آزمون وکالت امسال در تاریخ ۱۳ مرداد برگزار می شود

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جعفر کوشا رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در نشست خبری امروز درباره تعامل اسکودا و رسانه گفت: اصحاب رسانه، اصحاب آگاهی و شفافیت هستند و رسانه برای ما از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی افزود: رسانه‌ها حلقه اتصال بین حاکمیت و مردم هستند و نهاد وکالت یک نهاد دیرپا و ملی و قدیمی است و بنا دارد از حقوق مردم دفاع کند؛ لذا تعامل ما با رسانه ها تعامل جدی و عالمانه است. ما رسانه را ستون های دموکراسی می دانیم.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران تصریح کرد: در سالی که گذشت نهاد وکالت در عرصه های اجتماعی خوب درخشید.

کوشا گفت:درچهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری (۱۳ و ۱۴اردیبهشت ماه)  همایش اسکودا در  خوزستان برگزار می شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره  اقدامات اسکودا درباره بازداشت وکلا در جریانات اخیر گفت: یکی از فعالیت هایی که  ما در سال گذشته داشتیم و امسال هم ادامه می دهیم تشکیل کارگروه حقوق بشر است و هر هفته جلسه داریم و به موضوعات حقوق بشری از جمله به بحث وکلایی می پردازیم که در معرض خطر هستند. چه وکلایی که از معترضین دفاع کردند وچه وکلایی که  در معرض بازداشت هستند.  آمار آنها را گرفتیم و برای ریاست قوه قضاییه  فرستادیم و نهایت تلاش را داریم تا این وکلا از بازداشت آزاد شوند.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: بعضا موضوع وکلایی  را که  به دلیل انتشار  پست و استوری  در فضای مجازی بازداشت بودند را دنبال کردیم و با جامعه قضات هم  موضوع را دنبال کردیم.

وی با انتقاد از تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری  گفت: این تبصره ظلمی به حقوق مردم است و در جرایم امنیت وکلایی می توانند از حقوق مردم  دفاع کنند که مورد اعتماد ریاست قوه قضاییه باشند و این  تبعیضی است که  ایجاد شده و ظالمانه اجرا می شود. زیرا همه وکلا پروانه را از کانون وکلا می گیرند و وکلا باید مورد اعتماد موکل خود  باشند نه رییس قوه قضاییه.

قوه قضاییه باید در تبصره ماده ۴۸ تجدیدنظر کند

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: قوه قضاییه باید در تبصره ماده ۴۸ تجدیدنظر کند. چرا این ماده اصلاح نمی شود؟ متاسفانه این ماده  رانتی را برای برخی وکلا ایجاد کرده است.

کوشا رییس اسکودا درباره ادغام مرکز مشاوران قوه و کانون وکلا نیز گفت: ما با الحاق موافقیم که مرکز مشاوران زیر مجموعه کانون وکلا قرار گیرد و در همه جای دنیا هم یک نهاد وکالت بیشتر وجود ندارد  ولی با این موضوع که بخواهد استقلال مان زیر سوال رود، مخالفیم. اگر شما نهاد وکالت را قبول دارید که  مستقل باشد، چرا تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری را  برنمی دارید؟ چرا مرکز مشاوران را برنمی دارید؟  چرا ریاست قوه قضاییه  برای مرکز مشاوران وقت می گذارد؟  اصل این است که نهاد وکالت را با  استقلال  ادامه می دهیم و  در عین حال متوجه هستیم و اگر بخواهیم نهاد مستقل در کشور مثل سایر کشورها داشته باشیم نهاد وکالتی است که ریشه و  مفاخر و افتخار دارد.
 

کوشا در پاسخ به سوالی  درباره پلمب مراکز تجاری و کسب‌ و کارها به دلیل دادن خدمات به افرادی که حجاب ندارند؟ گفت: اساسا آیا مسئولیت کیفری است یا شخصی؟ طبق آموزه‌های قرآنی هرکسی باید گناه خودش را خود به دوش بکشد، این طور نیست ما مسولیت کیفری را به دوش بکشیم.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران تاکید کرد: شخصی که مغازه‌ای را باز می‌کند، پروانه کسب می‌گیرد و امرار معاش می‌کند، نمی‌تواند بین مراجعین خودش تکفیک قائل شود و نمی‌تواند خدمات ارائه ندهد؛ لذا اگر مشتری او  مرتکب خطا و یا جرمی بر فرض محال هم شده باشد هیچ ارتباطی با صاحب مغازه ندارد. این رابطه علیت و سببیت را از کجا آوردیم؟ لذا مورد قبول ما نیست.

با  وکیل نماها برخورد قضایی می شود

کوشا درباره برخورد با  وکیل نماها گفت: کسانی که  بیایند و از شغل  وکالت سوءاستفاده کند، برخورد می کنیم و آنها را به دادسرای انتظامی قضات معرفی می کنیم.

در ادامه ابراهیم کیانی نایب رییس اسکودا در پاسخ به سوال خبرنگار درباره زمان آزمون وکالت و نحوه برگزاری آن گفت: آزمون وکالت ۱۳ مرداد ماه سال جاری  برگزار می شود. کانون ها راسا خود به برگزاری آزمون اقدام کردند  و تا هفته آینده هم آگهی آزمون وکالت منتشر می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر  اینکه کانون وکلا با مرکز مشاوران قوه قضاییه ادغام می شود گفت: خیر ما نهادی مستقل هستیم.

کیانی ادامه داد: ما گلایه ای از نمایندگان داریم و این است که مشاهده می شود که بعضا عنوان می کنند  کانون وکلا، قانون را دور می زند و  از این تریبون گلایه خود را اعلام می کنیم.

وی درباره تعداد ثبت نام کنندگان  آزمون وکالت گفت:  حدود ۶۰ الی ۷۰ هزار نفر داوطلب داریم و مشخص نیست تراز علمی امسال چقدر است.  قبلا جذب براساس ظرفیت بود امسال براساس تراز است.

وی یادآور شد: منابع آزمون براساس آگهی که منتشر شد  از دورس مدنی، تجارت، جزا و ایین دادرسی کیفری و مدنی و فقه است. دوهفته قبل این را به اطلاع رساندیم.

کیانی تاکید کرد: قانون تسهیل مورد اعتراض ماست و تا زمانی که قانون تسهیل اصلاح نشود همچنان اعتراض خود را می گوییم. ما نگران مردم هستیم. قانون تسهیل جفایی در حق فرزندان ما است.

کیانی یادآور شد: آزمون وکالت را سازمان سنجش برگزار می کند.

نایب رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، از برگزاری آزمون وکالت در ۱۳مردادماه سال جاری خبر داد.