روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وحشت اسرائیل از اقتدار روزافزون سردار قاآنی، برجام به نفس، نفس افتاده، مبارزه با فساد، معیاری برای سنجش جرئت و جنم مسئولان به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «وحشت اسرائیل از اقتدار روزافزون سردار قاآنی» نوشت: به وضوح فرآیند واحدی در تمامی جبهه ها احســاس می شود؛ از شمال و جنوب تا کرانه باختری؛ جانشین سردار سلیمانی درگیر امور سوریه، لبنان، عراق ، خلیج فارس و دریای سرخ است. قدرت او در حال افزایش می باشد و در حال برقراری ارتباط میان جبهه های مختلف است. این فرازی از اظهارات منتشرشده در کانال 1۲ تلویزیون رژیم اسرائیل می باشد. سه روز پیش امیر بوخبوط کارشناس امنیتی این رژیم ضمن بیان نکات فوق نسبت به افزایش روزافزون تحرکات مقاومت منطقه در برابر طرح های غرب و عوامل منطقه ای آن هشدار داد. حدود سه سال پیش ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از سوی مقامات ارشد آمریکا و در یک همگرایی اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی، با این توجیه راهبردی طراحــی و به اجرا درآمد که موفقیت های منطقه ای و فرامرزی جمهوری اسلامی کاملا به وجود شخص حاج قاسم وابسته است و اگر او از میان برود، دور موفقیت های جمهوری اسلامی در منطقه متوقف می گردد.

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «برجام به نفس، نفس افتاده» نوشت: در حالي كه دولت بایدن چندین و چند بار به صورت علني و رسانه اي گفته است كه فعلا برجام در اولویت دستور كارهاي كاخ سفید نیست! اما هم دولت آمریکا و بیشتر از آن دولت آلمان و تا حدودي فرانسه همچنان خبرسازي درباره معاهده برجام را در فضاي رسانه اي بین المللي ادامه مي دهند و زنده نگه مي دارند؛ از جمله، اعلام پیشنهاد مذاكره با ایران براي دستیابي به توافق موقت و مشخص و محدود از سوي سخنگوي كاخ سفید كه همچنان در گزارش هاي خبري و تفسیري رسانه هاي غربي مي چرخد. همزمان، برگزاري جلسه اي بین آلمان، فرانسه و انگلیس با 10 عضو غیردائمي شوراي امنیت در نیویورك با هدف توضیح در مورد به كارگیري مکانیسم ماشه كه در بند 11 قطعنامه 2231 آمده است، بار دیگر موضوع برجام و آینده آن را رسانه اي و خبرساز كرده است.

جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «مبارزه با فساد، معیاری برای سنجش جرئت و جنم مسئولان» چنین نوشت: برخورد با مفاسد، عمدتا به صورت شعاری و آن هم موسمی برای بهره برداری در انتخابات و جلب آرا بوده که نتیجه آن هم تداوم فساد و جسارت بیشتر مفسدان شده است. از جمله دلایل عدم پیگیری مبارزه با فساد و ریشه کنی آن، نفوذ و قدرت مفسدان و تشکیل شبکه های قدرتمندی است که درگیر شدن با آنها هزینه ها، خطرها و تهدیدهایی را محتمل ساخته است. این شبکه ها در مقابل هرگونه برخورد و مبارزه مقاومت کرده و حتی احتمال دارد دست به جنایت یا تهمت و بدنام سازی هم بزنند. با توجه به همین ویژگی هاست که رهبر انقلاب فساد را چون اژدهای هفت سر در افسانه ها توصیف می کنند که از بین بردن آن به راحتی امکان پذیر نیست ولی با پیگیری و شهامت و جرئت در مبارزه شدنی است. جرئت مبارزه با مفسدان، معیاری برای شناخت هویت انقلابی و ادعاها و شعارهای مسئولانی است که ادعای حل مشکلات و مسائل اساسی کشور و مردم را دارند.

خراسان: جواد موائیان رودسری در یادداشتی با عنوان «شهید مطهری، امر به معروف و نیاز امروز ما» این گونه نوشت: ۴۴ ســـال از آن ســحــرگــاه شــومــی که تیر التقاط، پیشانی فیلسوف برجسته و انـدیـشـمـنـد بـــزرگ انــقــلاب اسـلامـی را شکافت و بـا شـهـادت او ملتی را به ســوگ نشاند، مــی گــذرد. بـا ایــن حـال، اقـدام تروریستی گروهک فرقان در ۱2 اردیبهشت ۱۳5۸ ،فقط پایان حیات ظاهری شهید آیت ا... مرتضی مطهری را رقم زد؛ او در قالب اندیشه و آثار مکتوبش، در میان ما باقی ماند تا آثار قلمی وی که به قول امـام راحـل بی استثنا آموزنده و روان بخش اســت اسباب ترقی فکر را در جامعه ما فراهم کند و بــرای عـارف و عــامــی، ســودمــنــد و فـــــرح زا بـاشـد. آثـار شهید مطهری، یکی از منابع قابل اعتنایی اسـت که می تواند در لحظات سخت و پرشبهه، برای دلسوزان انقلاب مغتنم و راهگشا باشد؛ در هنگامه ای که شاید آرا و تفسیرهای گوناگون، اسباب تشتت فکری جامعه را فراهم می کند و همین تشتت فکری، محملی می شود بـرای سوءاستفاده های سرخوردگان و دشمنان این ملت.

عصر ایرانیان: جعفر قادری در سرمقاله ای با عنوان «عضویت در بریکس عامل افزایش صادرات» نوشت: پیوستن ایران به گروه کشورهای بریکس از اهمیت بالایی برخوردار است، گروه یاد شده یکی از ائتاف های اقتصادی مهم دنیا محسوب شده و کشورهای بسیاری علاقه دارند به این سازمان ها بپیوندند. حضور چین و روسیه در بریکس یکی از مولفه های مهم برای ایران محسوب می شوند زیرا این کشورها همپیمان استراتژیک جمهوری اسلامی هستند، این مهم در حالی است که هند و برزیل نیز در بریکس حضور دارند که با نگاهی کلی به این کشورها می توان دریافت که چرخش و جهش اقتصادی بزرگی رخ می دهد. برزیل به عنوان یکی از اعضای بریکس در آمریکای جنوبی قرار گرفته که این مهم می تواند فرصت حضور ایران در بازارهای این قاره را فراهم کند، تولید ناخالص و خالص کشورهای کنونی عضو بریکس قابل توجه بوده لذا پیوستن به این ائتاف اقتصادی موجب افزایش میزان صادرات کشورمان خواهد شد.

قدس: احمد رهدار در یادداشتی با عنوان «خیزش علمی علیه هژمونی غرب» چنین نوشت: امــروزه دانـش مهم ترین ابزار تسلط است. غرب در طول چندین دهه گذشته هیچ گاه به کشورهای دیگر اجــازه پیشرفت در عرصه های علم و فناوری را نداده و در واقع اجازه ترجمه مفهوم پیشرفت به آنان داده نشد. پیشرفت علم در غرب در راستای یک هژمونی قرار دارد که غربی ها به دنبال آن در جهان هستند و تأکید آن ها بر کشورهای دیگر آن است که شما باید به سمتی حرکت کنید که مد نظر ما و سیاست دولت های غربی دیدگاه غرب را تکذیب کنند. دین اسلام اساسا سخن آنان درباره علم را باطل و بیهوده می داند؛ چراکه اروپاییان این مطالب را فقط در راستای آسایش دنیوی و پیشرفت خود تلقی می کنند، در حالی که اسلام علم و دانش را برای پیشرفت بشریت لازم و ضروری می داند.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وحشت اسرائیل از اقتدار روزافزون سردار قاآنی، برجام به نفس، نفس افتاده، مبارزه با فساد، معیاری برای سنجش جرئت و جنم مسئولان به چشم می‌خورد.