روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نظم جدید جهانی منهای آمریکا، تنش آفرینی، راه فرار رژیم مجعول از بحران داخلی، راه‌های نرفته ایران در دوران پساجنگ سوریه به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان«نظم جدید جهانی منهای آمریکا» نوشت: امروز از تنگه خیبر در عربستان تا تنگه جبل الطارق در مراکش، تحول و دگرگونی عمیقی در حال وقوع است و همه جا به لرزه افتاده است. این لرزه، کشورها را متلاطم و دولت ها را متلاشی کرده است و همه ما همچنان شاهد این نوسانات هستیم...این لرزه ویرانگر! یادآور انقلاب 1۹۷۹ ایران (پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 135۷)است. باید قبول کنیم نیروی قدرتمندی وجود دارد که با الگوی مورد نظر ما برای اداره جهان مخالف است. در رأس این نیروی قدرتمند، ایران خمینی وخامنه‌ای قرار دارد.

وطن امروز: مهدی گرگانی در مطلبی با عنوان «تنش آفرینی، راه فرار رژیم مجعول از بحران داخلی» چنین نوشت: از زمان روی کار آمدن دوباره بنیامین نتانیاهو در تل آویو، بحران های قدیمی در رژیم موقت صهیونیستی مجددا سر باز کرده و این رژیم را بیش از پیش در خطر سقوط و فروپاشی قرار داده است. با روی میز گذاشتن طرح های جنجالی کابینه نتانیاهو بویژه در زمینه اصلاحات قضایی، صدها هزار نفر از ساکنان اراضی اشغالی به خیابان ها ریخته و تظاهرات بی سابقه ای را در واکنش به افراط گری های دولت این رژیم به راه انداختند. بحران درونی رژیم تروریست صهیونیستی تا جایی پیش رفت که بسیاری از سفرا و وزرای کابینه نیز در مخالفت با رویه دولت نتانیاهو از سمت خود استعفا یا تهدید به کناره گیری کردند و حتی بسیاری از دولتمردان سابق این رژیم به صفوف معترضان در خیابان ها پیوستند.

اطلاعات: فتح الله آملی در یادداشتی با عنوان«خیرتان قبول، لطفا کاری نکنید» نوشت: ماجراي قیمت گذاري و فروش خودرو و آنچه که این بي برنامگي و بلبشو و بلاتکلیفي بر سر ملك و ملت آورده و مي آورد، مثنوي هفتاد من درد است؛ آن هم در سالي که سال رونق تولید و مهار تورم نامگذاري شده و نظام تصمیم گیري نمي داند که مسیر انجام باید به سمت کاهش تورم غش در جمع بندي این دو مفهوم به تعارض و کند یا حمایت از تولید، زیرا ظاهرا تناقض بیشتر معتقد است تا هماهنگي و تفاهم و گمان مي کند اگر به صورت دستوري و البته غیرمنطقي و غیرعلمي بر سرکوب قیمت و قیمت گذاري دستوري تکیه کند در بحث مقابله با تورم مي تواند نمره بهتري بگیرد و کمتر مورد عتاب و عقاب باشد که البته چون همیشه مرتکب اشتباه مي شود و نقض غرض مي کند. در این باره توجه به چند نکته خالي از لطف نیست: نکته نخست اینکه اصولا به دولت یا وزارت صمت چه ربطي دارد که براي کالاها قیمت تعیین کند؟ اصولا شوراي رقابت یا شوراي قیمت گذاري یعني چه؟ دوستان عقل کل در نظام تصمیم گیري محبت فرموده و نمونه اي از این دست در یك کشور معرفي کنند تا ما هم چنین موارد شگفتي از مدیریت علمي را به جهان معرفي کنیم!

جوان: حمیدرضا شاه نظری در یادداشتی با عنوان «تعجیل رژیم صهیونیستی برای پایان» چنین نوشت: پس از نهایی شدن توافق برجام در سال ۲۰۱۵ بین ایران و گروه ۱+۵ ، رژیم صهیونیستی در بیانیه ای اعلام کرد هیچ گونه نگرانی درخصوص جنگ بین ایران و اسرائیل نخواهد بود و امنیت ما برای ۲۵ سال آینده تضمین شده است! رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به این سخن گزاف در بیانیه ای فرمودند: من به شما اول می گویم اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید؛ دوم اینکه در این دوره ایران روح مبارزه و جدیت و جهاد را حفظ خواهد کرد و شما هر لحظه نگران خواهید بود. عبارتی که در دیدار رمضان عبدالله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در تاریخ ۲۴ آذر ۱۳۹۵ نیز این گونه تکرار شد: رژیم صهیونیستی همچنان که قبال گفته ایم به شرط مبارزه همگانی و متحد فلسطینی ها و مسلمانان با صهیونیست ها در ۲۵ سال آینده وجود خارجی نخواهد داشت.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «چالش های اساسی اقتصاد فدای سر خودرو» این گونه نوشت: اگر در یک نظرسنجی از نخبگان اقتصادی کشور بپرسیم که مهم ترین مسئله فعلی پیش روی اقتصاد ایـران چیست و اگر هر فرد قرار باشد 3 یا 5 گزینه را فهرست کند می توان پاسخ های فراوانی را متصور شد. با این حال چند مسئله اساسی وجود دارد که به دلیل اهمیت و فوریت آن در صدر گزینه ها قرار می گیرد. با این همه پس از تعیین شعار سال که بر ۲ مورد از این موارد مهم و فوری یعنی رشـد اقتصادی و مهار تـورم تمرکز داشـت، آن چه مسئله اصلی این روزهای محافل اجرایی و به تبع آن رسانه ای شده است، موضوع قیمت گذاری خودروست. سوال این است که مسئله صنعت خودرو اعم از کیفیت پایین و قیمت بالای آن، تا چه انـدازه مسئله حیاتی و مهم اقتصاد ایران محسوب می شود.

قدس: مینا افرازه در مطلبی با عنوان «راه های نرفته ایران در دوران پساجنگ سوریه» نوشت: بــا فـروکـش کردن بحران جنگ در سوریه و زمزمه های بازگشت بشار اســد بــه جـمـع ســـران عــرب، زمــــان بـــازســـازی فـــرا رسـیـده و کـشـورهـای بسیاری سعی می کنند سهم بیشتری را از بازسازی این کشور نصیب خود سازند. ایران و سوریه گرچه از دیرباز تاکنون هـمـواره در عرصه سیاسی و امنیتی به عنوان شریک راهـبـردی یکدیگر محسوب می شوند، اما کشورمان در عرصه دیپلماسی اقتصادی و بهره مندی از ظرفیت سیاسی برای مراودات اقتصادی با سوریه ضعیف عمل کرده و سهم ناچیزی داشته است. این در حالی است که کشوری همچون ترکیه که به عنوان دولت معارض سوریه محسوب می شود، نسبت به ایران سهم بیشتری را از آن خود کرده است. با این حال روی کار آمدن دولت سیزدهم و تأکید بر رویکرد نگاه به شرق و راهبرد تقویت همسایگی از یک سو و نیز رقم خوردن تحولات اخیر به سود کشورهای محور مقاومت از سوی دیگر، موجب شــده فـرصـت نقش آفـریـنـی مـؤثـر در عرصه بـازسـازی سوریه و رونـق دیپلماسی اقتصادی کشورمان بیش از گذشته فراهم شود.

 

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نظم جدید جهانی منهای آمریکا، تنش آفرینی، راه فرار رژیم مجعول از بحران داخلی، راه‌های نرفته ایران در دوران پساجنگ سوریه به چشم می‌خورد.