تیم فوتبال امید در هزارتوی تاریک تصمیمات اشتباه؛ تاوان رفاقت؟!

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ روز گذشته از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به شکل رسمی از تاریخ قرعه‌کشی رقابت‌های انتخابی زیر ۲۳ سال جام ملت‌های آسیا رونمایی به عمل آمد اما در خاورمیانه و در فوتبال ایران، هنوز هیچ خبری از تعیین تکلیف تیم فوتبال المپیک ایران آن هم در سال مهم منتهی به المپیک ۲۰۲۴ پاریس نیست.

از همان ابتدا با انتصاب مهران فرقانی به سرپرستی تیم فوتبال امید از سوی جریانات اجرایی فدراسیون فوتبال و انتخاب حبیب کاشانی به مدیریت همین تیم از سوی کمیته ملی المپیک، مشخص بود که رشته اختلاف و ناهماهنگی فدراسیون و کمیته به عنوان متولیان اصلی تیم فوتبال امید، سر دور و درازی خواهد داشت.

با این حال پس از هفته‌ها وقت‌کشی، فدراسیون فوتبال فشارهای کمیته‌نشینان را تاب نیاورد و به معرفی رسمی کاشانی به‌عنوان مدیر تیم فوتبال زیر ۲۳ سال پرداخت؛ آن هم درست در شرایطی که هنوز فرقانی خودش را سرپرست می‌دانست، تیم امید سرمربی نداشت و مشخص هم نبود که این تیم بلاتکلیف در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگ‌ژو شرکت می‌کند یا نه.

تیم امید در کافا؟ بعید است!

با خروج تیم ملی فوتبال روسیه از تورنمنت کافا، زمزمه‌هایی مبنی بر حضور تیم فوتبال امید به جای تیم ملی بزرگ‌سالان ایران در این رویداد بین‌المللی اما کم‌اهمیت در رسانه‌ها پیچید اما باز هم همان بلاتکلیفی و سردرگمی پسران زیر ۲۳ سال فوتبال ایران، دست همه را در پوست گردو گذاشته تا هیچ‌کس از واقعیت پس‌پرده خبر نداشته باشد.

در جدیدترین بحران اما شنیده‌ها حاکی از این است که حبیب کاشانی در جلسات غیررسمی با انتصاب سیدمجتبی حسینی به سرمربی‌گری تیم فوتبال امید مخالفت کرده و مهدی تارتار را گزینه مناسبی دانسته؛ نظری که اصلاً مشخص نیست چه معیار و مبنایی دارد و یا اصلاً اساساً چرا باید از سوی یک سرپرست یا مدیر تیم بیان شود.

نقش سرپرست تیم چیست؟

حیطه وظایف اجرایی مدیر یا سرپرست تیم فوتبال در هر رده‌ای مشخص است و هرگز این نبوده که سرپرست به شکل علنی در تعیین سرمربی تیم ملی نقشی داشته باشد؛ البته به جز همین تیم امید و دوران سرپرستی کاشانی که او تصمیم گرفت محمد خاک‌پور را به تیم امید بیاورد و در نتیجه هم چیزی جز تکرار حسرت و ناکامی در پی نداشت.

کاشانی که سابقه برکناری مرحوم زلاتکو کرانچار از هدایت تیم فوتبال پرسپولیس با وجود نتایج خوب را هم در کارنامه پربار مدیریت ورزشی‌اش دارد، باز هم در همان لوپ تکراری و عبث افتاده و از قضا یکی از مهم‌ترین تیم‌های پایه فوتبال ایران را در سال منتهی به المپیک، بازی‌های آسیایی و جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا با خود به ورطه نابودی خواهد کشاند.

از عدم اهمیت و عدم فوریت رسیدگی به تیم فوتبال امید همین بس که کاشانی روز گذشته جلسه فضای غیرفوتبالی‌اش را به تصمیم‌گیری درباره این تیم ترجیح داده و مهدی تاج هم به علت جلسات AFC، چند روزی در ایران حضور نخواهد داشت. همین مسائل نشان می‌دهد که تیم زیر ۲۳ سال فعلا اولویت آقایان کمیته و فدراسیون نیست.

قلعه‌نویی مخالفِ حضور سرمربی ناموفق لیگ برتری

پرواضح است که دلیل حمایت عجیب و یک‌طرفه دبیرکل و رئیس کمیته از حبیب کاشانی مشخص نیست اما الان باید کسانی که او را برگزیدند، درباره شایعات و مسائل رخ داده پاسخ بدهند که علت دخالت و از همه بدتر اصرار سرپرست تیم به انتخاب یک سرمربی ناموفق لیگ برتری برای تیم فوتبال امید، چه بوده است.

اخبار غیررسمی از عدم موافقت امیر قلعه‌نویی با گزینه کاشانی و ایستادگی سرمربی تیم ملی برابر تصمیم و نظرپردازی عجیب این مدیر سیاسی حکایت دارند اما کاشانی هم بارها نشان داده که هرازگاهی حضوری کوتاه‌مدت در فوتبال ایران دارد و در همین حضورهای مقطعی تصمیماتی می‌گیرد که تا مدت‌ها تبعات این تصمیمات دیده خواهند شد.

با درنظر گرفتن تمامی این تفاسیر، انتظار زیادی نیست که پس از پاسخ‌گویی شفاف و دقیق در وهله نخست، مسئولان کمیته و فدراسیون فوتبال فارغ از تعلقات داخلی و دوستانه، سرمربی تیم فوتبال امید را بر اساس متر و معیارهای سنجیده و سالم انتخاب کنند و بیش از این فرصت را هدر ندهند تا در بحث عدم راه‌یابی به المپیک، مسخره کوچک و بزرگ نشویم.

با شدت گرفتن باند و باندبازی‌های اخیر؛ سرنوشت تیم فوتبال امید هر روز بیش‌تر از دیروز به طناب بلاتکلیفی، ناامیدی و سردرگمی گره می‌خورد.