به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پلهای سهگانه حافظ که در دهه ۵۰ برای ورود کاروان بازیهایی آسیایی ١٩٧٤ در تهران احداث شد، این روزها مسئولان از حذف و جمع آوری این پل با آن همه خاطره خبر میدهند.
ماجرای جمعآوری پل حافظ
سال ۹۹ موضوع جمعآوری پل حافظ مطرح شد که پس از تحقیق و کارهای کارشناسی با اجرای آن موافقت شد، اما این طرح در شورای ترافیک شهرداری تهران به تصویب نرسید، این در حالیست که ۵۰ سال از عمر این پل گذشته و سالهاست فشاری بیش از توانش را تحمل میکند.
شنیدهها حاکی از این است که پل حافظ موقت بوده، اما مدارکی مبنی بر اینکه این پل موقت بوده در دست نیست البته طی این سالها دائما بر روی پل اقدامات مهندسی و ایمن سازی انجام شده و در حال حاضر پل از نظر ایمنی، مشکل تردد ندارد و پس از گذشت سه سال دوباره موضوع جمعآوری پل حافظ سوژه داغ رسانهها شده است.
اعضای شورای شهر بارها هزینه بالای نگهداری و بحث ایمنسازی پل حافظ را مطرح کردند که سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا در این باره میگوید: قدمت پل حافظ ۵۰ تا ۶۰ سال است و عمر مفید آن تمام شده و قرار است این پل برداشته شود.
به گفته عضو شورای شهر؛ پل حافظ براساس استانداردهای موجود نیاز به مقاومسازی دارد و هزینه مقاومسازی پلهای فلزی بسیار زیاد است.
وی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی بر این است که پل حافظ در تعطیلات نوروز برداشته شود؛ تصریح کرد: قطعی شدن این اقدام به نظر پلیس راهور و دیگر دستگاه های ذی ربط نیاز است.
برداشتن پل حافظ به دلیل فرسودگی
سید مجتبی شفیعی مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این باره اظهار داشت: هیچ کس نگفته بود که جمع آوری پل حافظ باعث کاهش ترافیک در منطقه خواهد شد، اما اساسا اثر ترافیکی این پل خیلی کم است، ولی به دلیل فرسودگی شدید پل حافظ، هزینههای نگهداری و بهسازی آن به اندازه ارزش خود پل بالا رفته است و به همین دلیل، برای شهرداری به صرفه است که این پل را جمع آوری کند.
وی در ادامه با بیان اینکه فرسودگی شدید پل حافظ در تقاطع خیابان طالقانی به حدی است که چارهای جز جمع آوری آن نداریم. البته بررسیهای معاونت مطالعات سازمان حمل و نقل و ترافیک نشان میدهد که برداشتن پل حافظ تاثیر چندانی روی افزایش ترافیک منطقه ندارد و بنابراین با برداشتن این پل، فعلا لازم نیست که پل جدیدی نصب شود یا اقدام دیگری برای مدیریت ترافیک آن منطقه انجام شود.
پل حافظ قابلیت تعمیر ندارد
جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران درباره تعیین تکلیف و جمع آوری پل حافظ اظهار داشت: پل حافظ در شهر تهران قبل از انقلاب اسلامی ساخته شد واین پلهای فلزی، مناسبتی و برای استفاده در کوتاه مدت پیش بینی و ساخته شده بودند.
وی با بیان اینکه پلهای فلزی تهران به دلیل گذشت زمان دچار فرسودگی زیادی شدهاند، افزود: تعمیر و نگهداشت این پلها بسیار هزینه بر است، در واقع هزینه احداث پل جدید بسیار کمتر از بازسازی است.
به گفته تشکری هاشمی؛ سازه پل حافظ دچار فرسودگی شده است به گونهای که تعمیر آن اساسا توجیه درستی را به دنبال ندارد.
پل حافظ در عید نوروز جمعآوری نشد
عباس شعبانی با بیان اینکه پل حافظ در نوروز امسال حذف نشد، اظهار داشت: قرار بر این بود که معاونت حمل و نقل و ترافیک وضعیت زیرگذر شمالی- جنوبی و شرقی- غربی را تعیین تکلیف کند که به نتیجه نرسیده است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه باید به طور همزمان برداشت پل و ایجاد زیرگذر را انجام داد، تصریح کرد: نمی توانیم پل را برداریم و سپس به دنبال ایجاد زیرگذر برویم.
پل حافظ تا نوروز سال آینده ماندنی شد
عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه معاونت فنی و عمرانی شهرداری آمادگی داشت که برداشت پل حافظ در نوروز امسال عملیاتی شود، اظهار داشت: ما در این راستا استعلامی از معاونت حمل و نقل و ترافیک انجام دادیم، اما از ما برای مطالعات ترافیکی بیشتر زمان خواستند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران همچنین خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه معاونت حمل و ترافیک اعلام کرده، باید مطالعات ترافیکی بیشتری صورت بگیرد که بدانیم این منطقه آیا به زیرگذر نیاز دارد، یا خیابان طالقانی باید دو طرفه شود یا خیر؟
وی با بیان اینکه تصمیمگیری درباره مباحث ترافیکی در حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک است، یادآور شد: اگر این مطالعات به پایان رسیده بود، ما در ایام نوروز آماده بودیم و برداشت پل را انجام میدادیم.
شعبانی با اعلام اینکه اگر امسال مطالعات را تکمیل کنند و به ما ارائه دهند، نوروز سال آینده عملیات عمرانی آن انجام خواهد شد، گفت: برداشت پل فرصتی همچون تعطیلات نیاز دارد؛ چراکه نباید شهر با مشکلات ترافیکی ناشی از اجرای این پروژه مواجه شود.
به گزارش راه دانا؛ تاکنون مشخص نشده که جمعآوری این پل گره ترافیکی ایجاد خواهد کرد یا خیر، اما آنچه از صحبتهای مسئولان برداشت میشود این است که حذف پل چندان تاثیری بر ترافیک نخواهد داشت وتنها بحث ایمن سازی و هزینه هنگفت آن است که باید دید مسئولان چه تصمیمی در این راستا اتخاذ میکنند.
بیشتر بخوانید:
شمارش معکوس برای جمع آوری پل های مرده