معرفی دانشگاه‌ ‌ها با همکاری سفرا و رایزنان جهت جذب دانشجوی خارجی

جعفر رازقی مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل وزارت علوم در خصوص اولویت های این اداره کل درخصوص دانشجویان بین الملل در سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: اولویت وزارت علوم در خصوص دانشجویان بین الملل این است که مباحث کنسولی برای این دانشجویان تسریع شده و در زمان کوتاه انجام شود و صدور اقامت به طول تحصیل، روادید خروج و مراجعت مکرر، سیستمی شدن ارتباط کنسولی سازمان با پلیس در راستای سیستمی شدن فرآیند کنسولی انجام شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمرکز و توجه ویژه ما بر روی موارد فرهنگی دانشجویان بین الملل است و برای بحث‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان بین الملل برنامه ریزی خوبی صورت گرفته و چند برنامه مانند، آئین نکوداشت دانش آموختگان بین المللی، جشنواره فرهنگ ملل، دوره فرهنگی - آموزشی دانشجویان بین الملل و اولین جشنواره تقدیر از دانشجویان نمونه بین الملل برگزار شده و برنامه‌های متنوع فرهنگی پیش بینی شده است.

مدیر کل دانشجویان بین الملل وزارت علوم افزود: علاوه بر برنامه‌های مذکور که جنبه سراسری و ملی داشته و برای همه دانشجویان بین الملل اجرا می‌شود، یک سری حمایت‌ها نیز از دانشگاه‌ها می‌شود تا در سطح دانشگاهی و منطقه‌ای برنامه‌های فرهنگی ویژه این دانشجویان اجرا کنند.

وی افزود: یکی از برنامه‌ها معرفی دانشگاه‌ها در کشور مختلف جهان بوده، این یک واقعیت است که دانشگاه‌های کشور ما در کشورهای مختلف آن گونه که باید معرفی نشده‌اند، برای همین برنامه‌های جدی دراین زمینه داریم که افتتاح وب سایت سامانه «Study in Iran» با چند زبان است که این سامانه، سامانه مطالعه در ایران برای شناساندن و معرفی دانشگاه‌های کشور است که تا پایان سال حداقل به ۱۰ زبان زنده دنیا ارائه خواهد شد.

مدیر کل دانشجویان بین الملل وزارت علوم به شرکت در نمایشگاه‌ها و کارگروه‌هایی در خارج از کشور برای معرفی دانشگاه‌های داخل کشور اشاره کرد و افزود: از دانشگاه‌های مختلف در خواست کرده‌ایم، معرفی دانشگاه خود را برپایه کلیپ، فیلم، و بروشور با زبان‌های مختلف دنیا ارسال کنند تا ما بتوانیم با هماهنگی وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ ارتباطات، معرفی دانشگاه‌ها را توسط سفرا و رایزنان فرهنگی و علمی در کشورهای هدف داشته باشیم.

رازقی افزود: ما برای معرفی وایجاد شرایط و تسهیلات مناسب برای دانشجویان بین الملل برنامه‌های ویژه ای داریم طی سال‌های قبل همه مؤسسات ما فقط دانشجو اعزام می‌کردند ولی الان مؤسسات جذب دانشجویان بین الملل فعال شده و می‌توانند دراین حوزه تحول ایجاد کنند.

وی ادامه داد: سازمان امور دانشجویان پس از تنظیم و تصویب آئین‌نامه و شیوه نامه اجرایی موسسات جذب دانشجوی بین‌المللی، فراخوانی را برای ارائه درخواست صدور مجوز تشکیل مؤسسات جذب منتشر کرد که به دنبال آن بیش از ۸۵ تقاضا به این سازمان ارسال و در نهایت برای ۴۵ مؤسسه در حوزه جذب دانشجویان بین المللی مجوز صادر شد.

مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل وزارت علوم درباره جذب بیشتر دانشجویان خارجی از همکاری سفرا و رایزنان فرهنگی و علمی در خارج از کشور برای معرفی دانشگاه ها داخل کشور به زبان ‌های مختلف خبر داد.