به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ناتوانی آمریکا در مقابله با جبهه مقاومت، فرصتی در اردیبهشت کتاب، تلاش مجلس برای اصلاح قانون انتخابات به چشم میخورد.
کیهان: محمدحسین محترم در یادداشتی با عنوان «ناتوانی آمریکا در مقابله با جبهه مقاومت» نوشت: برخلاف مرســوم خلاصه مطلب را همین اول عرض می کنیم که نحوه خیز آمریکا برای مقابله با سیاست منطقه گرایی ایران نویددهنده شکست های جدید این کشور در آینده است: مقامات یمن این روزها علی رغــم گمانه زنی ها و ادعای برخی رســانه ها ، از عدم تحقق مطالبات ملت یمن مبنی بر تمدید آتش بس و اجرای تعهدات براســاس توافق دو طــرف و تعلل و تاخیر در ادامه مذاکرات صلح به دلیل ســنگ اندازی های آمریکایی ها و سازمان ملل در راه پایان دادن به جنگ ســخن گفتند و هشــدار دادند وضعیت نه صلح و نه جنگ را نمی پذیرند. مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن با اشاره به تلاش های منافقانه و فریبکارانه آمریکا، از ریاض خواسته است در برابر فشارهای آمریکا تسلیم نشود. جریان تحولات برای پایان جنگ یمن نشان می دهد آمریکایی ها و صهیونیست ها بعداز چند ماه که در گیجی و شوک توافق و برقراری روابط ایران و عربستان به سر می بردند، اکنون ذره ذره در حال خروج از این گیجی و به دنبال توطئه ها و سناریوهایی برای جلوگیری از تحقق پیامدها و دستاوردهای منطقه ای و بین المللی این توافق مهم در جهت جلوگیری از کاهش نفوذ و هژمونی خود در منطقه هستند.
اطلاعات: سید مسعود رضوی در یادداشتی با عنوان «رقصی چنین میانه میدانم آرزوست» چنین نوشت: در شهر كهن بيهق يا سبزوار، واقعه ها رخ داده و تاريخى سرشار از دارها و سربدارها، بارها و بارها بر زمين و زمان نبشته شده و با وجدان آدميان سخن گفته اســت. اما ماجراى اخير، دل هاى مردمان ميهن را به لرزه درآورد و داغى كه از چكيدن خون زنده نام، شهيد الداغى بر سينه ها نشست، درنگ و تأمل را بر اندوه و سوگ افزود. دليل نوشتن اين يادداشت، ديدن تشييع پرشكوه پيكر اين جوانمرد نازنين است كه همشهريانش به راستى او را چونان قهرمان و دلاورى بزرگ، به آرامگاه ابدى در عالم والا بدرقه كردند. قصدم اين بود كه مبانى اخــلاق اجتماعى و نمادها و نمودهاى عينى را تحليل كنم اما محيط و ميدان تنگ بود و احســاس و عاطفه بر حالتى ديگر دلالت داشت. چنان بود كه شاعر گفته: عقل مى خواست كزاين شعله چراغ افروزد/برق غيرت بدرخشيد و جهان برهم زد.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عننوان «فرصتی در اردیبهشت کتاب» این گونه نوشت: سال هاست که در میانه بهار، بهاری فرهنگی هم در تهران جریان می یابد و نمایشگاه بین المللی کتاب، اردیبهشتی فرهنگی را رقم می زند. نمایشگاه کتاب برای همه اهل مطالعه و کتاب دوستان در حکم بهار کتاب بوده است، فصل نوشدن با کتاب های جدید و تهیه توشه فرهنگی سال. برای آنان که در اطراف واکناف کشور دسترسی چندانی به ناشران و کتاب فروشی های بزرگ ندارند هم نمایشگاه فرصتی بی نظیر بوده برای پیدا کردن کتاب هایی که شاید یك سال به دنبال تهیه آن بوده اند. برای جامعه ای که همه از افول سرانه مطالعه در آن اظهار نگرانی می کنند، نمایشگاه کتاب فرصتی است که باید جدی تر گرفته شود و به آن به مثابه فرصتی برای خیزش نهضت مطالعه در کشور نگریسته شود. اما چگونه؟
خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «برجام در برزخ حیات و مرگ» نوشت: از امروز وارد ششمین سالی شدیم که دولت آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و عمال روند بازگشت تحریم های یک جانبه این کشور علیه ایران کلید خورد. حالا 5 سال پس از آن تاریخ امیدها به احیای توافق هسته ای که زمانی بزرگ ترین دستاورد دیپلماتیک اروپا بعد از جنگ جهانی خوانده می شد و همه غیر از رژیم اسرائیل از آن استقبال و برجام را گامی به سوی امنیت بیشتر منطقه و جهان توصیف کردند، کم رنگ تر شده و کمتر کارشناسی است که در دنیا بتواند با احتمال زیادی از احیای برجام بگوید و خوش بین ترین ها تنها به تدوین توافقی جدید یا توافقی موقت امیدوارند که بتواند جلوی سرعت پیشرفت های هسته ای تهران را بگیرد.
عصر ایرانیان: علی حدادی در سرمقاله ای با عنوان «تلاش مجلس برای اصلاح قانون انتخابات» چنین نوشت: اصلاحات قانون انتخابات کشور 60 ماده است که تا به امروز 35 ماده در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مواد مهم آن رسیدگی به تخلفات انتخاباتی است که به تصویب نمایندگان مجلس نیز رسیده است. اصلاحات قانون انتخابات کشور 60 ماده است که تا به امروز 35 ماده در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مواد مهم آن رسیدگی به تخلفات انتخاباتی است که به تصویب نمایندگان مجلس نیز رسیده است. اصلاحات قانون انتخابات کشور 60 ماده است که تا به امروز 35 ماده در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مواد مهم آن رسیدگی به تخلفات انتخاباتی است که به تصویب نمایندگان مجلس نیز رسیده است. اصلاحات قانون انتخابات کشور 60 ماده است که تا به امروز 35 ماده در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است.
قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «مدیران اعتثادی به بحران آب ندارند» این گونه نوشت: آب یکی از پرتکرارترین واژه هـای این روزهـای کشور است. براساس آمارها میزان پرشدگی سدهای کشور به ۶۵ درصد رسیده و خبر از بهبود اوضاع منابع تأمین آب می دهد، با این حال و براساس تازه ترین گزارش دفتر اطلاعات و داده هــای آب شرکت مدیریت منابع آب ایـران، وضعیت آبی ۱۹ سد چندان خوب نیست. گزارش ها و داده هـای آب کشور بیانگر آن است که حجم آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا شانزدهم اردیبهشت ماه 30 میلیارد و ۱۷0 میلیون مترمکعب بوده است، درحالی که سال گذشته و در همین بازه زمانی حجم آب ورودی به سدهای کشور 23 میلیارد و ۵۴0 میلیون مترمکعب بوده که حاکی از رشد 2۸ درصدی است.