به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خیرالله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، درباره پیشرفت آزادراه تهران - شمال گفت: تهران شمال بزرگترین و پرهزینهترین پروژههای راهسازی است، چون پلها و تونلهای زیادی دارد. از تهران تا شهرستانک منطقه یک است که بهرهبرداری شده و در این مدت حتی یک تصادف منجر به فوت به دلیل مسائل ایمنی جاده هم نداشتیم؛ منطقه دو این آزادراه از شهرستانک شروع میشود و از تونل البزر عبور میکند و تا پل زنگوله در مازندران ادامه دارد.
وی ادامه داد: قرار بود منطقه دو را هم پایان سال گذشته تحویل دهیم اما به دلیل سخت بودن مسیر این اتفاق نیفتاد؛ از آنجایی که ۸۵ درصد مسیر ۲۲ کیلومتری آزادراه، یا پل یا تونل است. با وجود این امیدواریم این بخش را در سه ماهه اول سال و تا پایان خرداد تحویل دهیم و باند رفت به تعطیلات تابستان برسد و مردم بتوانند یک باند از آن را بهرهبرداری کرده و یک باند مسیر برگشت را هم از جاده قدیم استفاده کنند. البته مسیر برگشت منطقه دو اولویت دوم ماست که نزدیک به ۴۰ درصد پیشرفت دارد و تا سال آینده انجام میشود.
چرا الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی کند پیش میرود
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور درباره آخرین وضعیت عوارض الکترونیکی آزادراهها توضیح داد: تقریبا ۵۰ درصد کار انجام شده است؛ هشت آزادراه در مرحله اول الکترونیکی شد و در حال حاضر تعداد زیادی از آزادراهها الکترونیکی شدهاند و به سرمایهگذارهای بخش خصوصی هم اعلام شده که زیرساخت را فراهم کنند.
خادمی درباره اینکه چرا پیشرفت الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی در آزادراههای خصوصی کند است، توضیح داد: پرداخت عوارض برای این است که برای سرمایهگذار بازگشت سرمایه باشد که و انگیزهای برای سایر سرمایهگذارها که آزادراه بسازند و ایمنی بالا رود؛ اگر سرمایه برنگردد هم سرمایهگذار دیگر امید و اطمینان ندارد و هم برای آینده مشکلساز میشود. در حال حاضر حدود ۶۸ تا ۷۰ درصد عبوریها عوراض را پرداخت میکنند و یکی از مشکلات ما این است که سرمایهگذاری دچار چالش شده است.
وی ادامه داد: عوارض آزادراهی از طریق پیامک به افرادی که از آزادراه عبور میکنند، اطلاعرسانی میشود اما کسانی که این عوارض را پرداخت میکنند، تعدادشان کم است. ما آزادراه تهران - شمال را همان اول الکترونیکی کردیم؛ اما ۱۵ درصد عوارض را پرداخت کردند که بعد هم به ۲۰ درصد رسید و سرمایهگذار هم گفت دچار مشکل سرمایهای شده است. بنابراین مردم باید در پرداخت عوارض همکاری بیشتری داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به اینکه آیا پرداخت نکردن عوارض، جریمه ندارد، گفت: این جریمه از ۱۴۰۱ در قانون قرار گرفت و از آنجایی که تعداد جریمهها زیاد باشد، جریمه هم چالش برانگیز است. اگر مردم عوارض را پرداخت نکنند، به سرمایهگذار فشار وارد میشود؛ چون حتی اگر فردی بهعلت پرداخت نکردن عوارض جریمه شود، جریمه را سرمایهگذار نمیگیرد بلکه به خزانه دولت وارد میشود. البته ما با بانک مسکن و دیگر بخشها در حال مذاکرهایم که بهصورت پلکانی جریمه را اعمال کنند و پول عوارض را به سرمایهگذار دهند تا در این زمینه موفقتر عمل شود.