۱۵ رمضان، سالروز تولد امام حسن مجتبی (ع) و روز تکریم خیرین

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز پانزدهم ماه مبارک رمضان مصادف با سالروز میلاد حضرت امام حسن مجتبی (ع) است که به نام روز تکریم خیرین نامگذاری شده است.

در این روز آسمان مدینه به برکت تولد کودکی در بیت نبوت و امامت نور باران گردید. نوزاد را جهت نامگذاری خدمت حضرت علی (ع ) آوردند اما آن حضرت فرمود در این کار بر پیامبر خدا سبقت نمی‌جویم. پیامبر (ص ) نیز وقتی نوزاد را دید فرمود در نامگذاری او بر خدا پیشی نمی‌گیرم. در این هنگام جبرئیل به دستور خدا نازل شد و پس از ابلاغ سلام و تبریک الهی عرض کرد خداوند نام حسن را برایش انتخاب فرموده است.

امام حسن مجتبی (ع) پسر امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) است. ایشان در سال ۳ هجری در مدینه متولد شدند و از اوایل کودکی در خدمت پیامبر رشد یافتند و در پای منبر آن حضرت درس‌های زیادی از یاد اسلام گرفتند. بعد از رحلت پیامبر که مصادف با هفت سالگی امام حسن بود، ایشان مانند سربازی فداکار در رکاب مولی و پدرش حضرت علی (ع) حاضر شد.

بعد از شهادت حضرت علی (ع) امام حسن به عنوان دومین امام شیعیان زمامداری و خلافت مسلمین را بر عهده گرفت . اگر چه دوران خلافت آن حضرت مملو از فتنه‌های دشمنان و حیله‌های آنان بود اما درایت و ذکاوت امام حسن مانع بروز اختلاف در میان مسلمانان شد. امام دوم شیعیان در 47 سال عمر شریف خود جلوه‌ای از شجاعت،‌ تقوا و کرامت برای مردم بود.

امام حسن مجتبی (ع) یکی از امامان بزرگ و فرزانه تاریخ اسلام و پس از پدرش، در دورهٔ خلافت عثمانیه، از مبارزان علیه سیاست های امیر معاویه بود. وی از معروفترین و شجاع ترین افراد آن دوران بود و در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی و اخلاقی موفقیت‌های بسیاری داشت. امام حسن (ع) از نظر اخلاقی و اجتماعی بسیار برجسته بود و همواره در خدمت اسلام و مسلمانان بود. ایشان از نظر علمی و دانش نیز به یکی از بزرگان دانش و فرهنگ اسلامی محسوب می‌شوند و مصنف بسیاری از کتب و رسائل علمی و اخلاقی هستند.

۱۵ رمضان، روز تکریم خیرین

روز تکریم خیرین یک رویداد مهم و ممتاز است که به منظور قدردانی از تلاش‌های بی‌دریغ و بی‌وقفه خیرین و اهدای تقدیر و تشکر به آنان برگزار می‌شود.

بر اساس مصوبات هشتصد و بیست و پنجمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۴ دی ۱۳۹۸؛ ۱۵ رمضان سالروز تولد امام حسن مجتبی (ع) به عنوان روز تکریم خیرین نامگذاری شده تا مسلمانان و پیروان واقعی آن حضرت با الهام از مقتدای خود که الگویی از کرامت و بخشندگی بود، دست نیاز ایتام و نیازمندان را گرفته و در حد توان خود به کمک فقرا بشتابند.

این روز به منظور تجلیل از خیرینی است که در کمک به فقرا، نیازمندان، محرومان و افراد مستضعف جامعه، تلاش می‌کنند و به کمک‌رسانی به آنان در جهت بهبود وضعیت زندگیشان می‌پردازند. برای همین این روز از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند برای ترویج فرهنگ خیریه و کمک به افراد نیازمند و مستضعف مفید واقع شود.

لازمه شیعه و پیرو بودن برای ائمه، تبعیت از دستورهای آنان و الگو گرفتن از رفتارهای آن‌ها است. امام حسن (ع) چندین بار اموال و ثروت خود را به فقرا بخشیده و هیچ وقت خود را اسیر مال دنیا نفرموده است.

 روز پانزدهم ماه مبارک رمضان مصادف با سالروز میلاد حضرت امام حسن مجتبی (ع) است که به نام روز تکریم خیرین نامگذاری شده است.