مروری بر معاملات بورس در هفته جاری/ بازار سرمایه در بلاتکلیفی

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بازار سرمایه در اولین روز هفته گذشته با افت رو به رو بود، اما از روز یکشنبه شاخص بورس روند صعودی به خود گرفت و این روند صعودی برای سه روز متوالی‌ (۲۴ اردیبهشت، ۲۵ اردیبهشت و ۲۷ اردیبهشت ) تداوم داشت.

شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲

با شروع روز شنبه جاری مجدد شاخص با افت ۲۳۳۲۴.۷۷ هزار واحدی رو به رو بود و به ۲,۲۹۸,۰۱۰.۲۷ هزار واحد رسید. ارزش بازار در این روز ۸۴،۹۲۲،۸۵۴.۸۷۳ میلیارد ریال، ارزش معاملات ۱۰۵،۸۵۷.۴۰۱ میلیارد ریال و حجم معاملات ۱۳.۵۶۰ میلیارد سهم بود.

همچنین شاخص کل هم وزن نیز با افت ۴۱۱۲.۳۴ واحدی به ۷۶۰,۹۷۴.۸۱ هزار واحد رسید.

یک شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲

اما شاخص بورس در روز  یکشنبه با ۴۷۸۴ واحد افزایش تا رقم دو میلیون و ۳۰۲ هزار واحد صعود کرد. در این بازار ۸۰۷ هزار معامله به ارزش ۹۵ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال انجام شد.

شاخص کل با معیار هم وزن هم با افزایش ۳۰۸۶ واحدی در رقم ۷۶۴ هزار و ۵۹ واحد ایستاد.

دوشنبه ۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ 

دوشنبه نیز این وضعیت ادامه داشت و شاخص با رشد ۱۵۸۰۶.۲۳ هزار واحدی به ۲,۳۱۸,۵۱۱.۷۳ هزار واحد رسید. در این بازار ۸۶۵ هزار معامله به ارزش ۱۱۲ هزار و ۸۰۳ میلیارد ریال انجام شد.

شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۱۲۷۹۷.۸۷ واحدی به ۷۷۶,۸۵۳.۹۷ هزار واحد رسید.

سه شنبه ۲ خرداد ماه ۱۴۰۲

شاخص بورس روز سه شنبه هم با رشد ۱۲۲۹۳.۳۱ هزار واحدی همراه بود و به ۲,۳۳۰,۷۹۹.۸۳ هزار واحد رسید. در این بازار ۸۰۵ هزار و ۱۳۴ نوبت معاملاتی به ارزش ۱۲ هزار و ۹۸ میلیارد ریال انجام شد. حجم معاملات در این روز ۱۴ میلیارد و ۷۸۱ میلیون برگه اوراق بهادار بود.

شاخص کل هم وزن نیز با رشد  ۱۴۲۸۸.۵۳ واحدی به ۷۹۱,۱۴۲.۰۴ هزار واحد رسید.

چهارشنبه ۳ خرداد ماه ۱۴۰۲

در آخرین روز کاری هفته نیز شاخص کل توانست روند صعودی سه روزه خود را ادامه دهد و با رشد ۱۵۱۷۰.۶۴ هزار واحدی به ۲,۳۴۵,۹۶۹.۷۴ هزار واحد رسید. در این بازار ۸۰۹ هزار و ۲۳ نوبت معاملاتی به ارزش۹۸ هزار و ۹۸۴ میلیارد ریال انجام شد. حجم معاملات نیز ۱۲ میلیارد و ۳۲۲میلیون برگه اوراق بهادار بود.

شاخص کل هم وزن نیز در این روز با رشد ۱۷۶۷.۳۴ واحدی به ۷۹۲,۹۰۷.۴۵ هزار واحد رسید.

بازار سرمایه در بلاتکلیفی

به گزارش دانا؛‌ تحلیل آمار مالکیت افراد حقیقی نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به دلیل ترس از سرمایه‌گذاری در بازار سهام، حاضر به ورود به آن نمی‌باشند. ضمن توجه به این موضوع که شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان روز چهارشنبه خبر از خروج ۳۱ میلیارد تومانی پول از بورس می دهد. 

البته نمی‌توان به این عدد به عنوان عامل اصلی تشکیل روند نزولی نگریست. با این حال، این عدد به عنوان سیگنالی از بلاتکلیفی بازار سرمایه عمل می‌کند.

علاوه بر این، در حال حاضر به دلیل کاهش ارزش معاملات، سرمایه‌گذاران تازه‌نفس برای ورود به بازار سهام رغبت کمتری نشان می‌دهند. عواملی مانند عدم استقراری در بازار، نامعلوم بودن آینده و ترس از احتمال ریسک بیشتر، باعث شده است که سرمایه‌گذاران تحت تأثیر قرار گیرند و به جای ورود به بازار، سرمایه خود را در سایر سرمایه‌گذاری‌های محافظه‌کارانه قرار دهند.

گفتنی است؛‌ برای جلب اعتماد و جذب سرمایه‌گذاران جدید، اقداماتی مانند ارائه تضمینات بیشتر، بهبود شفافیت در بازار سرمایه و ایجاد شرایط مطمئن‌تر برای سرمایه‌گذاری می‌تواند مفید باشد.

تحلیل آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از ترس سرمایه‌گذارن از بازار سهام دارد، چراکه شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان روز چهارشنبه، خبر از خروج ۳۱ میلیارد تومانی پول از بورس می‌دهد.