به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درهای مصلی امام خمینی (ره) تهران ساعتی پیش به روی مخاطبان سی و چهارمین نمایشگاه بینالملی کتاب تهران گشوده و این رویداد از امروز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت آغاز شد که تا روز ۳۰ اردیبهشت ادامه دارد.
مراسم افتتاحیه این دوره از نمایشگاه کتاب تهران عصر امروز ۲۰ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه، علی رمضانی مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و قائممقام نمایشگاه و حضور اقشار مختلف مردمی و خانواده شهدا در مصلی امام (ره) برگزار میشود.
این نمایشگاه بهگفته رمضانی با حضور نزدیک ۱۰۰ ناشر خارجی، ۲۰۰ کتابفروش و ۲۷۰۰ ناشر داخلی در بخش حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب فعال هستند همچنین رؤسای نمایشگاههای مسقط، دوحه و دهلی نو همچنین وزرای تاجیکستان و ونزوئلا نیز در این نمایشگاه حضور دارند و کشور تاجیکستان به عنوان میهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه بین الملل کتاب تهران حضور دارد.
نمایشگاه کتاب تهران هر روز از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در محل مصلی امام خمینی (ره) تهران برپاست.
بیش از ۹ هزار نفر از اهالی قلم اعتبار خرید کتاب دریافت کردند
در راستای تکریم اهل قلم و به مناسبت سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پدیدآورندگان عضو سامانه اهل قلم از قبیل مؤلف، مترجم، مصحح، محقق و همچنین افرادی که نقشی در تولید اثر داشتهاند از جمله ویراستار و تصویرگر، اعتبار خرید کتاب (بن کتاب) در نظر گرفته است.
در این دوره از نمایشگاه به ۹ هزار و ۱۴۵ نفر از اهالی قلم مبالغی بین ۴۰۰ هزار تومان تا ۸۰۰ هزار تومان اعتبار خرید کتاب اختصاص یافته است. اعتبار خرید کتاب (بن کتاب) بر پایه اطلاعات ثبت شده در سامانه اهل قلم و آئیننامه اجرایی منتشر شده در این سامانه (آئیننامه بن ۱۴۰۲) به اهالی قلم اختصاص پیدا کرده است. علاقهمندان برای اطلاع از جزئیات آئیننامه بن ۱۴۰۲ میتوانند به سامانه اهل قلم به نشانی ahleghalam.ketab.ir مراجعه کنند.
همچنین پیامکی از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران به اهالی قلم واجد شرایط ارسال شده است که میتوانند به دو صورت حضوری و مجازی از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، کتابهای مدنظر خود را خریداری کنند.
برای استفاده از یارانه در بخش حضوری در صورت حضور ناشر در نمایشگاه و موجود بودن کتاب در غرفه، خریداران میتوانند با مراجعه به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب، کتابهای مورد نظر خود را با احتساب یارانه اعتباری خریداری کنند. لازم به ذکر است پس از نهایی شدن سفارش، کد پیگیری سفارش برای خریدار پیامک میشود. این کد در پروفایل و در بخش تاریخچه خریدها نیز قابل مشاهده است. لازم است خریداران با همراه داشتن این کد به غرفه ناشر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مراجعه کرده و با اعلام کد پیگیری سفارش، کتابهای خود را بهصورت حضوری تحویل بگیرند.
۱۵ نشست تخصصی در نخستین روز نمایشگاه برگزار می شود
همزمان با نخستین روز سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امروز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت، ۱۵ نشست تخصصی در بخشهای مختلف نمایشگاه کتاب در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
نشست «یادبودها و پشت صحنه» از سری برنامههای کوشک کتاب، ساعت ۱۴ برگزار میشود و مصطفی خرامان و حمیدرضا شکارسری به خوانش شعر، داستان و رمان انتخابی میپردازند. در نشست «متن خوانی» که ساعت ۱۶ برپا میشود نیز محمدرضا سرشار داستان خوانی میکند.
ساعت ۱۷ نیز نشست «طنز خوانی سه نقطه» که از برنامههای کوشک کتاب است و با حضور فاطمه فهیمی، مریم حسننژاد، مریم نظامدوست، سیدمصطفی موسوی، هادی مقدمدوست و امید مهدینژاد برگزار میشود.
سالن جوایز کتابهای سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه کتاب سال، جایزه ادبی جلال آلاحمد و جشنواره بینالمللی شعر فجر، میزبان چهار نشست تخصصی است که ساعت ۱۰:۳۰ ابتدا جوایز کتابمحور به عموم مردم معرفی میشود. همچنین در ساعت ۱۴:۳۰ نشست «ویرایش و جوایز ادبی» با حضور مهدی صالحی و لیلی فیروز برپا خواهد شد. ساعت ۱۶:۳۰ نیز مصطفی وثوقکیا و حسام آبنوس در نشست «جوایز ادبی و پیوست رسانهای» حضور خواهند یافت. احسان عباسلو ساعت ۱۸:۳۰ به چرایی عدم توجه به داستان کوچک ایرانی در جوایز ادبی میپردازد.
سرای ناشران داخلی نیز میزبان سه نشست تخصصی است و ساعت ۱۵ نشست رونمایی و معرفی کتاب «خانواده و سواد مجازی» از سری نشستهای موضوعی برپا میشود که روح الله پورطالب سخنرانی خواهد کرد.
ساعت ۱۷، کتاب «فهرست توصیفی کتابهای چاپ سنگی آستان قدس رضوی» و کتاب «بازداشت تفاسیر خطی فارسی» با حضور سید محسن ناجینصرآبادی و حسنعلی فریدونی رونمایی میشود.
ساعت ۱۸:۳۰، برنامه رونمایی از کتابهای «پیش پرده کتاب» و «ترویج کتاب» با حضور یوسف عابدی، مصطفی آهنگر، حامد علی اکبرزاده و مریم چهرقانی برگزار میشود.
همچنین کارگاه «از تابآوری تا تحول مثبت» ساعت ۱۴ با حضور مهدی دوایی، سحر پهلوان نشان، لیلا افضلی برپا میشود. در این کارگاه که در سرای کارگاههای آموزشی برگزار میشود، انجمن صنفی زنان ناشر و مداحی مؤسس و حاتمی رئیس سازمان روانشناسی و محمدی معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشورحضور خواهند داشت.
ساعت ۱۷ نیز عاطفه عبدی و محمد تقی عبدی درباره «معارفه تکنیکهای تندخوانی و تقویت حافظه» سخنرانی میکنند.
سرای ملل نیز میزبان دو نشست تخصصی است؛ ساعت ۱۴ نشستی تحت عنوان «ظرفیت گهای ادب کهن فارسی در عبور از مرزها» با حضور محمدسرور مولایی (عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی)، مهدی رحیمپور (عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی)، مرتضی قاسمی (عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی) برگزار میشود. در پایان این نشست نیز کتب ترجمه و منتشر شده با محوریت ادبیات تحت عنوان (اقبال ستاره مشرق زمین و ۳۰ داستان کهن فارسی به زبانهای، اردو و ترکمنی) با حضور سیده زیبا بهروز رونمایی میشود.
در دومین نشست سرای ملل که ساعت ۱۶ انجام میپذیرد حجتالاسلاموالمسلمین محمدجعفر طبسی و حجتالاسلاموالمسلمین محمدامین پورامینی «تازههای نشر مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام» را بررسی و به مخاطبان معرفی میکنند.
در غرفه کتابآرا نیز در دو نوبت صبح ساعت (۱۰ تا ۱۲) و عصر ساعت (۱۵ تا ۱۷) کارگاه آموزشی تحت عنوان «خلق کتاب تصویری و مروری بر تصویرگری حرفهای» با حضور عاطفه ملکیجو برپا میشود.