به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله تاملی چند در موضوع حقابه هیرمند، بهانهجوییها علیه خرمشهر4، نقش دوسویه رسانهها در جنگ ترکیبی به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «محترمان هبا آقای خسرو پناه» نوشت: نقــد کیهان بر لایحــه عفاف و حجاب که با عنوان لایحه عفاف یا گســترش بی حجابی! در یادداشــت روز کیهان دوشنبه اول خردادماه جاری آمده بود، با نگاهی مســتند، حقوقی و برگرفته از متن الیحه مورد اشاره نوشته شده بود و به وضوح نشان می داد که خروجی لایحه یاد شده، برخلاف نامی که بر آن نهاده اند، نه فقط حفظ عفاف و حجاب نیســت بلکه گسترش بی حجابی و حتی تشویق به انجام این پدیده پلشت و عفت سوز را نیز به دنبال دارد. یادداشت کیهان با استقبال گسترده بسیاری از حقوقدانان متعهد، صاحبنظران و عالمان دینی و مردم پاکباخته ای که از کشف حجاب های اخیر به تنگ آمده بودند رو به رو شــده و انتظار آن بود -و هنوز هم هست- که دولت محترم و قوه گرانقدر قضائیه این لایحه را برای بازنگری و اصلاح مفاد آن پس بگیرند و نمایندگان محترم مجلس شــورای اسلامی نیز مادام که مفاد لایحه اصلاح نشده باشد، از تصویب آن خودداری کنند و اما... در حالی که حمایت تلویحی رسانه های بیگانه و سایت ها و کانال های وابسته به دشــمنان تابلودار نظام از لایحه یاد شده، دور از انتظار نبود، برخی از برادرانی که بعضا دارای مسئولیت رسمی نیز هستند به حمایت از لایحه مورد اشاره پرداخته و درباره آن اظهاراتی داشته اند که متاسفانه با واقعیت و آنچه در متن لایحه مورد اشاره آمده است فاصله فراوانی دارد. بخوانید!
اطلاعات: جمیله کدیور در یادداشتی با عنوان «تاملی چند در موضوع حقابه هیرمند» چنین نوشت: بحران بى آبى از مشـــكلات اصلى قرن فعلى و مبتلابه بســيارى از كشورهاى جهان به ويژه در منطقه آسيا و خاورميانه است. مطابق آمارهاى منتشــره، در طول صد سال گذشته، تقاضاى جهانى آب نزديك به 600درصد افزايش يافته اســت. اين افزايش ناشى از رشد جمعيت، سياست هاى توسعه اقتصادى كشورها و تغيير الگوهاى مصرف در سراســر جهان بوده است. تخمين زده مى شود كه تقاضاى آب همچنان در حال افزايش اســت و اين موضوع چالش هاى زيادى را در آينده ايجاد خواهد كرد. امروزه حدود 700 ميليون نفر در 43 كشور از كمبود آب رنج مى برند. تا ســال ،2025 پيش بينى مى شود 1/8 ميليارد نفر در كشورها يا مناطقى با كمبود مطلق آب زندگى خواهند كرد و دو سوم جمعيت جهان ممكن است در شرايط تنش آبى زندگى كنند. كمبود آب علل مختلفى دارد؛ از جمله اســتفاده نادرســت همچون برداشــت بيش از حد از ســفره هاى زيرزمينى آب، آلودگى آب شيرين با زباله هاى انسانى و صنعتى و كشاورزى، تغييرات آب و هوايى و گرم شدن كره زمين و تأثير آن بر ميزان بارندگى ســالانه و اقدامات انسانى همچون جنگل زدايى و كاســتن از پوشش گياهى به دليل توسعه زيرساخت ها كه چرخه هيدرولوژيكى را تحت تأثير قرار داده است.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «چاه سال آخر را پر کیند» این گونه نوشت: استاد مطهری داستان معروفی از سیره دانشمند، بزرگ شیعه، علامه حلی نقل می كند كه خواندنی است: اين مسئله برای علامه حلی فقهی مطرح شده بود كه اگر حیوانی در چاه بمیرد و باعث شود كه میته نجس در چاه باقی بماند، با آب چاه چه بايد كرد؟ در اين هنگام حیوانی در اتفاقا افتاد و او ناگزير بود برای خود نیز چاه آب خانه علامه حلی استنباط حكم بكند. در اين مورد به دو طريق امكان حكم كردن وجود داشت: اول اينكه چاه را به كلی پر كنند و از چاه ديگری استفاده نمايند و ديگر اينكه مقدار معینی از آب چاه را خالی كنند و از بقیه آب بالا اشكال استفاده كنند. عالمه متوجه شد كه در مورد اين مسئله نمی تواند بدون غرض حكم كند زيرا نفع خود او هم در قضیه مطرح بود. اين بود كه دستور داد ابتدا چاه را پركنند و بعد با خیال راحت و بدون فشار وسوسه نفس به صدور حكم و ارائه فتوا پرداخت. يكی از ويژگی های تعريف شده برای فقهای جامع الشرايط، پیروی نكردن از وسوسه های هوای نفس است. كسی كه می خواهد برای ديگران تصمیم گیری كند بايد مراقب باشد القائات نفسانی خودش بر اتخاذ تصمیمش اثر نگذارد.
خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «بهانه جویی ها علیه خرمشهر4» نوشت: صنعت دفاعی کشورمان موفق شد موشک جدیدی را آزمایش کند که 2000 کیلومتر برد دارد و نامش خرمشهر ۴ است. پس از این اتفاق غرور آفرین که می تواند به بازدارندگی کشور در مقابل تهدیدات دشمنان کمک زیـادی کند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به موشک خرمشهر ۴ ، ادعا کرد: ایران با وجود محدودیت های برنامه موشکی بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت، همچنان به دنبال دریافت فناوری های مختلف موشکی از تامین کنندگان خارجی است و با بی توجهی به این قطعنامه به انجام آزمایش های موشکی خود ادامه می دهد. وزارت خارجه فرانسه نیز چنین ادعایی دارد. فارغ از مشخصات این موشک، همه می دانند ایران هیچ برنامه هسته ای نظامی ندارد و هر نوع سلاح سنگین و غیرسنگینی که می سازد، صرفا در حوزه سلاح های متعارف بوده و نه کشتار جمعی چراکه تاکنون آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ سند و مدرکی دال بر انحراف برنامه صلح آمیز هسته ای ایران به سمت نظامی پیدا نکرده و برعکس همواره و حتی پس از کاهش اقدامات برجامی ایران، تاکید داشته برنامه هسته ای ایران نظامی نشده است.
عصر ایرانیان: شهریار حیدری در سرمقاله ای با عنوان «پاکستان و افغانستان حق همسایگی را رعایت کنند» چنین نوشت: هیات اعزامی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از مرزهای سیستان و بلوچستان نظارت میدانی داشت، دو کشور ایران و پاکستان در مورد مرزهای مشترک دغدغه هایی دارند اما امروز تنها جمهوری اسلامی ایران نسبت به تأمین امنیت در این مرزها فعال بوده و اقداماتی را انجام داده است. مجلس و دستگاه دیپلماسی کشورمان بارها اعلام کرده اند و بازهم تاکید می کنیم که اگر پاکستان در تأمین امنیت مرزها توانایی ندارد، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در عمق مناسبی از خاک پاکستان امنیت ایجاد کند لبته این موضوع مشروط به درخواست پاکستان است. پاکستان باید حق همسایگی را رعایت کند، زیرا تنش های مرزی که متأثر از برخی جریانات و با کمک تجهیزات سرویس های بیگانه رخ می دهد، به روابط ایران و پاکستان خدشه وارد می کند.
قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «نقش دوسویه رسانه ها در جنگ ترکیبی» این گونه نوشت: همگرایی و هم افزایی دولت و مجلس که به تازگی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفت، برای جانمایی مناسب کشور در نظم جدید بین المللی و همچنین حل تأمین کننده منافع مسائل داخلی قطعا ملی خواهد بود. در همین رابطه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت سیزدهم در گفت وگوی اختصاصی خود با خبرنگار قدس گفت: دولت مردمی و مجلس انقلابی دو بال اساسی پیشرفت کشور هستند. همکاری، همدلی و هم افزایی رویکرد اصلی و تغییرناپذیر دولت برای پیشرفت کشور است. رئیس شورای اطلاع رسانی دولت سیزدهم با بیان اینکه این جنگ ترکیبی مربوط به اواخر سال گذشته نیست، گفت: جنگ ترکیبی علیه کشورمان از بدو انقلاب اسلامی آغاز شده و این هجمه ها ترکیبی از تهدید، تروریسم، جنگ اقتصادی، رزم در میدان دیپلماسی، جنگ سایبری و مواجهه تبلیغی و رسانه ای بوده است. سپهر خلجی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی در همه میدان ها در حال مبارزه بوده ایم، افزود: اغتشاشات پاییز 1401 نمونه ای از ده ها رویارویی جامعه ایرانی در جنگ ترکیبی با دشمنان بود که این تقابل از جنبه نبرد ترکیبی که به دنبال ضربه زدن به افکار عمومی بود، قابل ارزیابی است.