روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ماموریت چندگانه عملیات با رمز شاسی‌بلند، نفوذ پسامدرن یا آموزش تغییر نگرش، بازی با آمار ممنوع به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «ماموریت چندگانه عملیات با رمز شاسی بلند» نوشت: باور کردنی نیســت. احتمالا کمتر کســی توجه داشته باشد که وزارت صمــت (صنعت، معدن و تجارت)، ظرف 5 ســال و ۹ ماه، هفت وزیر و سرپرست به خود دیده است! ۲۹ مرداد ،13۹6 محمدرضا نعمت زاده وزیر صمت، جای خود را به محمد شــریعتمداری داد. هر دو نفر، رئیس ســتاد های انتخاباتی روحانی در سال های ۹۲ و ۹6 بودند. پس از شریعتمداری، رضا رحمانی، مدرس خیابانی، جعفر سرقینی و علیرضا رزم حسینی سر کار آمدند تا دولت روحانی، ظرف چهار سال باقی مانده، پنج وزیر و سرپرست وزارت صمت را تجربه کند. رحمانی را روحانی به خاطر یک دلخوری کنار گذاشت و شریعتمداری، در آستانه استیضاح و برکناری بود که روحانی، او را برداشــت و به عنوان وزیر تعاون، رفاه و کار معرفی کرد. مجلس همسو نیز رای اعتماد داد. رضا رحمانی را هم خود روحانی کنار گذاشت و سرقینی و رزم حسینی را جایگزین کرد. با استیضاح فاطمی امین و سرپرستی نیازی، وزارت صمت، هفتمین متولی را در کمتر از شش سال تجربه می کند. آیا این بی ثباتی مدیریتی، به نفع تولید و تجارت و رشد اقتصادی کشور بوده، یا به زیان آن؟ عجیب این که یک نماینده، پس از استیضاح اخیر گفت: چهار وزیر دیگر در نوبت استیضاح هستند که باید عزل شوند یا استعفا دهند، در غیر این صورت، به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.

اطلاعات: روفیا تیرگری در مطلبی با عنوان «با خلیج همیشگی فارس» چنین نوشت: به سبب وجود منابع سرشار نفت و گاز در خليج فارس و ســـواحل آن، اين آبراهه در سطح بين المللـــي، منطقه اي مهم و راهبردي به شـــمار مي آيـــد. خليج فـــارس داراي مناطق ماهي گيري فـــراوان، آب ســـنگ هاي پهنـــاور عمدتـــا صخـــره اي و گاهـــي مرجانـــي و صدف هاي مرواريدزاست. اين خليج توسط تنگه هرمز به درياي عمان و از طريق آن به درياهاي آزاد مرتبط اســـت. از بين كشورهاي همسايه خليج فارس، كشور ايران بيشترين مرز آبي مشترك را با آن دارا مي باشد. طول مرز آبي كشـــور ايران با خليج فارس با احتساب جزاير در حدود 1400 كيلومتر و طول خليج فارس از تنگه هرمز تا آخرين منطقه پيشروي آن درجهت غرب در حدود 805 كيلومتر است. زمين شناسان معتقدند كه در حدود پانصدهزار ســـال پيش، صورت نخستين خليج فارس در كنار دشت هاي جنوبي ايران تشكيل شد و به مرور زمان بر اثر تغيير در ســـاختار دروني و بيروني زمين، شكل ثابت كنوني خود را يافت. خليج فارس در آغاز بســـيار پهناور بوده، به طوري كه تا اواخر دوره سوم زمين شناسي، بيشتر جلگه هاي برازجان، بهبهان و خوزستان ايران تا كوه هاي زاگرس در زير آب بوده اند.

جوان: عبدالله گنجی در سرمقاله ای با عنوان «نفوذ پسامدرن یا آموزش تغییر نگرش» این گونه نوشت: از معنای نفوذ در دوران سنت و مدرن كليشه های خاصی به جای مانده است كه به محض شنيدن این عبارت از ذهن آدمی عبور می كند. مفاهيمی مانند جاسوسی، وصل بودن، اطلاعات دادن، تخریب امنيتی، دریافت پول، محاسبات را به هم ریختن، لابی و جایابی در قدرت و ساختار و در 70سال اخير طراحی فشار خيابانی از سوی سرویس های امنيتی كشورهای دیگر را عناصر گفتمانی نفوذ می گفتند. از دو دهه قبل تا كنون كه عوامل اصلی استحكام جمهوری اسلامی را فراتر از عوامل قدرت عرفی و تعریف شده یافته اند نفوذ را نيز در آنجا متمركز كرده اند. اما گاهگاهی با یك حمله كوادكوپتری یا ایذایی به منطقه ای، اذهان را متوجه نفوذ امنيتی می كنند كه انحراف از نفوذ اصلی صورت گيرد. انگاره اصلی نفوذ در ایران بر این اساس استوار است كه پشتوانه جمهوری اسلامی مردمی هستند كه به اصولی پایبند هستند و حاضرند برای این اصول جان دهند. حال برای فروپاشی این سنگر و به تبع آن خالی كردن پشت حكومت با این جماعتی كه هسته سخت جمهوری اسلامی هستند، باید چه كرد؟

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «بازی با آمار ممنوع!» نوشت: سرانجام روز گذشته نرخ تـورم مرکز آمـار پس از وقفه ای بیش از 40 روزه منتشر شد. اگرچه همین آماری هم که منتشر شد، ناقص و خیلی خالصه است. این در حالی است که تغییر سال پایه از 1395 به 1400 که پیش از این به عنوان دلیل تاخیر در اعلام این نرخ مطرح شده بود، قاعدتا نباید چنین تاخیری را ایجاد می کرد. این در حالی است که نرخ تورم بانک مرکزی نیز که توقف اعلام آن از سال 97 توسط دولت سابق مورد انتقاد مسئولان دولت فعلی بود، همچنان مدتی است که منتشر نشده است. در کنار مسئله اعلام نرخ تورم با توقف انتشار آمار قیمت مسکن تهران نیز مواجه هستیم، چنان که گزارش های ماهانه بانک مرکزی در این باره از 11 دی ماه به روز نشده و گزارش های ماهانه مرکز آمـار در ایـن بـاره نیز از 16 بهمن به بعد منتشر نشده است. این مسائل در کنار هم نشان می دهد که نوعی تشتت در اعلام آمارها یا شاید نوعی ترس از انتشار آمار وجود دارد.

عصر ایرانیان: غلامرضا منتظری در سرمقاله ای با عنوان «تبلیغات دینی همراه با محبت باشد» چنین نوشت: برای تغییر و تحول در حوزه های فرهنگی باید به چند نکته توجه داشت، در ابتدا باید توجه شود که در گام نخست لازم است بینش ها و نگرش ها تغییر کند تا به هدف و پاسخ اغنایی دست پیدا کرد، بنابراین باید معرفت افزایی صورت گیرد. در مباحث دینی و اعتقادی با هر گروه سنی مطابق ادبیات خودشان صحبت کرد تا اثرگذار باشد، در قرآن داریم که خدا به پیامبر (ص) می فرماید ما قرآن را به زبان ساده آوردیم تا شاید اثرگذار باشد یا در احادیث داریم با مردم در حد درک، فهم و دانششان حرف بزنید. در مباحث دینی تلاش کنیم جاذبه حداکثری برای مخاطبان داشته باشیم امام علی(ع) در مسائل تاکید داشتند که مباحث دینی جاذبه در حد اعلا و دافعه در حد ضرورت باشد. همچنین حضرت آقا فرمودند باید نگاه همراه با مهر، محبت و دلسوزی باشد و در بیان و رفتار متولیان احساس مسئولیت نسبت به نسل جوان مشهود باشد یعنی جوان کاملا احساس کند اگر سخنی، نصیحتی و توصیه ای می شود از سر دلسوزی و احساس مسئولیت، برای به زیستی و سربلندی او است و لازمه آن این است که با روش رسول اکرم(ص) کار را پیش ببریم.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «اراده تهران و مسقط برای حفظ ثبات منطقه» این گونه نوشت: همزمان با افزایش سطح روابط تــهــران و مـسـقـط و در ادامـــه سیاست منطقه گرایی دولـت سیزدهم، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در رأس یک هیئت بلندپایه نظامی و به دعوت رسمی همتای عمانی خود به مسقط سفر می کند. دیــدار سرلشکر باقری با مقامات بلندپایه سیاسی دفـاعـی و مـذاکـره دربــاره همکاری های دوجانبه منطقه ای و همچنین بازدید از مراکز نظامی و علمی کشور عمان آن هم در آستانه سفر جیک سالیوان مشاور امنیتی جوبایدن رئیس جمهور آمریکا به ریاض، محل توجه است؛ زیرا چندی پیش احمد الخلیلی مفتی عمان از افزایش توان دفاعی مقاومت فلسطین ابــراز خرسندی کــــرد. پـیـش از ایــن هـم وزیــرامــورخــارجــه کشورمان از نقش سازنده عمان در بازگشت روابـط تهران-ریاض به مفاهمه منطقه ای قدردانی کرده بود. حضور عمان در مذاکرات یمنی-سعودی و تلاش برای حل پرونده یمن با هم اندیشی جمهوری اسلامی، برگی دیگر از موفقیت مسقط در میانجی گری منطقه ای است.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ماموریت چندگانه عملیات با رمز شاسی‌بلند، نفوذ پسامدرن یا آموزش تغییر نگرش، بازی با آمار ممنوع به چشم می‌خورد.