اسماعیل حسین زهی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره روند اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی، به خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا، اظهار کرد: از ابتدای شروع به کار مجلس یازدهم دغدغه اصلی مجلس بحث ساختوساز مسکن و تصویب قانون جهش تولید مسکن بود و تمام تلاش خود را کرد تا دولت را مکلف به ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی کند.
ورود بنگاههای اقتصادی به ساخت و دپو مسکن در جهت افزایش سرمایه
وی ادامه داد: ما در شهرهای بزرگ و مراکز استانها شاهدیم که برخی از بنگاههای اقتصادی خانههای لوکسی ساخته و آنها را خالی از سکنه نگه داشته و این خانهها را بهعنوان یک دارایی ثابت برای خود لحاظ میکنند تا با فروش آنها سرمایههای خود را افزایش دهند.
بیشتر بخوانید:
۴ دلیل اصلی شکست قانون مالیات بر خانههای خالی/ تکرار به نتیجه نرسیدن قوانین خوب؛ در روند اجرایی بد
وی تصریح کرد: مجلس یازدهم برایناساس قانون اخذ مالیات از خانههای خالی را به تصویب رساند تا سازمان امور مالیاتی، وزارت اقتصاد و وزارت راه به سراغ شناسایی خانههای خالی رفته و از خانههای خالی بهصورت پلکانی مالیات اخذ کنند و تا با این کار میزان عرضه ملک به مستأجران بالا رود.
این نماینده مجلس افزود: علیرغم اینکه این قانون بسیار در بهبود وضعیت بازار مسکن و برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا در این بازار مؤثر بود؛ ولی آن طور که باید اجرایی نشده و لازم است که تمام دستگاهها با یکدیگر همکاری داشته باشند تا خانههای خالی شناسایی و بهصورت پلکانی مالیات بپردازند.
ورود نمایندگان مجلس به ساماندهی دائمی بازار اجارهبهای مسکن
حسن زهی در پایان گفت: مجلس برای ساماندهی بازار اجارهبهای مسکن، طرحی را در دستور کار دارد تا قانونی دائمی در این حوزه به تصویب برسد و کمی از مشکلات مردم برای اجاره مسکن کاسته شود.