به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اهل خمین، برای جهان، پنج سال دیگر با اردوغان، آش شله قلمکار قفقاز و خطرات بالقوه علیه ایران به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «اهل خمین، برای جهان» نوشت: خرداد ،1368 بیمارستان قلب جماران؛ قلب همه ایران بود. دوم خرداد عمل جراحی امام خمینی(ره) به صورت موفقیت آمیز در بیمارستان جماران انجام شد. پزشکان پیش تر در ۲8 اردیبهشت با بررسی آزمایش ها و حال عمومی امام(ره) تشخیص ســرطان معده داده بودند و پس از بررسی های نهایی، عمل جراحی، امری ناگریز بود. آقا روح الله اما در کمال آرامش همه چیز را به پزشکان سپرده بود و به دستورات آنها تمکین می کرد. هر بار پس از تشــریح وضعیت بیماری و درخواست پزشکان از او؛ پاسخ امام(ره) یک جمله ساده بود: هر طور شما صلاح می دانید عمل کنید. امام(ره) پیش تر نیز برای مداوا در بیمارستان بستری شده بود اما به روایت اطرافیان این بار ظاهرا همه چیز فرق داشــت. در همان روز اول ورود به بیمارستان برخلاف دفعات قبل، حاج احمد آقا را به گرمی در آغوش گرفتند و از او خداحافظی کردند. این اتفاق روزهای بعد و در ارتباط با افراد دیگر نیز بارها دیده شد؛ انگار آقا روح الله داشت از عزیزانش دل می برید.
اطلاعات: در مطلبی با عنوان «پنج سال دیگر با اردوغان» چنین نوشت: يتر اول خبري و تفسيري اغلب روزنامه ها در سراسر جهان بعد از اعلام نتيجه رسمي از دور دوم انتخابات در تركيه اين است: رجب طيب اردوغان براي 5 سال ديگر رئيس جمهوري تركيه ماند. بنابر گزارش هاي رسمي بيش از 60 ميليون نفر از شــهروندان تركيه در دور دوم انتخابات شركت كردند. اردوغان با كسب بيش از 52درصد آراء در برابر رقيب خود قليچدار اوغلو به پيروزي رسيد. اغلب رؤساي دولت ها در شرق و غرب عالم اين پيروزي را به اردوغان تبريك گفتند و خواستار گسترش روابط اقتصادي، سياسي و امنيتي با تركيه براي پنج سال آينده شدند. اولين اقدام اردوغان بعد از انتشار رسمي خبر پيروزي او در انتخابات اين بود كه در مسجد و در كنار مقبره «ابو ايوب انصاري» صحابه رسول االله، دو ركعت نماز شكر به جاي آورد و سپس در برابر جمعيتي كه در خارج از مقر رياست جمهوري تركيه او را تشويق مي كردند، گفت: كل ملت 85 ميليون نفري تركيه برنده شدند. او اميدوار است كه نتيجه اين انتخابات «وحدت و همبستگي» دولت و ملت را مستحكم تر كند.
جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «شکست خط تحریف امام با الگوی قرآنی ذکر» این گونه نوشت: قرآن کریم در قالب ذکر الگوی جامعی برای حفاظت از اسلام و جلوگیری از خط تحریف ارائه کرده است. جلوگیری از تحریف قرآن از طریق ذکر و مداومت بر حفظ و کثرت تاوت و پیشگیری از تحریف نهضت امام حسین(ع) در کربا و عاشورا، با ذکر و زنده نگه داشتن محرم و صفر و برپایی و اقامه مجالس عزا، دو نمونه موفق و الگوی جامع قرآنی برای حفاظت از اندیشه سیاسی الهی امام خمینی(ره) و مقابله اثربخش با خط تحریف اندیشه سیاسی الهی بنیان گذار انقاب اسلامی ایران است. انقلاب اسلامی ملت ایران مبتنی بر نظام ولایت فقیه، هویت و اصالت خود را مدیون و مرهون اندیشه سیاسی الهی حضرت امام خمینی(ره) است و تنها راه حفظ هویت و اصالت این انقلاب تا رسیدن به روز موعود و تحقق مدینه فاضله مهدوی به عنوان غایت مطلوب این نظام، زنده نگه داشتن نام، یاد و اندیشه امام راحل است. دشمنان جمهوری اسلامی ایران به رهبری امریکا با ورود به میکروفیزیک قدرت نظام اسلامی و استحاله و استخدام افراد سست کمربند و مرعوب و مجذوب غرب و تشکیل شبکه گسترده همکار در قالب اردوگاه اصلاحات در داخل ایران، جنگ روایتگری و خط تحریف امام خمینی را در دستور کار قرار داده و طرح به موزه سپردن و حذف اندیشه سیاسی الهی امام خمینی را در چهار دهه اخیر پی گرفته اند.
خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «آن سوی حمایت از مجلس یازدهم» نوشت: محمدباقر قالیباف در گـفـت و گـوی زنـده تلویزیونی دیشب به تشریح عملکرد مجلس در سه سال گذشته پرداخت. تصویب قوانین متعدد در زمینه های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی عملکردی اسـت که ایـن مجلس را متمایز از مجالس قبل می کند. شاید به غیر از مجالس دهه اول انقلاب، هیچ کدام تابدین حد قوانین مـورد نیاز روز را تصویب نکرده اند. تسهیل صدور مجوزها، حمایت از کسب وکارها، راهبردی هسته ای، حمایت از دانش بنیان ها، شفاف سازی شرکت های دولتی و شفافیت قوای سه گانه از جمله قوانین مهم در این مجلس بوده اند. در این بین،سخنان هفته پیش رهبر معظم انقلاب در دفاع از عنوان مجلس انقلابی برای مجلس یازدهم این سوال را پیش آورده که چرا در وضعیت کنونی کشور و با تصویری که این مجلس در اذهان دارد، باز هم از آن این طور دفاع کرده اند. این مجلس از روزهای آغازین انواع حواشی را داشته است.
قدس: سید احمد موسوی در مطلبی با عنوان «آش شله قلمکار قفقاز و خطرات بالقوه علیه ایران» چنین نوشت: در حالی که گزارش ها از سفر همزمان روزهـای آینده سران ارمنستان و جمهوری آذربایجان به مولداوی برای شرکت در نشست جامعه سیاسی اروپــــا حکایت دارد، سفیر باکو در پاریس از احتمال امضای معاهده صلح بین دو طرف در این اجالس خبر داد. به نظر می رسد قطار تلاش هایی که بـرای دستیابی به توافق صلح بین ایروان و باکو مسیر پر پیچ و خمی را از واشنگتن، بروکسل و مسکو طی کرده بود به ایستگاه پایانی خود نزدیک شده است. اما با توجه به ابهامات موجود درباره ترسیم نشدن خط مرزی، ادعاهای باکو درزمینه کریدور موهوم زنگزور و مسئله تأمین امنیت ساکنان ارمنی قره باغ، اینکه دستیابی به چنین آتش بسی چقدر محتمل بوده و در چنین آشی که شرق و غرب به طورمشترک می پزند چقدر منافع کشورمان در نظر گرفته شده، پرسشی مهم به نظر می رسد.