آن گام برداشته است. دولت سیزدهم در راستای چندجانبه گرایی سیاسی، اقتصادی رفت وآمدهای متعددی به کشورهای مختلف داشـتـه اســت کـه در ادامـــه ایــن سیاست ها، صبح روز گذشته الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بــلاروس وارد تهران شد. اگرچه مواضع باروس هرگز علیه ایران نبوده اما طی چند سال گذشته با ملاحظات سیاسی تحریم های غربی علیه ایران، درباره توسعه روابط با کشورمان تحفظ زیادی داشته که در نتیجه سطح همکاری ها ازجمله مبادلات اقتصادی فی مابین به شدت کاهش یافته بود اما با بروز تغییراتی در سیاست خارجی باروس پس از آگوست ۲0۲0 و بروز تنش های شدید داخلی و همچنین تقابل در روابط این کشور با اتحادیه اروپا و آمریکا و برقراری تحریم های متعدد علیه مقامات عالی رتبه و برخی از موسسات اقتصادی این کشور و از سوی دیگر نزدیکی بسیار زیاد به روسیه درماجرای جنگ اوکراین، به نظر می رسد بلاروس تحت تاثیر این شرایط سیاسی- اقتصادی و نیز توسعه همکاری خود با روسیه، نسبت به توسعه روابط با تهران در جنبه های سیاسی و اقتصادی، مشتاق تر از گذشته باشد. 
 

قدس: محمدجواد استادی در یادداشتی با عنوان «آنچه بر سر شعار سال آوردیم» نوشت: نـــــام گـــــذاری ســــال هــــا پــیــرامــون موضوعات مرتبط با حکمرانی و زندگی مردم، اقــدامــی هوشمندانه از ســوی رهـبـر معظم انقلاب بود که از سال 1۳87 آغاز شد. این کار از ظرفیتی نمادین، یعنی ایجاد زمینه مثبت روانی در جامعه برای حرکت رو به جلو برخوردار است. ولی نباید فراموش کرد که برجسته ترین کارکرد آن، جهت بخشی کلی جامعه و نهادهای وابـسـتـه بـه ســازمــان حـکـمـرانـی در راسـتـای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده و البته هماهنگی دستگاه ها و بخش های گوناگون اسـت. به عبارت بهتر در مسیر تمدن سازی مورد نظر نظام اسلامی، این نام گذاری نقشی تـــســـهـــیـــل کـــنـــنـــده، انــــســــجــــام بــــخــــش و هماهنگ کننده میان مؤلفه های گوناگون و متعدد حاکمیتی را ایفا می کند. 

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله میزی که ایران چید؛ همه منهای آمریکا، از حقه‌بازی هسته‌ای برژینسکی تا اعتراف برنز، عجز و ناتوانی امریکا در موج سوم ایران هراسی به چشم می‌خورد.