به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از ۲۱ اسفند سال گذشته دولت با وصول پیشنهاد برنامه توسعه از سوی سازمان برنامه و بودجه، وارد رسیدگی به سند برنامه هفتم توسعه پنجساله کشور شد و اکنون روزهای پایانی فرایند تدوین این برنامه در دولت در حال سپری شدن است و انتظار میرود به زودی برنامه هفتم توسعه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
هفته گذشته محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترکی که بین دولت و مجلس برگزار شد بر ارائه برنامه هفتم توسعه به مجلس شورای اسلامی حداکثر تا پایان اردیبهشت تاکید کرد و اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه کشور باید محور همه تحولات کشور قرار گیرد و در حقیقت باید میثاق ملی نظام حکمرانی برای تحول باشد.
در این باره سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهار داشت: این برنامه در دولت در حال بررسی است و مرتب جلسات با حضور مسئولین دستگاه ها و وزرا در حال برگزاری است و بخشهای مختلف نظرات و دیدگاههای خود را مطرح می کنند.
وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه مراحل نهایی خود را طی می کند، عنوان کرد: در حال حاضر توافقاتی بین سازمان برنامه و دستگاه های زیر ربط صورت گرفته، اما نیاز است در دولت یک جمع بندی صورت گیرد تا تصویب شود.
استفاده از سند تحول دولت در تدوین برنامه هفتم توسعه
حسینی با بیان اینکه از سند تحول دولت در تدوین برنامه هفتم توسعه استفاده شده است، گفت: دولت در آغاز کار سند تحول خود را ارائه کرد و از این سند در تدوین برنامه هفتم توسعه استفاده شده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه به بهبود شرایط اقتصادی مردم و وضعیت کشور کمک شایانی خواهد کرد، گفت: این برنامه در مراحل پایانی رسیدگی و بررسی در دولت قرار دارد و به زودی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد که امیدواریم مراحل آن نیز در مجلس به خوبی طی شده و مورد اجرا قرار بگیرد.
به گزارش دانا؛ از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون شش برنامه توسعه نهایی و اجرایی شده است، برنامههایی که در جریان تصویب آن، نهادهای مختلف نظام مشارکت داشته و در جریان اجرا، جزو قوانین بالادستی به شمار میروند.
البته این برنامه ها در سالهای گذشته با چالشهایی که در مسیر اجرای قوانین به وجود آورد، مانع از دستیابی به اهداف کلان شد. حال اگر بناست برنامه هفتم توسعه، تجربهای جدید نسبت به برنامههای گذشته را تجربه کند، دولت و سایر دستگاههای تصمیم گیر باید از اشتباهات گذشته درس گرفته و راهی برای برون رفت اقتصاد ایران از سیکل معیوب دهه گذشته را پیدا کنند و یک برنامه خوب توسعهای را تدوین و اجرا کنند.
گفتنی است؛ بررسی آخرین اقدامات به عمل آمده در تدوین برنامه هفتم توسعه در دستور کار هفته جاری کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.