به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ سیدمناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک پس از نشست امروز ستاد عالی بازیهای آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو اظهار داشت: امروز سه موضوع در دستور کار بود و درباره آنها بحث شد؛ موضوع اول مربوط به کمیته پارالمپیک و رشتههایی بود که با آنها همکاری میکنند. همچنین بحث ثبتنامها و اعزامها و پیشبینیهایی که عزیزان در این حوزه داشتند، مورد صحبت قرار گرفت. همکاران ما در کمیته ملی پارالمپیک گزارش مفصلی را در این باره ارائه کردند. همچنین غفور کارگری رئیس کمیته پارالمپیک گزارش مفصلی داد و اعضای جلسه نقطه نظرات خود را گفتند و در نهایت وزیر ورزش هم دستور داد که جمعبندیهای دقیقتری صورت بگیرد و تلاش کنند رشتههایی که امکان شانس کسب مدال طلا برای آنها است، با روشهای انگیزشی تقویت شوند تا انشاءالله شرایطمان را برای بازیهای هانگژو حفظ کنیم.
وی در ادامه بیان داشت: نکته دوم بحث تیم فوتبال بود. در جلسه قبلی هم مطرح شده بود که اگر واقعاً فدراسیون فوتبال برنامهای برای بازیهای آسیایی ندارد، اعلام کند. هر چند که من، خسرویوفا و پولادگر با توجه به اینکه در طول سه چهار ماه گذشته چهار جلسه رسمی با فدراسیون فوتبال داشتیم، گزارشی را ارائه کردیم. در آخرین جلسه هم که با حضور تاج و قلعهنویی و فرد پیشنهایی کمیته المپیک به عنوان سرپرست یعنی حبیب کاشانی داشتیم، بحثها به سمت و سویی رفت که قرار شد در یک هفتهای که گذشت، دوستان سرمربی را مشخص کنند. یک اختلاف نظر مختصری احتمالاً درخصوص سرمربی وجود دارد. وقتی «احتمالاً» میگویم، یعنی اینکه فدراسیون فوتبال باید در این باره شفافسازی کند. در طول یکی دو هفته گذشته نیز گفتند که ما جلسات مشترکی را بین قلعهنویی و کاشانی میگذاریم تا بتوانیم به سرمربی برسیم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک ادامه داد: ما محدودیت زمانی برای ثبتنام تیمها داریم که نهایتاً تا ۳۰ اردیبهشت با توجه به فرمهایی که مرکز برگزاری بازیها در هانگژو به ما ابلاغ کردند، ما باید نهایتاً تا ۲۵، ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت اسامی رشتهها و نفراتمان را ثبتنام کنیم. به همین دلیل در جلسه امروز نیز وزیر تاکید کرد که ظرف همین هفته یا یک هفتهای که در پیش داریم، آخرین جمعبندی با فدراسیون فوتبال صورت بگیرد. اراده کمیته و وزارت بر آن است که تیم فوتبال امید در هانگژو شرکت کند؛ چون میتواند با توجه به نفراتی که در باشگاهها داریم، بتوانیم زمینهای را حتی برای کسب سهمیه المپیک ایجاد کنیم. این دستور دوم بود که با توجه به اینکه جمعبندی دقیقی نشد، قرار بر آن شد که دوستان هم مصاحبهای نکنند، ولی وزیر و خسرویوفا عنوان کردند که بگویم هنوز جمعبندی نهایی نشده و ظرف یک هفته آینده برای این موضوع تصمیمگیری شود.
هاشمی عنوان داشت: موضوع سوم ادامه مباحث مربوط به کمیته المپیک و رشتههایی بوده است که شانس قطعی مدال هستند. همچنین دو دسته دیگر که در جلسه قبلی مطرح شدند، پیرامون آنها نیز صحبت شد که اعزام کنیم یا نه، چون قرار است کاروان را کیفی بفرستیم. در این خصوص رغبتی گزارشی را ارائه کرد. برای این موضع هم یک ددلاین نهایی را تا ۲۵، ۲۶ مشخص کردیم که در جلسه بعدی برای هفته آینده است. آن رشتههایی که در حوزه شانس مدال احتمال کسب مدالشان در آقایان نیست، به احتمال زیاد در حوزه کیفیسازی حذف شوند. همچنین در برخی از رشتههای توسعهای که احتمال اینکه مدالشان برنز یا رتبه چهارم باشد، در حوزه بانوان به خاطر اینکه برابری جنسیتی و افزایش بانوان را داشته باشیم، برای کسانی که چهارم، پنجم یا ششم هم میشوند، مدنظر است که استفاده شود. نهایتاً فکر میکنم تا ۱۰ روز آینده تکلیف کاروان را مشخص میکنیم و جمع بندی نهایی را داریم.
وی درباره اعزام تیم فوتبال بانوان در صورت عدم اعزام تیم فوتبال امید تصریح داشت: این شرطی که اگر تیم امید نرود، حتما تیم بانوان اعزام میشود، در جلسه قبلی و جلسه امروز مطرح نشد، ولی عزیزان در خصوص توانمندی که تیم بانوان دارد و جایگاهی که الان کسب کرده و در آسیا دارد، گزارشی دادند و کاظمیپور گزارشی از ارتقای فوتبال بانوان داد. به نظر میرسد این هم جزو موضوعاتی است که میتواند تا آخرین ددلاین که ۲۷ اردیبهشت است، باید پیرامون آن تصمیمگیری کنیم که ثبتنام شود یا نه.
هاشمی در پاسخ به این سوال که «با توجه به اینکه قرار است کاروان کیفی برود، چه اصراری است که تیم فوتبال با هزینههای بالا اعزام شود و امیدی هم به مدال آوریاش نیست؟ در واقع بهتر نیست که بر روی رشتههای دیگر به جز فوتبال سرمایهگذاری شود؟» تأکید داشت: من حق را درخصوص موضوع کسب مدال به شما میدهم، اما یک موضوع را نباید فراموش کنیم؛ بالاخره رشته فوتبال و رشتههای توپی مثل والیبال، بسکتبال و هندبال یک محبوبیت خاصی را در سطح جامعه دارند. ما اگر امروز مدال هم نگیریم، اما اراده قوی از فدراسیون فوتبال ببینیم که پشت این قضیه هست، طبیعتاً باید حمایت کنیم که در دورههای بعدی یا در مسیر کسب سهمیه المپیک بتوانند این کار را انجام بدهند و مدال بگیرند. در برخی از رشتههایی که محبوبیت بالایی در جامعه دارد، خیلی از عزیزان نسبت به رشتههای توپی این نظر را دارند که تا جایی که میتوانیم، باید آنها را در این عرصه نگه داریم؛ چون محبوبیتی که آنها دارند، در مقایسه با رشتههای سایر فدراسیونها که انفرادی هستند، بیشتر است. به همین دلیل به لحاظ هزینهای حق را به شما میدهم، اما اگر روزنه و ارادهای هم ببینیم که مدالی هم پشت سرش باشد، طبیعتاً بهتر است.
وی در پایان گفت: به همین دلیل کمیته المپیک تا الان روی چنین رشتههایی تصمیم نگرفته، ولی آخرین فرصت تصمیمگیری تا ۱۰ روز آینده است و باید تکلیف کاروان را معلوم کنیم. ما بعد از ۳۰ اردیبهشت میتوانیم کاهش داشته باشیم، اما نمیتوانیم اضافه کنیم. پس باید این محدودیتهای زمانی را طبق ددلاینی که کمیته برگزاری داده و شورای المپیک آسیا هم هفته گذشته نهایی کرده، طبیعی است که باید همان ملاک عمل ما هم باشد.