روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رونمایی از مکتب مقاومت در سفر رئیسی، حجاب‌ستیزان اجاره‌ای، تاج‌گذاری گرانقیمت پادشاه انگلستان و ریاضت اقتصادی به چشم می‌خورد.

کیهان: سعدالله زارعی در یادداشت روز با عنوان «رونمایی از مکتب مقاومت در سفر رئیسی» نوشت: سفر آیت الله سیدابراهیم رئیسی به ســوریه و امضای سند جامع همکاری های چندجانبه و بلندمدت توسط وی و دکتر بشاراسد طی روزهای اخیر به مرکز تحلیل ها و اظهارنظرهای منطقه ای و بین المللی تبدیل گردید. روابط راهبردی ایران و سوریه طی بیش از چهار دهه اخیر استمرار داشته و تحولات سهمگین سیاسی و امنیتی این دوران نتوانسته تأثیر کاهنده ای بر آن بگذارد. نحوه مواجهه دولت و مردم سوریه با این سفر هم بر بسیار ویژه بودن روابط دو کشور تأکید می کند. سوریه به خصوص طی یک سال اخیر هیئت های دیپلماتیک زیادی را به خود دیده است. اکثر دشمنان دیروز سوریه که طی سال های 13۹0 تا 13۹۷ برای از میان برداشتن دولت آن و بخش بخش کردن این سرزمین همداستان شده بودند، یکی یکی راه دمشق را پی گرفتند. هیئت های سعودی، اردنی، اماراتی، بحرینی، کویتی، تونسی، مراکشی و اتحادیه عرب در یک سال اخیر با دولت بشاراسد دیدار داشته اند. مصر البته پیش از این ها و چندی پس از سقوط دولت اخوانی محمد مرسی، روابط نظامی و سیاسی با دمشق را از سرگرفت و ترکیه در هفته های اخیر در قالب مذاکرات چهارجانبه عمال روابط سیاسی - امنیتی با دولت سوریه را برقرار کرده است اما با این وجود و علی رغم اهمیتی که بازگشایی روابط میان این کشورها با دمشق داشت، هیچ کدام به اندازه سفر رئیس جمهور ایران بازتاب پیدا نکرد و محل تحلیل های مختلف واقع نگردید. این موضوع در نگاه اول خیلی عجیب به نظر می رســد؛ چرا که در مقایسه سفر رئیس کشوری که هیچ گاه رابطه راهبردی آن با سوریه قطع نشده با بازگشایی روابط کشورهایی که تا چندی قبل به بقاء دولت و تمامیت ارضی سوریه رضایت نمی دادند، علی الظاهر باید دومی اهمیتی فراتر داشته باشد اما برعکس شد! چرا؟

اطلاعات: جمیله کدیور در یادداشتی با عنوان «درس هایی از سوریه» چنین نوشت: بیش از ۱۲سال از شروع اعتراضات سوریه که در پی خیزش های عربی آغاز شد، می گذرد و امروز تحولات به گونه ای کاملا متفاوت از گذشته در این کشور در جریان است. سوریه منزوی آن سال ها اکنون مرکز توجه و طرف گفتگوی کشورهایی است که قبال توسط آنها طرد شده بود. کشورهای حامی اپوزیسیون مسلح سوریه که پرچمدار مبارزه با دولت مستقر سوریه بودند و سقوط بشار اسد را حتمی و قریب الوقوع می دیدند، یا همچون محمد مرسی در مصر با کودتا سرنگون شدند، یا مانند امارات متحده عربی زودتر از بقیه چند سال است با سوریه تجدید رابطه کرده اند، یا مثل رئیس جمهوری ترکیه، جایگاه محکمی ندارند، یا همچون عربستان سعودی درصدد جبران مافات برآمدند و با احساس اطمینان نسبت به موقعیت فعلی اسد، می خواهند پس از نزدیک به ۱۲ سال به انزوای سوریه پایان دهند و در صدد دعوت او به اتحادیه عرب و مناسبات جدید هستند، یا مثل قطر و کویت و مراکش به تبع آمریکا و برخی کشورهای اروپایی همچنان مقاومت می کنند.

جوان: عباس حاجی نجاری در یادداشتی با عنوان «حجاب ستیزان اجاره ای» این گونه نوشت: برنامه ریزی برای تداوم حضور هنجارشکنان و حجاب ستیزان در شهرهای مختلف یکی از پدیده های مهمی است که این روز ها در راستای شکل دهی به یک نافرمانی مدنی در امر حجاب و در چارچوب راهبرد بیگانگان در حال گسترش است. نکته ای که واکنش سریع رئیس دستگاه قضا را در هفته گذشته اعلام کرد که پشت قضیه برخی اتفاقات عفاف و حجاب این روز ها دشمن ایستاده است. دستگاه های امنیتی شبکه های پشت پرده ناهنجاری رعایت نکردن حجاب را شناسایی و معرفی کنند، دادستان ما آنها را به اشد مجازات خواهد رساند. پیش ازاین خبری رسیده بود که در پی حرکت ۹ دختر نوجوان کشف حجاب کرده و بد ترین پوشش با تیپ پسرانه از تهران به وسیله قطار به سمت قم، موضوع در دستور کار شبکه امنیت قرار گرفت و ضمن هماهنگی با پلیس امنیت عمومی و کسب دستور مقام قضایی و با حضور به موقع پلیس و تیم های ویژه ضابطین بسیج هر ۹ نفر به محض پیاده شدن از قطار بازداشت شدند. مراجع انتظامی و امنیتی چندین فرد را دستگیر کرده اند که مأموریت داشته اند با دریافت دستمزد، با نوع پوشش خودشان صرفا به خصوص که با هنجارهای ایرانی همخوانی ندارد در خیابان ها تردد کنند. ساعتی پنج دلار دستمزد برای قبح زدایی و برهنگی در خیابان های تهران دریافت کرده بودند.

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «نگاهی نو به توافق تهران-ریاض» نوشت: یک ماه از توافق میان وزیـران خارجه ایران و عربستان در پکن می گذرد و در جدیدترین تحول نمایندگی های سه گانه ایران در عربستان سعودی نیز آغاز به کار کرده اند، این یعنی قدمی جدید در راه فعال سازی بیشتر روابط تهران و ریاض بعد از حدود 8 سال سردی و قطع روابط دیپلماتیک. اما آن چه در هفته ها و روزهای اخیر بیش از هر چیز به گوش رسیده و در تحلیل ها بیشتر نوشته شده در ابعاد امنیتی و سیاسی این توافق بوده است . این را می توان به وضوح دید که توافق ایران و عربستان زلزله ای سیاسی در منطقه بود و نه تنها روابط ایران با دیگر کشورهای عربی را تقویت و بازسازی کرده و می کند، که حتی توانست اختلافات چند سال اخیر میان دیگر کشورهای عربی را نیز تلطیف کند به گونه ای که بعد از 13 سال شاهد سفر وزیران خارجه سوریه و عربستان به پایتخت های هم بودیم، ترکیه و مصر همکاری های جدید را برنامه ریزی کردند و یمن و عربستان در چارچوب آتش بسی که بارها تمدید شده به تبادل اسیر پرداختند. با همه این توفیقات، آثار این توافق اگرچه در سبد امنیتی و ثبات منطقه تعریف می شود اما از آن جا که آرامش و امنیت زیرساخت و نیاز اولیه برای توسعه اقتصادی نیز هست، این حرکت سریع به سمت امنیت سازی در منطقه ای که بیش از دو سوم انرژی نفت و گاز دنیا را تامین می کند قطعا بر اقتصاد منطقه و دنیا نیز اثرگذار خواهد بود و در این میان ایران نباید تنها و بیشتر از هر بعد دیگری به بعد سیاسی و امنیتی توافق با ریاض بیندیشد.

عصر ایرانیان: علی اصغر خانی در سرمقاله ای با عنوان «رتبه بندی معلمان درست اجرا نشد» چنین نوشت: مجموعه بزرگ و قوی و اثرگذار معلمان در کشور باید پویا و با انرژی باشد لذا از ابتدای مجلس یازدهم، نمایندگان مسیر ارتقای شغلی معلمان را پیگیری کرده اند. بحث رتبه بندی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از سال ۹۰ مسکوت مانده بود از اقدامات جدی مجلس یازدهم بود، پیرامون این طرح مباحث بسیاری درگرفت و از آنجا که پایان دولت روحانی و ابتدای دولت رئیسی بود، آموزش و پرورش نیز دست خوش تحولات زیادی شد و هم در مقوله مدیریت و هم در سیاست گذاری شاهد تغییرات گسترده بودیم.پیرامون رتبه بندی معلمان چالش های جدی وجود داشت، تنها وزیری که از دولت رئیسی رأی نیاورد، آموزش و پرورش بود لذا این نشان می دهد که آموزش و پرورش برای مجلس بسیار اهمیت دارد و علی رغم اینکه بیشترین لابی گری برای وزیر آموزش و پرورش شده بود، اما در صحنه مجلس، نمایندگان رأی اعتماد ندادند علت این هم عدم اقناع نمایندگان در مباحث تخصصی بود. ما قانع نشدیم که وزیر آموزش و پرورش بتواند این جامعه بزرگ و عظیم و حجیم فرهنگی را راهبری کند، سند تحول در ستاد آموزش و پرورش مهمترین بحثی بود که با وزیر جدید داشتیم و حتی زمانی که نوری نیز بر سر کار آمد یکی از مباحث جدی نمایندگان همین مقوله سند تحول آموزش و پرورش بود که یک دهه مسکوت مانده بود.

قدس: محیاسادات قریشی در مطلبی با عنوان «تاج گذاری گرانقیمت پادشاه انگلستان و ریاضت اقتصادی» این گونه نوشت: مـراسـم تــاج گــذاری و ادای سوگند چـارلـز فیلیپ آرتـــور جــرج، معروف به چارلز سـوم، زاده 1۴ نوامبر 19۴۸ در شرایطی در وست مینیستر آغـاز شد که برخی رسانه های بریتانیا اعلام کرده اند حدود 2هزار مخالف سلطنت در میدان ترافالگار لندن به نشانه اعتراض تجمع کرده اند. مراسم تاج گذاری در حالی زیر باران برگزار شد که از نظر اقتصادی، قدرت خرید مردم کاهش داشته و حزب محافظه کار و حاکم کنونی نیز روز پنجشنبه آرای شورای محلی خود را از دست داده است. در روزهای اخیر با تبلیغات رسانه ای گسترده، مراسم تاج گذاری به عنوان یک خاطره تاریخی نشان داده شده است. معترضان دست نوشته هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده: او پادشاه من نیست و سلطنت را منسوخ کنید. روزنامه انگلیسی دیلی میل نوشته گـروهـی از مخالفان سلطنت دستگیر شده اند. اسپوتنیک هم مدعی شد تـاج گـذاری فعلی از نظر امنیتی، بزرگ ترین تاج گذاری در تاریخ انگلیس محسوب می شود زیرا 11هـزار و 500 نیروی امنیتی برای حفظ امنیت این مراسم مستقر و تک تیراندازها نیز در پشت بام های اطـــراف محل بــرگــزاری مـراسـم تــاج گــذاری حاضر شده اند.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رونمایی از مکتب مقاومت در سفر رئیسی، حجاب‌ستیزان اجاره‌ای، تاج‌گذاری گرانقیمت پادشاه انگلستان و ریاضت اقتصادی به چشم می‌خورد.