به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زنان سرپرست خانوار به زنانی اطلاق میشود که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی بوده و مسئولیت تامین معاش مادی و نیازهای معنوی خانواده را بر عهده داشته و تحت پوشش هیچ یک از صندوقهای بازنشستگی نباشند.
برخورداری از پوشش بیمه زنان سرپرست خانوار مانند بسیاری از شرایط بیمههای دیگر تابع شرط سنی است. شرط سنی پذیرش تقاضا برای برخورداری از پوشش بیمه زنان سرپرست خانوار حداقل ۱۸سال و حداکثر ۵۰ سال تمام است.
اگر شخصی هنگام ارائه درخواست، بیش از ۵۰ سال داشته باشد، لازم است معادل مازاد سنی خود سابقه پرداخت حقبیمه در سازمان تأمیناجتماعی داشته باشد، به عنوان مثال اگر شخصی در تاریخ تقاضای بیمه، ۵۳ سال سن داشته باشد، در صورتی که از قبل دارای ۳ سال سابقه پرداخت حقبیمه در تأمیناجتماعی باشد، تقاضای او قابل قبول است و میتواند با ارائه معرفی نامه از مراجع ذکر شده و با مراجعه به شعب و یا کارگزاری رسمی سازمان و در صورت تأمین و تخصیص منابع مالی لازم برای قرارداد بیمه خود اقدام کند.
همچنین اگر متقاضی حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حقبیمه داشته باشد، از این شرط سنی معاف است. به این ترتیب، افرادی که ۱۰ سال سابقه بیمه داشته باشند در هر سنی حتی در سنین میانسالی و کهنسالی نیز میتوانند با پرداخت حق بیمه کامل از پوشش بیمه زنان سرپرست خانوار بهرهمند شوند.
گفتنی است؛ ماده یک قانون تامین اجتماعی به عنوان مهمترین ماده این قانون بر توسعه و تعمیم بیمه اجتماعی برای آحاد جامعه تاکید دارد. این بیمه روی گسترش پوشش تامین اجتماعی برای آحاد جامعه از جمله خانمهای خانه دار که از بیمه پایه بازنشستگی محروم هستند؛ تمرکز دارد.
حق بیمه زنان خانهدار در سه نرخ ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد امکانپذیر است
بیمه زنان خانه دار با استفاده از ظرفیت قانونی بیمه حرف و مشاغل امکانپذیر است. طبق قانون سه نرخ ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد پیش بینی شده که خانمها میتوانند آن را انتخاب کنند.
در نرخ ۱۲ درصد میتوانند از تعهدات بازنشستگی استفاده کنند. در نرخ ۱۴ درصد بازنشستگی و فوت است و نرخ ۱۸ درصد هم بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت است.
در حال حاضر زنان سرپرست خانوار سه سطر بیمه دارند که میتوانند در دستور کار قرار دهند و خودشان را بیمه کنند. به تناسب حق بیمهای که پرداخت میکند از تسهیلات بیمهای برخودار میشوند.
در نرخ بیمه ۱۲ درصد فرد بعد از ۳۵ سال کار به بیمه مراجعه میکند و حقوق ماهانه را به وی برمیگردانند. بیمه ۱۴ درصد هم شامل بازنشستگی و فوت است یعنی فرد مثلا ۵ سال حق بیمه داده است بعد از فوت کردن مقرریاش به بازماندگان میرسد.
حداقل دستمزد امسال پنج میلیون و ۳۰۸ هزارو ۲۸۲ تومان است و بر این اساس برای نرخ ۱۲ درصد حدود ۶۰۰ هزار تومان باید پرداخت شود و این نسبت برای نرخ های ۱۴ و ۱۸ درصد بالاتر میرود.
با پرداخت نرخ ۱۴ درصدی بیمه بازماندگان هم میتوانند از مستمری متوفی استفاده کنند
با پرداخت نرخ ۱۴ درصدی، بازماندگان میتوانند از مستمری متوفی استفاده کنند. خانمها با ۵۵ سال ۱۰ سال سابقه با ۱۰ روز، ۵۵ سال سابقه با ۲۰ سال و ۲۰ روز حقوق میتوانند بازنشسته شوند اما باید شرط حداقل را رعایت کنند. سرانه درمان بیمه تامین اجتماعی متفاوت است و بر اساس درخواست خدمات پرداخت میشود.
اگر همسر خانمی که بیمه دارد فوت کند؛ مستمری به وی پرداخت خواهد شد
خانمهای خانه دار یا تحت تکفل همسر هستند یا اینکه بیمه شده اصلی هستند. اگر تحت تکفل همسرشان باشند که بیمه شده سازمان است نیازی به انتخاب درمان ندارند ولی اگر نیاز داشته باشند میتوانند با پرداخت سرانه درمان از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند.
در واقع در این شرایط خانم می تواند از مستمری بازماندگان همسر استفاده کند. همچنین میتواند از مستمری بازنشستگی خود هم استفاده کند.