به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ کاهش قیمت فولاد در چین باتوجهبه اینکه این کشور بیش از ۱۵ درصد از صادرات جهانی این محصول را به خود اختصاص داده، میتواند در قیمت جهانی این محصول اثرگذار باشد.
افت ۱۰۰ دلاری قیمت ورق گرم جهانی، در یک ماه گذشته
شاخص خرید محصولات فولادی این کشور در ماه مارس به زیر ۵۰ واحد سقوط کرد که نشاندهنده فشارهای رکودی بر اقتصاد آن است. قیمت ورق گرم جهانی نیز در یک ماه گذشته تا ۱۰۰ دلار افت داشته به حدود ۸۲۰ دلار هر تن فوب رسیده است.
قیمت سنگآهن خلوص ۶۲ درصد نیز از ۱۵۳ دلار یک ماه گذشته به ۱۲۸ دلار در هر تن سی اف آر چین کاهشیافته است.
بازگشت روسیه به بازار صادراتی فولاد
این در حالی است که بازگشت روسیه به بازار صادراتی فولاد آن هم با تخفیفهای بالا بر روند قیمتهای جهانی تأثیر گذاشته و بر کاهش قیمت مؤثر بوده است و صادرات محصولات نیمهتمام فولادی و چدن روسیه هم در قیمتهای پایین باعث کاهش قابلتوجهی در قیمتگذاریهای این محصولات فولاد محور شده است.
از سویی مصرف فولاد در اروپا در سال جاری به دلیل افزایش شدید قیمت انرژی، اختلالات مداوم در زنجیره تأمین و شوک جنگ در اوکراین ممکن است تقریباً ۲ درصد کاهش داشته باشد.
این مسائل در کنار این موضوع که پس از جنگ اوکراین دلار در برابر یورو در بالاترین سطح پنج سال اخیر معامله میشود، بر بازار کامودیتیها و فلزات آهنی فشار آورده است.
آثار افزایش قیمت انرژی جهانی به خصوص در اروپا بر میزان تقاضای جهانی فولاد
علاوه بر این، قیمت انرژی به بالاترین حد خود در سالهای اخیر رسیده است، بهطوریکه بانک جهانی در گزارش اخیر خود اعلام کرد، جنگ منجر به بزرگترین شوک قیمت کامودیتیها از زمان بحران نفتی ۱۹۷۳ شده است.
در پی اتفاقاتی که به آنها اشاره شد قیمت انرژی افزایش قابلتوجهی داشته است. اکنون انتظار میرود نفت خام برنت در سال ۲۰۲۲ به طور متوسط ۱۰۰ دلار در هر بشکه باشد که نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد افزایش خواهد داشت، درحالیکه قیمت گاز طبیعی اروپا دوبرابر میشود و ۱۰ برابر بیشتر از سال ۲۰۲۰ خواهد بود. کاهش تقاضا به دلیل تورم انرژی بر قیمت فولاد تأثیر گذاشته، اما انتظار میرود که قیمتها بهتدریج در سهماهه سوم و چهارم ۲۰۲۲ با عادیشدن عرضه و جریان دادوستد تثبیت شود.
آخرین تغییرات قیمتهای جهانی محصولات فولادی
به گزارش راه دانا، قیمت فولاد و مواد اولیه فولادی ۲۱ فروردین در اولین روز بازگشایی بازار چین در هفته جاری کاهش یافت و قیمت سنگآهن با سررسید ماه سپتامبر در بورس کالای دالیان با کاهش ۱.۸ درصدی به ۷۷۷ یوان (۱۱۳ دلار) بهازای هر تن رسید.
قیمت میلگرد با سررسید ماه اکتبر در بورس آتی شانگهای ۷۶ یوان در هر تن کاهش یافت و به ۳۹۰۷ یوان (۵۶۸ دلار) بهازای هر تن رسید.
قیمت ورق گرم با سررسید ماه اکتبر نیز در بورس آتی شانگهای ۵۹ یوان در تن کاهش یافت و به ۴۰۰۳ یوان (۵۸۲ دلار) بهازای هر تن رسید.
قیمت زغالسنگ کک شو نیز در بورس کالای دالیان چین حدود ۴ درصد کاهش یافت و به کمترین میزان در ۵ ماه گذشته رسید.
اثر کاهش قیمت جهانی بر سودآوری شرکتهای داخلی
کاهش قیمتها در بازار مواد اولیه چین و مصرف کمتر از حد انتظار محصولات فولادی در این کشور در کنار تلاش پکن برای کنترل قیمت زغالسنگ سنگآهن، باعث کاهش قابلتوجه قیمتها در بازار فولاد این کشور از ابتدای هفته گذشته تاکنون شد.
لذا باتوجهبه آمارهای ارائه شده و این موضوع که چین بزرگترین مصرفکننده و تولیدکننده فولاد دنیا است و تحولات آن سریعاً به بازارهای جهانی فولاد منتقل میشود. با کاهش قیمتها در بازار چین انتظار میرود شرکتهای این کشور حضور خود در بازارهای صادراتی را افزایش دهند و سبب کاهش قیمتها در این بازارها شوند. البته این موضوع خبر خوبی برای صادرکنندگان فولاد در داخل کشور نیست و امکان دارد با ادامه این روند از سود صادرات شرکتهای داخلی کاسته شود.