به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پس از آن که کشور چین به علت شیوع بیماری کرونا از میزبانی جام ملتهای آسیا کناره گرفت، این امتیاز از سوی هیاتاجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا به قطر، کشور میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ تعلق یافت تا زمستان سال آتی، این کشور میزبان برترین تیمهای ملی آسیایی باشد.
اکنون با اعلام AFC،سیدبندی رقابتهای جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ مشخص شده که در سید اول تیمهای ایران، عربستان، قطر، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا به عنوان ۵ قدرت اول آسیا حاضر شدهاند که باید در انتظار مشخص شدن قرعه خود و انتخاب ۳ تیم دیگر از سیدهای بعدی باشند.
در سید دوم نیز عراق حاضر است. بعد از نمایش موفق این تیم در جام کشورهای عربی اکنون آنها با حضور در سید دوم و به عنوان قهرمان سال ۲۰۱۵ پا به این مسابقات خواهند گذاشت. دیگر تیمهای این سید نیز امارات، عمان، ازبکستان، چین و اردن هستند. عمان با برانکو ایوانکوویچ پا به این مسابقات خواهد گذاشت و با توجه به حضور در سید دوم، امکان تقابل این تیم با ایران و قطر وجود دارد که رقم خوردن هر کدام از این اتفاقات جذابیتهای ویژهای خواهد داشت. برانکو با عمان در تقابل احتمال با كارلوس كیروش (قطر) و ایران که هدایت را امیر قلعهنویی عهدهدار است و خیلی از بازیکنانش سابقه همکاری با وی را دارند.
سید سوم هم بحرین و سوریه در کنار فلسطین، قرقیزستان، ویتنام و لبنان حاضر هستند. قطعا سختترین تیمهای این سید بحرین و سوریه خواهند بود که رقبای سید اول هم ترجیح میدهند با آنها در مرحله گروهی برخورد نداشته باشند. در نهایت در سید چهار هندوستان، تاجیکستان، تایلند، مالزی، هنگ کنگ و اندونزی حضور یافتهاند که بیشتر از شرق آسیا هستند و به دنبال رویاپردازی خود در این مرحله خواهند بود.
با اعلام رسمی سیدبندی جام ملتهای آسیا شاید آسانترین گروهی که روی کاغذ برای ایران قابل پیشبینی و جذاب باشد، متشکل از تیمهای اردن، لبنان و اندونزی باشد. تیمهایی که از حیث رنکینگ جهانی نیز فاصله زیادی با ایران دارند و از نظر کیفیت فردی و فنی نیز شرایط به سود تیم ملی ایران است. بدترین قرعه در این مرحله هم میتواند متشکل از تیمهای ایران، عراق، سوریه و تایلند باشد. هرچند این گروهبندی نیز شاید نتواند چالش بزرگی در مرحله گروهی برای صعود شاگردان امیر قلعهنویی محسوب شود، اما از حیث سختی رقبا، قرعه پرماجرایی محسوب میشود.
سید اول: قطر، ایران، ژاپن، کره جنوبی، عربستان و استرالیا
سید دوم: عراق، امارات، عمان، ازبکستان، چین و اردن
سید سوم: بحرین، سوریه، فلسطین، ویتنام، قرقیزستان و لبنان
سید چهارم: هندوستان، تاجیکستان، تایلند، هنگ کنگ، مالزی و اندونزی