روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله تاوان هم پیمانی با شیطان، هوشمندسازی نان مقهور کلک‌های ساده، ریاض، حماس و ضربه‌ای بر پیکر عادی‌سازی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «تاوان هم پیمانی با شیطان» نوشت: »ورنر هایزنبرگ« فیزیکدان مشــهور آلمانی بود. او به دلیل تلاش هایش در فیزیک کوانتومی و خصوصا کشــف اصل عدم قطعیت شناخته می شود و در سال 1۹3۲ موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد. 10 سال پس از پایان جنگ جهانی دوم در پاییز 1۹54 دولت فدرال آلمان، هایزنبرگ را برای یک سری مذاکرات به واشنگتن فرستاد. قرار بود او با توجه به وجهه علمی اش نزد مقامات واشنگتن وساطت کند تا دولت آلمان بتواند به تحقیقات در زمینه انرژی اتمی بپردازد. هایزنبرگ در کتاب خاطراتش نتیجه مذاکرات را این گونه می نویسد: به ما اجازه دادند که یک رآکتور اتمی کوچک بسازیم. اگرچه باورش کمی سخت است اما واقعیت همین بود: آلمان برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی و حتی پیش تر از آن یعنی ســاخت یک رآکتور پژوهشی و تحقیقات در زمینه انرژی اتمی 10 سال پس از پایان جنگ جهانی، از آمریکا اجازه گرفت!

وطن امروز: کیومرث حیدری در یادداشتی با عنوان «حصن حصین» چنین نوشت: بیست ونهم فروردین که با دوراندیشی و ابتکار بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در تقویم تاریخ ملت ایران به نام روز ارتش نامگذاری شد، یادآور فداکاری ها و حماسه آفرینی های نیروی زمینی قهرمان در میدان دفاع از تمامیت ارضی و حدود و ثغور میهن اسلامی و بهانه ای است برای تشکر و قدردانی از فرزندان عزیز ملت ایران که همه توان و حتی جان خود را در راه اعتلای کشور در طبق اخلاص نهادند. ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۵ سال گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی، با پشتوانه عمیق معنوی، روحیه جهادی و انقلابی و با تبعیت از ولایت فقیه، در تمام عرصه های مورد نیاز و ضروری کشور با حضور موثر خود نقشی بی بدیل را ایفا کرد و به حصن حصین ملت و انقلاب اسلامی مردم ایران تبدیل شد.

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «آمریکا و چین، شاخ به شاخ» نوشت: دیروز دولت آمریکا اعلام كرد، ناوبر جنگي یو اس، اس میلیوس از تنگه تایوان میان چین و این جزیره عبور كرده است. سخنگوي ارتش آمریکا گفت: مأموریت این كشتي جنگي اطمینان از برقراري»آزادي ناوبري بین المللي در این منطقه است. سخنگوي نظامي چین هم پاسخ داد حركت این كشتي جنگي را رصد و رهگیري مي كند و نیروهایش در حالت آماده باش كامل قرار دارند. خبر دیگر كه هفته گذشته درصدر خبرها بود، دیدار رسمي رئیس دولت تایوان از آمریکا و سخنراني رسمي او دركنگره این كشور است كه اعتراض رسمي دولت چین را در پي داشت. مانور هوایي نظامي ارتش چین در كناره هاي مرز دریایي تایوان در دریاي چین نیز خبرساز شد و در رسانه هاي خبري آمریکا و اروپا انجام این مانور را به هشدار علني نظامي چین به دولت بایدن نقد و تفسیر كردند؛ به ویژه كه همزمان با این مانور وزیر خارجه آمریکا بلیکن به طور رسمي از ویتنام دیدار كرد تا نشان دهد، ویتنام در رد مواضع بحران آفرین دولت چین در هفته هاي اخیر علیه آمریکا، جانب نگاه سیاسي امنیتي وزارت خارجه آمریکا را دارد و به طور رسمي خواهان توقف هرگونه تشنج نظامي امنیتي در دریاي چین است.

جوان: غلامرضا صادقیان در یادداشتی با عنوان «هوشمندسازی نان مقهور کلک های ساده» چنین نوشت: هوشمندسازی فروش نان که حکما با جلسات متعدد فنی یک دوجین آدم متخصص و مشاور و معاون و مدیر از چند وزارتخانه تصمیم گیری شده است، با ترفندهای ساده خبازان دور زده می شود و صف های نان همچنان یکی از نقاط ناراضی تراش باقی می ماند. حالا طبق اعلام وزیر اقتصاد، بخش آرد و نان از مجموعه حذف ارز ترجیحی به این وزارتخانه واگذار شده که این تغییر معنادار است. در یکی از ترفند ها نانوایان بسته های نان پخت سنتی را که به محبوبیت هم دارد اسم نان قزوینی و نان خراسانی است و اتفاقا و بیشتر در نانوایی های روستایی با آرد آزاد پخت می شود، به مشتری عرضه می کنند و بهای آن را با کارتخوان هوشمند حساب می کنند. مثال بسته ۲5هزارتومانی نان خراسانی را که شاید از روستاییان ۲۰هزارتومان خریده باشند، به عنوان فروش پنج نان سنگک کارت می کشند. برخی نانوایی ها چیزهای دیگری هم می فروشند از کلوچه و نان قندی و نان شیرمال تا عسل با این عنوان که مال کوه های اطراف روستای خودمونه!تا؟؟؟ که از اینجا تولید به مصرف است!همه را با کارت هوشمند که اتفاقا دیگر کامال خنگ است و تشخیص نرخ عسل و کلوچه را از نرخ نان نمی دهد حساب می کنند.

خراسان: احمد کاظم زاده در یادداشتی با عنوان «ریاض، حماس و ضربه ای بر پیکر عادی سازی» این گونه نوشت: در ماه های اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی رجزخوانی می کرد که به زودی پروژه عادی سازی روابط با عربستان سعودی را تکمیل خواهد کرد و همه منتظر دورهمی صهیونیست ها و سعودی ها در قلب ریاض بودند اما یک باره ورق برگشت و به جای صهیونیست ها، دروازه های ریاض به روی رهبران مقاومت فلسطین گشوده شد.واقعیت این است که دعوت از هیئت های بلندپایه حماس و تشکیلات خودگردان به رهبری اسماعیل هنیه و محمود عباس به ریـاض از ابعاد مختلف قابل توجه و تامل است: نخست ایـن که نشان می دهـد؛ یخ هـای روابـط عربستان با هر دو رهبر فلسطینی که جریان های مختلف و رقیب فلسطینی را رهـبـری مـی کنند در حـال آب شدن است.

عصر ایرانیان: محمود عباس زاده در سرمقاله ای با عنوان «افول قدرت پوشالی آمریکا» نوشت: اعزام زیردریایی هسته ای آمریکا به غرب آسیا در راستای پشتیبانی از ناوگان پنجم ایالات متحده مستقر در بحرین اقدامی بیهوده و بی اثر است، امروزه شرایط منطقه تغییر کرده و این امر موجب شده واشنگتن از تغییر موضع کشورهای منطقه نسبت به تروریست های آمریکایی هراسان شود. نباید فراموش کرد هر گونه تنش آفرینی و تهدیدزایی در منطقه به نفع آمریکایی ها است، بنابراین وقتی صحبت از اعزام زیردریایی هسته ای یواس.اس فلوریدا به میان می آید، منافع این کشور در منطقه نیز تامین می شود. به عبارتی آمریکایی ها از ابزار قدرت نظامی برای همراه کردن کشورهای مدنظرشان با سیاست های ضدبشری علیه برخی کشورهای منطقه بهره می برند و اکنون نیز با توجه به تغییر موازنه قدرت، ایالات متحده تلاش می کند رویه مذکور را تشدید کند.

قدس: محسن هوشمند در یادداشتی با عنوان «ترمیم برای تحول و ضرورت گفت و گو با مردم» چنین نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی در جمع زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی، تحول را به عنوان یک نیاز مهم امروز کشور مطرح فرمودند و ضمن تبیین مباحث مختلف مرتبط با این موضوع، تأکید کردند: آنچه بنده از کلمه تحول به عنوان تحول اراده میکنم، عبارت است از تغییر بخشها و نقاط معیوب؛ چه در نظام اسلامی و چه در جامعه ایرانی. ما نقاط معیوب داریم، بخشهای ضعیف داریـم، ضعف هایی داریـم؛ این ضعفها را باید شناسایی کنیم، این نقاط را باید مشخص کنیم و با اراده قاطع ـ که حالا خواهم گفت که کار آسانی هم نیست ــ ضعفها را برطرف و تبدیل به قوت کنیم که عرض خواهم کرد.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله تاوان هم پیمانی با شیطان، هوشمندسازی نان مقهور کلک‌های ساده، ریاض، حماس و ضربه‌ای بر پیکر عادی‌سازی به چشم می‌خورد.