به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۹ دهه قبل تاکنون بارها دستخوش تغییر و تحول بوده و حالا تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت دوباره دغدغه دولت و مجلس شده است.
آخرین تغییر و تحول در این وزارتخانه به سال ۱۳۹۰ بازمیگردد که در راستای آن وزارت صنایع و معادن با وزارت بازرگانی ادغام شد.
حال باگذشت بیش از ۱۱ سال از ادغام وزارت صنایع و معادن با وزارت بازرگانی، به نظر میرسد که نظرها دوباره به وضعیت قبلی برگشته و قرار است وزارت صمت تفکیک شود. اتفاقی که بسیاری از تولیدکنندگان را نگران آینده اقتصاد و تولید کشور کرده است.
در حالی که مجلس سرسختانه به دنبال طرح تشکیل وزارت بازرگانی است، برای بسیاری این سؤال مطرح شده که آیا کلید حل مشکلات اقتصادی در دولت و مجلس، تفکیک وزارت صمت است؟ هرچند که حامیان تشکیل وزارت بازرگانی مباحثی همچون تنظیم بازار و حمایت از مصرفکننده را بهانهای برای تشکیل مجدد این وزارتخانه عنوان میکنند؛ اما آیا وزارت بازرگانی قرار است ناجی حل مشکلات اقتصاد کشور باشد؟
بیشتر بخوانید:
تفکیک وزارت بازرگانی، مغایر سیاستهای کلی نظام است/ لزوم ایجاد یکپارچگی در مدیریت زنجیره ارزش پرداخت
قیمتها باید در بازار و با تکمیل چرخه عرضه و تقاضا تنظیم شود
محمدرضا نجفی منش عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با راه دانا؛ درباره موافقت با تشکیل مجدد وزارت بازرگانی اظهار کرد: تشکیل وزارت بازرگانی در شرایط فعلی اقدام غلطی است، اینکه فکر میکنند با تشکیل وزارت بازرگانی قیمتگذاری بهتر انجام میشود و شاهد تلاطم قیمتی نیستیم حرف درستی نیست؛ چراکه قیمتها باید در بازار و با تکمیل چرخه عرضه و تقاضا تنظیم شود.
وی ادامه داد: در زمانی هم که وزارت بازرگانی داشتیم هیچگاه مشکل افزایش قیمت کالاها و تلاطم قیمتی حل نشده بود پس چرا باید فکر کنیم که اکنون با تشکیل وزارت بازرگانی میشود این مشکل را حل کرد؟
نجفی منش با اشاره به یکپارچگی در تولید و توزیع کالا، افزود: در برههای از تاریخ یک وزارت اقتصاد بیشتر نداشتیم، در آن بازه زمانی بیشترین رشد اقتصاد صورت گرفت؛ بنابراین افزایش طول و عرض دولت و تشکیل وزارتخانه جدید نیست که مشکلات را حل میکند.
این عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: در حال حاضر کشورهایی مثل فرانسه، یک وزارت اقتصاد بیشتر ندارد، حالا ما میخواهیم با تعدد وزارتخانه مشکلات را حل کنیم؟
تفکیک وزارت بازرگانی از صمت، واردات را افزایش خواهد داد
وی با اشاره به تأثیر تشکیل وزارت بازرگانی در افزایش واردات، خاطرنشان کرد: قطعاً اگر وزارت بازرگانی تشکیل شود، واردات بهشدت افزایش پیدا میکند و برنامههایی که در حال حاضر در جهت توسعه تولید صورتگرفته باتوجهبه اینکه نگاه دولت هم به شعار سال که افزایش تولید است، معطوف است، برنامهریزیهای فعلی با مشکل روبهرو خواهد شد.