روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چرا از تحقیر آمریکا ناراحتید، مسکن و نان،  معانی راهبردی سفر آقای رئیسی به سوریه به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «چرا از تحقیر آمریکا ناراحتید؟» نوشت: سفر اخیر رئیس جمهور محترم کشــورمان به سوریه، بازتاب گسترده ای در رســانه های منطقه و جهان داشت. این سفر از ابعاد مختلف و متنوعی برخوردار بود. اما بی شــک مهم ترین بخش این سفر، پیامی بود که به منطقه و جهان صادر شد و آن چیزی نبود جز استمرار تحقیر آمریکا در منطقه غرب آسیا. به همین دلیل بود که ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همزمان با این سفر در نشست خبری گفت: باید بگویم که ایران و سوریه به تعمیق روابط خود ادامه می دهند که این نه تنها برای متحدان و شرکای ما و کشورهای منطقه، بلکه برای جهان به طور گسترده ای نگران کننده است.

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «مسکن و نان» چنین نوشت: دولت ها با برنامه ريزي هاي گوناگون اقتصادي و مالي، كنترل تورم را همواره در صدر مديريت اجرايي خود دارند. از اين جهت دولت موفق، دولتي است كه با مديريت خود تعادل و توازن نسبي از درآمدهاي عمومي شهروندان و هزينه هاي زندگي آنها را فراهم آورد. معمول چنین است كه كارشناسان اقتصادي در محك زدن شاخص هاي درآمدي و هزينه هاي خانواده ها و شهروندان، تهیه مسكن و نان براي عموم مردم را در اولويت قرار مي دهند. تا آنجا كه هرگونه بهم ريختگي و نوسان قیمت در اين دو بخش و در سبد هزينه هاي خانواده ها، آژير بحران هاي گوناگون را به صدا درمي آورد. مديريت كنترل بازار مسكن و نان، تجربه طوالني از دولت ها است كه با شرايط سنجي آن را اجرايي مي كنند. اولین هدف گذاري در مديريت دولت ها ممانعت از بلبشوي تناسب درآمد هزينه براي عموم مردم، به ويژه در بخش تهیه مسكن و نان است.

جوان: حمیدرضا شاه نظری در سرمقاله ای با عنوان «معانی راهبردی سفر آقای رئیسی به سوریه» این گونه نوشت: جنگ سوریه و گسیل تروریست های نیابتی غرب به این با هدف فروپاشی و تجزیه سوریه آغاز نشد، بلکه کشور، صرفا این جنگ مرحله آغازین یک سناریوی شوم برای فروپاشی و تجزیه کشورهای منطقه بود، به خصوص کشور هایی که مخالف هژمونی غرب و رژیم صهیونیستی و سیطره کامل این رژیم بر منطقه غرب آسیا بودند. در واقع این توطئه، مقدمه تولد خونین آنچه محور امریکایی- صهیونیستی از آن به خاورمیانه جدید یاد می کردند به شمار می رفت. با این حال، بعد از سال ها جنگ و مقاومت، این سفر در حالی انجام شد که نه تنها نظم فوق در منطقه استقرار نیافت بلکه نظمی جدید در منطقه و جهان در حال شکل گیری است که در آن محور امریکایی-غربی به عنوان بازیگرانی هم تراز دولت هایی دیگر بوده و در این نظم، نه تنها خبری از تحقق آرزو ها و توطئه های غربی ها در منطقه نیست، بلکه محور مقاومت با پیروزی قاطع در همه عرصه ها، قدرتمندتر از همیشه در صحنه حضور دارد.

خراسان: سید مصطفی صالحی در یادداشتی با عنوان «قرار بود از فوتبال لذت ببریم اما...» نوشت: لیگ برتر فوتبال کشورمان به روزهــای حساسش نزدیک شده. روزهایی که هواداران باید حس خوب هیجان را تجربه مـی کـردنـد. مـا طـرفـدار یـک تیم می شویم تا با لحظات خوبش هم نفس باشیم، با شادی هایش بخندیم و با غم هایش ناراحت شویم تا با تجربه این احساسات، در کنار میلیون ها هوادار دیگر، از روزمرگی فاصله بگیریم. هوادار می شویم تا از هر نسل و طبقه ای، با دیگران در یک احساس خوب شریک باشیم و حتی وقتی درون مستطیل سبز نیستیم، حس کنیم در یک اتفاق بزرگ سهیم هستیم. فوتبال با این نگاه می شود اتفاق قشنگی که برای آدم های معمولی هم رویا می سازد. در این حالت قصه آدم های معمولی که همان هواداران هستند پر از سرخوردگی، غم و اتفاقات روزمره نیست. آن ها در داستان موفقیت تیم خودشان، تبدیل می شوند به بخشی از یک تیم، اما در این روزهای حساس، بیشتر از این که هواداران هیجان و احساسات خوب هواداری را تجربه کنند، درحال تجربه نگرانی، اضطراب و خشم هستند.

عصر ایرانیان: جواد کریمی قدوسی در سرمقاله ای با عنوان «راهبرد سه وجهی دیپلماتیک ایران در مورد افغانستان» چنین نوشت: راهبرد دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در مورد افغانستان سه وجهی است؛ وجه بعد سیاسی نخست آن سیاسی است و از موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان است. ایران تشکیل دولت فراگیر را مطالبه می کند زیرا که موجب برقراری امنیت دراز مدت در این کشور خواهد شد. اگر حقوق اقوام و قومیت های مختلف افغان دیده نشود، احساساست مردم برانگیخته و مجددا امنیت درافغانستان به صورت مستمر متزلزل می شود کما اینکه ما هم در ساختار قانون اساسی خود حقوق اقلیت ها را در نظر گرفتیم اقلیت ها در مجلس شورای اسلامی ایران نماینده دارند و حتی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم از اهل سنت است.

قدس: مهدی پناهی در یادداشتی با عنوان «مجلس و دولتمراقب مسئله وارونگی افکار عمومی باشند» این گونه نوشت: وارونگی افکار عمومی، مفهومی است که در چند سال اخیر برای توصیف و تبیین برخی رویدادهای جامعه مورد استفاده متخصصان علوم ارتباطات اجتماعی قرار می گیرد.اگر بخواهیم به زبان ساده این مفهوم را تشریح کنیم، می توانیم به ماجراهایی همچون بازار ارز، بورس، سند جامع همکاری های ایران و چین، ترور شهید فخری زاده، طـرح صیانت، تنش های آبی، همکاری ایران و روسیه، جنایت شاهچراغ، تهمت های شکنجه و قتل در ماجرای مهسا امینی اشاره کرد که باوجود تبیین موضوع توسط مسئولان و کارشناسان و وجود ادله روشن و واضح اما افکار عمومی روایت رسمی را به سختی می پذیرد یا حتی آن را انکار می کند. یا در اخبار مرتبط با فساد همواره افکار عمومی چیزی که در ذهنش تصویرسازی می کند، بسیار بزرگ تر از واقعیت است.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چرا از تحقیر آمریکا ناراحتید، مسکن و نان،  معانی راهبردی سفر آقای رئیسی به سوریه به چشم می‌خورد.