به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارین ژان پییر سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: جو بایدن مصمم در تبدیل دوباره آمریکا به یک کشور پیشرو در جهان از نظر تولید تبدیل کند. ماه گذشته، بوئینگ دومین معامله بزرگ تجاری خود را در تاریخ جهت تولید بیش ۲۰۰ فروند هواپیما برای شرکت ایر ایندیای هند امضا کرد.
سخنگوی کاخ سفید گفت: امروز، بوئینگ دو قرارداد با عربستان سعودی برای ساخت ۱۲۱ هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ دریم لاینر مجهز به پیشرفته ترین موتورهای جنرال الکتریک GEnex امضا کرد. این قراردادهای بزرگ با عربستان سعودی نزدیک به ۳۷ میلیارد دلار ارزش دارد.
ژان پییر افزود: تازه ترین قراردادها با عربستان سعودی به تنهایی بیش از ۱۴۰ هزار شغل آمریکایی را پشتیبانی می کند که بسیاری از آنها به مدرک دانشگاهی چهار ساله نیاز ندارند. ما خوشحالیم که بوئینگ توانست پس از سال ها مذاکرات فشرده در ماه های اخیر، سرانجام این قراردادها را با عربستان سعودی امضا کند.
سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: این همکاری نقطه عطف دیگری در هشت دهه روابط عربستان سعودی و صنعت آمریکاست. دولت آمریکا مشتاق همکاری با عربستان سعودی و همه شرکای خود در خاورمیانه برای حمایت از منطقه ای مرفه تر، امن تر و یکپارچه تر است که در نهایت به نفع مردم آمریکاست.
به گزارش ایرنا، اعلام توافق میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، در روز جمعه ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱ برای از سرگیری روابط پس از هفت سال تنش، بازتاب گسترده ای در آمریکا به ویژه در میان مقامات و تحلیلگران آمریکایی داشته است.
جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو جانبه و آغاز به کار دوباره سفارتخانههای دو کشور توافق کردند. بهدنبال سفر بهمن ماه آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن، امیر دریابان «علی شمخانی» از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشردهای را بهمنظور حلوفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.
در پایان این مذاکرات، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بنمحمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.
سیمون هندرسون عضو بیکر و مدیر برنامه برنشتاین در زمینه سیاست خلیج فارس و انرژی در موسسه واشنگتن در مطلبی در تارنمای هیل وابسته به کنگره آمریکا درباره توافق ایران و عربستان با عنوان اینکه آیا چین با دیپلماسی عربستان و ایران، آمریکا را در خاورمیانه کنار میزند؟، نوشت که تحلیل پیامدهای توافق ایران و عربستان احتمالاً بخش قابل توجهی از جامعه سیاست خارجی واشنگتن را به خود مشغول خواهد کرد.
این تحلیلگر ارشد آمریکایی افزود: به نظر می رسد تحلیل غالب این است که ریاض به دلیل مخالفت و عدم حمایت دولت بایدن و دموکرات های کنگره از ریاض تصمیم به همکاری با تهران گرفته است.