به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله راه درست از این محفلها میگذرد، چرا تذکر به امام جمعه، زنگ خطر تغییر شغل پرستاران به خاطر معیشت به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «راه درست از این محفل ها می گذرد» نوشت: گذشته از موارد سازماندهی شده و هدفمند کشف حجاب و تلاش برنامه ریزی شده برای خدشه به مسئله عفاف و حجاب که در جای خود باید قاطعانه با آن مقابله شود، یکی از مواردی که درخصوص مسئله بی حجابی یا شل حجابی ها مطرح اســت و شاید تا حد زیادی از نظرها مغفول مانده، این موضوع است که با یک کنکاش یا حتی گفت و گو و بررسی مختصر متوجه می شویم بسیاری از زنان و دختران جوانی که بر اساس ظاهر در دسته کم حجاب یا شل حجاب قرار می گیرند، نه اینکه از روی لجاجت و هدفی خاص به این کار دست زده باشند بلکه بسیاری از آنها اساسا از نظر دریافت مبانی و فلسفه حجاب یا پایه های اعتقادی و رفتاری این مقوله مهم آن چنان تغذیه و توجیه نشده اند و نگاه بسیاری از آنها از نوع پوشش، رفتار بر اساس یک مد و ظاهر است. بسیاری از همین افراد گاه در موضوعات دیگری در حوزه اعتقادات که بیشتر و دقیق تر در معرض توضیح منطقی و جذاب یا دریافت اطلاعات مربوط به آن قرار داشته اند برخلاف ظاهری که دارند رفتاری معتقدانه از خود بروز می دهند از جمله اینکه در مراســمات مذهبی و حتی راهپیمایی ها و تشییع شهدا و... شرکت می کنند. موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز در چند نوبت به آن اشــاره داشته اند که شاید خانمی از نظر ظاهر و حجاب پوشــش کامل و مناسبی نداشته باشد اما در کنار این نقص ظاهری، رگه های پررنگی از باورها و اعتقادات مذهبی در او وجود داشته باشد و در بسیاری از امور و مراسمات مانند شب های قدر یا حتی مراسمات انقلابی و ملی و ارزشی هم با همه وجود و اعتقاد قلبی شرکت کند.
اطلاعات: علیرضا خانی در یادداشتی با عنوان «از نو آغاز کنیم» چنین نوشت: سي و چهارمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران با حضور حدود 2700 ناشــر داخلي شــروع به كار كرد و پايان اين هفته نيز خاتمه مي يابد. عرف است كه مسئولان برگزاري نمايشگاه، هر سال نشان دهند كه اين نمايشگاه آمار فروشش چند درصد بيشتر از پارسال بود و به ويژه در بزنگاه تغيير دولت ها، اين علاقه براي مقايســه با دولت قبل پررنگ تر شود... اساسا برگزاري فروشگاه سالانه كتاب ـ با نام نمايشگاه اين مبنا كه ميزاني به فروش كتاب مي افزايد، دقيقا ـ به غير از آن كه احتمالا ًچه اندازه به ميزان كتابخواني يك ملت كمك مي كند، پرسشي است كه پاســخ دقيقي براي آن در دســترس نيست. في المثل اگر سرانه مطالعه ايرانيان 3 دقيقه در روز است چنانچه به جاي يك نمايشگاه (فروشگاه) كتاب در سال، پنج نمايشگاه برگزار مي شد، آيا اين سرانه به طور معني داري افزايش مي يافت؟ به نظر نمي رســد بتوان نســبت كمي اي بين برگزاري نمايشگاه و افزايش دقايق مطالعه در كشور و نضج گيري فرهنگ كتابخواني در سرزمين برقرار كرد. هر چند از آن سو نيز نمي توان نقش برگزاري نمايشگاه بزرگ كتاب را در افزايش ميل به خريد كتاب در زماني مشخص و در ميان قشري معين، يكسره انكار كرد.
جوان: علیرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «چرا تذکر به امام جمعه؟!» این گونه نوشت: امام جمعه موقــت تهران و رئیس شــورای سیاســتگذاری ائمــه جمعه ســرانجام در خطبه های نماز بــه ائمه جمعه و نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی درباره آنچه بدون توجه به وحدت موردنظر رهبری در تریبون ها می گویند هشدار داد. سال هاست بعد از مرحوم طالقانی و رهبر انقلاب و مرحوم هاشــمی، دیگر خطبه های نمازجمعه، محــل ارجاع و اقناع افکارعمومی و موتور محرکه فکر و عمل سیاسی و اجتماعی در هفته پیش رو نیســت، و حتی خطبه ها در رســانه ملی و رســانه های انقلاب در صدر اخبار قــرار نمی گیرند، برعکس در برخی موارد اگر بحثی می شــود، همان چیزی را به وجود می آورد که اکنــون آقای حاج علی اکبری درباره آن هشــدار می دهد: جامعه ظرفیت ابتلا به حواشی را ندارد! از مســئولان دولتی و نماینــدگان مجلس که سال هاســت مستحق تذکر حاشــیه نروید، به وحدت بگرایید هستند، انتظاری نبود که دوباره تذکر بگیرنــد. از امامان جمعه که به صورت پیش فرض وعلی االطلاق یك نیروی معنوی و واجد درک از باطن دین هســتند، اما انتظار نیســت که هر روز در تریبونی از نماز گرفته تا افتتاحیه ها و همایش ها چیزی بگویند که در رسانه های بیگانه با ملت ایران آن را سردست بگیرند یا موجب بدبینی عمومی به ساحت مقدس دین محمدی شوند.
خراسان: بهروز بیهقی در یادداشتی با عنوان لطفا بر بالین فرهنگ حاضر شوید نوشت: سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آغاز به کار کرد. دریغا و دردا، اگر نوسانات بهای سکه بهار آزادی ، قدر و قیمت سکه فرهنگ را بکاهد یا بزداید و یگانه محمل ارجمند آن یعنی کتاب را به زاویه انزوا و نسیان رهسپار کند. مگر همین چند ماه قبل و در پی اعتراضات و سپس اغتشاشات خیابانی نبود که همگان از ضرورت توجه به رکن رکین فرهنگ و آسیب شناسی فرهنگی در باورهای نسل جوان سخن می گفتند. اگر چون راقم این سطور، برف میانسالی بر زلف آشفتهتان نشسته است ، خود را لحظه ای جای دهه هشتادی ها بنشانید و مانند برخی از آنان در این معرکه آرا و دیدگاه ها سوال کنید: برای آشنایی با یک منظومه فکری کم خطا، کدام متدولوژی را برگزینم؟ فلسفه ذهن بخوانم یا فلسفه تحلیل زبانی؟ از کانت بیاغازم یا هگل؟ راستی، هنوز شریعتی و مطهری به کارم می آیند؟ بهشتی را پس از 7 تیر 1360 کجا بیابم؟ اساسا اگر بخواهم وارد وادی عرفان اسلامی شوم و دست از پای چوبین فیلسوفان بشویم، چه کنم؟
عصر ایرانیان: محمدعلی محسنی بندپی در سرمقاله ای با عنوان «زنگ خطر تغییر شغل پرستاران به خاطر معیشت» چنین نوشت: شرایط نامناسب کاری پرستاران منجر به روی آوردن آنها به سایر مشاغل همچون رانندگی اسنپ شده است، وضعیت بد اقتصادی تنها مختص پرستاران نیست، زمانیکه شرایط ثابت پرداختی را برای کارگران، کارمندان، معلمان، پرستاران، اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و غیره در نظر می گیریم، هزینه های آنان بسیار بیشتر از دریافتی آنها خواهد شد و خواه و ناخواه دخل و خرج آنها متوزان نبوده و همخوانی با تورم ندارد، اینجاست که افراد به دنبال راهکاری برای بهبود وضعیت مالی خود هستند. عده ای این وضعیت نامتوازن را با حفظ شغل خود تحمل کرده و به سمت شیفت دوم و سوم پیش می روند و یا با حفظ شغل خود به سمت کار در بخش خصوصی در ساعات فراغت روی می آورند اما اگر چنین راهکاری وجود نداشته باشد بی تردید با تغییر شغل به بازار کار دیگری روی می آورند. این وضعیت ناخوشایند تنها مختص به پرستاران نیست، افراد تحصیل کرده اگر شرایط را نامناسب با وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ببینند به مهاجرت روی می آورند؛ اما عده ای با توجه به عرق ملی که به وطن ِ خود دارند و ماندن در کشور و خدمت کردن به مردم را به رفتن ترجیح می دهند، برای ماندن ناگزیر به جبران و بهبود وضعیت اقتصادی خود هستند، اگر امروز پرستاران را مثال می زنیم که از بیمارستان های دولتی به کلینیک های بخش خصوصی روی می آورند برای تغییر شرایط وضعیت مالی است، متاسفانه این وضعیت دامن گیر همه تحصیلکرده های کشور ما شده است.
قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «مبارزه با فساد رمز افزایش مشارکت مردم» این گونه نوشت: کشور در حال تـدارک برگزاری انــتــخــابــات مـجـلـس شــــورای اسلامی است. بازار گمانه زنی ها رو بــه داغــــی نــهــاده و بـرخـی چهره ها و گروه های سیاسی با دست پس می زنند و با پا پیش می کشند. البته این خاصیت رقابت است. برخی از آرایش غلیظ انتخاباتی خبر می دهند و آن یکی از پس پرده، خالص سازی را بهانه کرده و بند را به آب می دهد که همچنان در سیاست دستی برآتش دارد. با این اوصاف اما مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفند از سوی رهبر معظم انقلاب بسیار مهم قلمداد شده است و احمد وحیدی وزیر کشور نیز به تازگی و در جمع نمایندگان ولی فقیه سراسر کشور برضرورت تالش همگانی برای افزایش مشارکت در انتخابات آتی تأکید کرد. اما و اگرهای مشارکت در انتخابات ۱4۰۲ موضوع گفت وگوی ما با احمد توکلی نماینده سابق مجلس است. وی می گوید: ائمه اطهار(ع) تأکید داشتند با غیر از زبـان خودتان مـردم را دعـوت به حضور کنید؛ با گفتن صریح موضوعات بنابراین مـردم صرفا اقناع نخواهند شد.