به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ در چند روز گذشته و پس از اعلام اختصاص خودرو به همه متقاضیان سامانه یکپارچه نوبتدهی بازار خودرو با ریزش قیمتها در اغلب خودروهای کشور مواجه شد، بهطوریکه در خودروهای وارداتی مونتاژ داخل کشور نظیر هایما شاهد کاهش ۴۰ میلیونتومانی و برخی خودروها هم نظیر جک اس ۵ شاهد کاهش ۹۵ میلیونتومانی قیمت در بازار بودند.
کاهش قیمت خودروهای منتاژی
خودروهای دیگر مونتاژی هم از این رویه مستثنی نبودند و شاهد ریزش قیمت شدند بهطوریکه جک اس ۳ حدود ۱۵ میلیون تومان، کی.ام.سی تی ۸ حدود ۴۵ میلیون تومان و کی.ام.سی جی ۷ حدود ۶۰ میلیون تومان ارزان شدند.
نکته مهم اینجاست که باتوجهبه رشد ۳۹ درصدی تولید خودرو در سال گذشته و تثبیت جریان تولید خودرو در کشور و همچنین برنامه افزایش تولید خودروسازان داخلی در سال جاری، خودروسازانی نظیر سایپا، مدیران، فردا و ایلیا اعلام کردند که به همه متقاضیان واجد شرایط که در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی ثبتنام نمودند خودروهای مدنظر را در قالب فروش فوقالعاده و با موعد تحویل حداکثر سهماهه، ارائه خواهند داد و دو شرکت کرمان موتور و مکث موتور نیز خودروی همه متقاضیان را نهایتاً در بازه ششماهه تحویل میدهند.
خودروهای مونتاژی بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون، بالاتر از قیمت واقعی است
منوچهر منطقی معاون صنایع حملونقل وزارت صمت درباره این موضوع به راه دانا اظهار کرد: خودروهای خارجی مونتاژ داخل که اکنون بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت واقعی به فروش میرسند پس از آغاز عرضه گسترده و سراسری بهصورت فوقالعاده کاهش محسوسی خواهند داشت.
وی ادامه داد: قیمت فروش خودروهای خارجی مونتاژ داخل، ۲ تا ۳ برابر قیمتهای واقعی و جهانی آنها است و برای کنترل این قیمتها باید سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اقدامات لازم را انجام دهد؛ از طرفی با شروع واردات خودرو، این عامل نیز مزید بر علت خواهد شد و این گونه خودروها با سرعت بیشتری به قیمت واقعی خودشان بازمیگردند.
منطقی توضیح داد: در سالهای اخیر بهواسطه ممنوعیت واردات خودرو در سالهای اخیر، خودروهای خارجی مونتاژی داخل با قیمتهایی بسیار بالاتر از ارزش واقعی خود به بازار عرضه میشدند و شورای رقابت این خودروها را از قیمتگذاری دستوری معاف کرده بود.
وی افزود: اخیراً سازمان حمایت به این موضوع ورود کرده تا دررابطهبا موضوع قیمت این خودرو ها نیز تعیین تکلیف شود.
به گزارش راه دانا، برایناساس و مطابق با برنامه افزایش تولید خودروسازان در سال جاری، دور دوم ثبتنام متقاضیان در سامانه در نیمه اردیبهشت سال جاری آغاز میشود تا ثبتنام برای ظرفیتهای خالی خودروسازان نیز انجام گردد و این موضوع نیز احتمالاً در کاهش قیمت مؤثر خواهد بود.
این در حالی است که بهتازگی شورای رقابت، خودروسازان خصوصی را انحصاری دانسته و به قیمتگذاری آنها ورود کرده و سخنگوی شورای رقابت در این زمینه اعلام نموده که شورای رقابت برنامه دارد فعالیت خودروسازان خصوصی را دقیقاً پایش کند و قیمتها بهگونهای تعیین نماید که امکان افزایش تولید فراهم و در نهایت شکاف قیمتی بین کارخانه و حاشیه بازار کاهش یابد.