به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، "انیس نقاش" کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه گفت: مشارکت مردمی در انقلاب 25 ژانویه که به سرنگونی محمد حسنی مبارک انجامید، بسیار گستردهتر از تظاهرات فعلی میدان التحریر است.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,وی با بیان اینکه جریانهایی که در حاکمیت مصر مشارکت داده نشدند، نگران آن هستند که کشور به سمت و سویی برده شود که آنها دوست ندارند، افزود: معتقدم این امر نقطه ضعف گفتوگوهای سیاسی است و اگر دو طرف رقیب با هم تفاهم کنند درخواهیم یافت که اختلافات اساسی بین آنها وجود ندارد.
,"نقاش" تحولات امروزی مصر را ناشی از درگیری بین لائیکها،ملی گریان و قومی گریان با جریان اسلامگرای اخوان المسلمین دانست و افزود: جریان اخوان المسلمین بعد از به قدرت رسیدن نقاط قوت خود را از دست دادند. یعنی زمانی که به عنوان معارض فعالیت میکردند به موضوعاتی مثل آرمان فلسطین و دشمنی با آمریکا و رژیم صهیونیستی چنگ میزدند ولی بعد به قدرت رسیدن به شعارهایی که در زمان حاکمیت حسنی مبارک مطرح میکردند؛ پایبند نشدند.
,وی با بیان اینکه برخیها عدم پایبندی اخوان المسلمین به شعارهای فوق الذکر را نوعی نفاق خواندند که در راستای رسیدن به قدرت آن شعارها را مطرح میکردند؛ افزود: عملکرد محمد مرسی در یک سال گذشته سرشار از نقاط منفی است و اولین نقطه منفی عملکرد وی عدم ایجاد تغییر در سیاست کشور در تعامل با آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
,,
این کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه عدم حل و فصل مناقشه آب رودخانه نیل بین مصر، سودان و اتیوپی را به عنوان یکی نقاط ضعف مرسی دانست و افزود: مرسی نه تنها نتوانست روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران برقرار کند؛ بلکه به جای اینکه داوری برای حل بحران سوریه فعالیت کند به عنوان یک طرف این بحران ظاهر شد.
,وی با اشاره به بی نتیجه بودن سفر مرسی به چین و روسیه، عدم بهبود شرایط اقتصادی و امنیتی مصر در یک سال گذشته را از دیگر مصادیق عملکرد منفی مرسی برشمرد و افزود: انقلاب مصر محصول یک حزب خاص نبود و لذا معتقدم سیطره اخوان المسلمین بر کابینه مرسی اولین اشتباه وی است.
,"نقاش" هدف مردم مصر از انقلاب 25 ژانویه را دستیابی به عزت و کرامت خواند و با بیان اینکه وابستگی مرسی به آمریکا و رژیم صهونیستی ملت مصر را خشمگین کرده است.
,"نقاش" شمار معترضان محمد مرسی را بسیار زیاد توصیف کرد و افزود: افکار عمومی معترض نوعی مشروعیت به خواستههای مخالفان میدهد و زمانی که اختلاف و دودستگی میان مردم رخ دهد برگزاری انتخابات امری حکیمانه است.
,منبع : فارس
,انتهای پیام/
]