به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ نشست خبری رویداد FunRun با حضور نمایندگان کمیته برگزاری بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، نمایندگان شورای المپیک آسیا، دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران و اصحاب رسانه عصر امروز صورت گرفت.
سیدمناف هاشمی در ابتدای این کنفرانس اظهار داشت: همه میدانیم برنامهای که فردا در کمیته و آکادمی ملی المپیک برگزار میشود، شروعی برای آمادگی کامل کشورها برای رویداد بزرگ آسیاست. این برنامه نمادین را انشاالله به نحو احسن، بر اساس برنامهریزیها و با توجه به تجربیات بهعنوان شروع رسمی بازیهای آسیایی انجام بدهیم. از کشور چین میزبان که امکانات و زیرساختهای خوبی را برای بازیهای آسیایی فراهم کرده، همچنین شورای المپیک آسیا متشکرم.
وی در ادامه بیان داشت: در بازدیدی که از هانگژو داشتیم از ۵۴ مکان که حوزه تمرینی است و ۳۱ سالن ورزشی رقابتها، دوستان این امکانات را خیلی متفاوت ارزیابی کردند. به خاطر بحث کووید-۱۹ این بازیها یک سال به تاخیر افتاده که این برای همه کشورهایی که در سطح آسیا هستند، هم نکات مثبتی داشت و هم مشکلات و سختیهایی. علاوه بر تلاشهای یک سال اخیر، در ۶ ماه گذشته با همه فدراسیونها که شرایط حضور در بازیهای آسیایی را دارند بررسی کردیم و انشاالله یک کاروان کیفی و مقتدر را بین ۳۰ تا ۳۱ رشته به بازیها اعزام کنیم.
جیان ژو، نماینده OCA و مدیر رسانهای این نهاد نیز در این نشست گفت: حسین المسلم، رئیس شورا یک ساعت پیش با من تماس گرفت و از من خواست که سلامش را به تهران برسانم. برنامه فردا هجدهمین برنامه ماست که از اکتبر سال گذشته شروع کردهایم و رقابتی نیست، یک برنامه توسعهای و ترویجی برای بازیهای آسیاییست. این همان روندی است که از ۲۰۰۶ در نظر گرفته و تا امروز ادامه دادهایم. درباره تاخیر یک ساله بازیها هم باید بگویم که OCA تصمیم سختی را در ماه مِی ۲۰۲۲ گرفت که توسط المسلم اعلام شد و همه هیات اجرای آن را تایید کردند.
وی در ادامه بیان داشت: این حمایت را از کمیته برگزاری و دولت چین داشتیم؛ شرایط را ۴۵ کشور عضو هم درک کردند و با توجه به هزینهها و محدودیتها، برگزاری بازیها در سال گذشته امکان نداشت. امروز ولی میگوییم بهترین تصمیم را گرفتیم و جامعه المپیک آسیا با این تصمیم به جلو هدایت شد و نجات یافت. ایران بهعنوان یکی از حامیان قدرتمند جنبش آسیایی در ماجرا حضور داشت. بهترین آرزوهایم را برای ورزشکاران ایرانی در هانگژو دارم.
یائو فِی، معاون دفتر کل ستاد برگزاری بازیهای آسیایی نیز در ادامه این کنفرانس عنوان داشت: از طرف کمیته برگزاری بازیها از دوستان برگزار کننده رویداد FunRun تشکر میکنم. همه آمادگیها برای بازیهای آسیایی انجام شده. تمام مسیر ساختوساز اماکن، بازرسی اماکن ورزشی، دهکده و ۵ زیردهکده هم آماده شده و در آستانه بهرهبرداری قرار گرفت. جداول رویدادها و تمام موارد فنی به ۱۵۰۰ نفر ارسال شده و ۱۵ رویداد آزمایشی هم در این مسیر داشتیم. تمام موارد مربوط به خدمات بازیها آماده است و مسائل مربوط به ورزشکاران اعم از اقامت، ترانسفر و ... انجام شده.
وی در ادامه بیان داشت: یک برنامه بسیار باکیفیتی را ترتیب دادیم که جلسه سرپرستان کاروان برای تبادلنظر و بررسی رویداد بوده. تمام فعالیتها ادامه خواهد داشت و برای مسائل توسعهای و تبلیغاتی هم کارها از یک سال قبل شروع شده. برنامه FunRun برگزار میشود و به این مسیر ادامه میدهیم. این رویداد نه فقط یک سنت، بلکه برای جذب مخاطب و رابطه بهتر با آنهاست. امیدوارم اتفاقات خوبی هم رخ بدهد. ۱۳۶ روز دیگر بازیهای آسیایی شروع میشود؛ به این رویداد خوش آمدید. بهترین آرزوها را برای شما دارم.
در ادامه این نشست نماینده OCA عنوان داشت: هانگژو امروز نه، ۲ سال پیش آمادگی برگزاری بازیها را داشت اما به علت پاندمی کرونا و محدودیتها، عملاً برگزاری بازیها غیرممکن میشد چون این رویداد فقط در یک شهر نیست، در ۵ شهر و ۱۳ بخش دیگر هم هست. این تعویق رویداد یک فرصت خوب برای کسب آمادگی بیشتر و درک بیشتر از جامعه مخاطب بوده. باید بدانید اماکن ورزشی هانگژو در این یک سال برای ۱۰ میلیون شرکتکننده عادی قبل از ورزشکاران حرفهای تیمها بازگشایی شده و فعال بوده.
ژو درباره مهمترین شاخصه تفاوت هانگژو با سایر رویدادها اذعان داشت: سوال سختی است؛ فکر میکنم برای اولین بار در تاریخ بازیهای آسیایی است که ورزشهای الکترونیکی به این رویداد اضافه شده که این نشانگر این است که ما میزبان ورزشهای جدید با نگاهی المپیکی هستیم. بسیاری از رشتههای المپیکی در بازیهای آسیایی هم هستند؛ تکواندو، جودو، کاراته، کریکت، گلف، کشتی و ... .
هاشمی نیز در پاسخ به همین سوال گفت: کشورها برای این که خودشان را به دنیا بشناسانند و معرفی کنند، شاید اصلیترین ویژگی میزبانیشان همین باشد. هانگژو الان فقط برای چین نیست و در قاره کهن و جهان معرفی شده و دوربردی خواهد داشت برای اقتصاد و فرهنگ شهر.
هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگار دانا مبنی بر میزان آمادگی کاروان ایران برای حضور در هانگژو ۲۰۲۲ از منظر فنی و لجستیکی تصریح داشت: آمادگی خوبی برای این دوره از رقابتها داریم و طی ۴ ماه گذشته، تلاشهایی که پیش از این شده بود را بررسی جدید کردیم و بر اساس رشته، فدراسیون و نظراتی گه مرکز سنجش و پایش داشتند، با اطلاعاتی جدید و با تصمیمات ستاد عالی بازیها، ۳۰ رشته و فدراسیون آمادگی دارند و در جلسه روز شنبه، رشتهها نهایی شده و درباره احتمالات مدال مخصوصاً برای بانوان، تصمیم میگیریم. نمیشود درباره نتایج صحبت کنیم اما پایش و بررسی جمعیت و آمادگیهای مالی، پولی و پشتیبانی، صورت گرفته و میتوانم بگویم با آمادگی بالایی در بازیها شرکت میکنیم.
فِی نیز در رابطه با محدودیتهای بهداشتی چین در خلال بازیها گفت: سیاستها عوض شده؛ نیازی به ماسک زدن نیست و مطلب خاصی هم درباره مسائل بهداشتی نداریم.