به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سهشنبه ۹ خرداد ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و بررسی صلاحیت رضا مراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دستور کار امروز قرار دارد.
قرار بود رئیس جمهور برای دفاع از وزیر پیشنهادی در صحن حاضر شود و یک ساعت فرصت داشتند که درباره برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش صحبت کند که به دلیل عدم حضور ایشان محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در صحن مجلس حضور یافته است.
همچنین محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور در صحن مجلس حضور دارد.
در ابتدای جریان بررسی صلاحیت رضا مراد صحرایی بعد از خیر مقدم قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به معاون اول رئیس جمهور و هیات همراه وی، رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گزارش کمیسیون متبوع خود درباره برنامهها و عملکرد گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش را قرائت کرد و در نهایت کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی موافقت خود را با صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اعلام کرد.
در ادامه موافقان و مخالفان گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
مخالفان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
علی خضریان: صحرایی آنقدر غرق رایزنی شده که از مسائل وزارت آموزش و پرورش غافل شد
علی خضریان در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: صحرایی از ۱۴ فروردین امسال سرپرست وزارت آموزش و پرورش شد و متأسفانه همان تیم و حلقه ضعیف که در دوران یوسف نوری در وزارت آموزش و پرورش فعالیت میکردند، همچنان جزو حلقه نزدیک و دوستان صحرایی هستند و برای رأی اعتماد وی تلاش میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: صحرایی از زمانی که سرپرست وزارت آموزش و پرورش شده است آنقدر غرق رایزنی شده که از مسائل وزارت آموزش و پرورش غافل شد. با رفتن یک وزیر و آمدن یک وزیر دیگر، مشکلات وزارت آموزش و پرورش حل نمیشود و مهم آن است که ساختارها تغییر کند و اگر قرار باشد همین مسیر طی شود، چارهای جز تغییر وز را در مجلس وجود ندارد.
موسوی: صحرایی سابقه اجرایی لازم را ندارد و از بدنه آموزش و پرورش نیست
علی خضریان در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: صحرایی سابقه اجرایی لازم را ندارد و از بدنه آموزش و پرورش نیست و نمیتواند درک جامعی از مسائل این وزارتخانه داشته باشد.
نماینده مردم ملکان در مجلس افزود: مدیریت و سکانداری وزارتخانه مهم آموزش و پرورش مستلزم توانمندیهای اجرایی به مراتب بالاتری است که در سوابق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دیده نمیشود.
بابایی: باید ایرادات وزارت آموزش و پرورش رفع شود/ صحرایی چه برنامهای دارد
علی بابایی کارنامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: مخالفت من از جنس مخالفت با جریان حاکم بر وزارت آموزش و پرورش نیست ما نگرانی از روند ادامه فعالیت وزارت آموزش و پرورش داریم و معتقد هستیم که باید ایرادات این وزارتخانه رفع شود.
وی در ادامه بیان کرد: آقای صحرایی بهتر است بگویید چه برنامهای برای بیمه تکمیلی معلمان و فرهنگیان، نحوه جذب فرهنگیان و نوسازی مدارس و پرداخت فوقالعاده ویژه فرهنگیان دارد؟ آیا رئیس جمهور و معاون اول میخواهند از وزیر حمایت کنند؟ برنامه وزیر پیشنهادی برای صندوق ذخیره فرهنگیان چیست؟
نماینده ساری در مجلس افزود: مجلس محل تضارب آرا و بحث و گفتوگو است و اگر آقای صحرایی برنامه و راهبردی برای سوالات ما نداشته باشد ما بدون تعارف با ایشان مخالفت میکنیم.
رحیمی مظفری: مدارس باید محل آشنایی با قهرمانان جنگ تحمیلی باشد نه سلبریتیها
عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: آقای صحرایی! شما برای مسائل مالی در بدنه آموزش و پرورش به عنوان یکی از دغدغههای اصلی معلمان چه برنامهای دارید؟ بنده به وزیر قبلی آموزش و پرورش هم گفتم نامه به رئیس سازمان برنامه و بودجه بنویسید، چرا که اگر بودجه رتبه بندی معلمان را ندهند، شما هم چند وقت بیشتر دوام نخواهید آورد.
نماینده مردم سروستان در مجلس گفت: در حوزه پرورشی طی ۲ سال گذشته چه اتفاقی افتاده است؟ امروز مشکل اصلی آموزش و پرورش علم نیست، چرا که امروز ناهنجاری بسیار زیادی در سطح اجتماع داریم که صریحاً به وضع آموزش و پرورش مرتبط میشود و صحرایی باید بگوید چه برنامهای برای این مسئله مهم دارد؟
رحیمی مظفری تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند باید به معرفی قهرمانان ملی در مدارس اهتمام ورزید و بر این اساس وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش باید به صراحت بگوید برای معرفی قهرمانان جنگ تحمیلی در مدارس چه برنامهای دارد؟ مدارس باید محل آشنایی با قهرمانان جنگ تحمیلی باشد نه سلبریتیها.
موافقان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
دهنوی: صحرایی شناخت مناسبی از فضای آموزش و پرورش دارد
سیدمحسن دهنوی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: آقای صحرایی شناخت مناسبی از فضای آموزش و پرورش دارد، ایشان کسی است که کار را از سالها پیش و از معلمی شروع کرده است و از مناطق محروم به بالاترین سطح در وزارت آموزش و پرورش رسیده است و لذا ایشان تجربه مناسبی در همه سطوح این وزارتخانه دارد.
وی بیان کرد: نکته بعدی جوان بودن ایشان است که یک امتیاز تلقی میشود. در کنار تجربه بالا، جوان بودن و پرتلاش بودن ایشان ویژگی خوبی است. در جلساتی که در مجلس شورای اسلامی با حضور ایشان برگزار شد متوجه شدم که ایشان شناخت مناسبی از فضا داشته و نقشه راه مناسبی برای حل مسائل آموزش و پرورش دارد.
آزاد: صحرایی فردی توانمند، متعهد و متخصص است
الهام آزاد در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: وزارت آموزش و پرورش یکی از مهمترین وزارتخانههای نظام مقدس جمهوری اسلامی است. به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اعتقاد راسخ دارم، چراکه ایشان را از قبل می شناسم و فردی توانمند، متعهد و متخصص هستند که این مسیر را پله به پله طی کردهاند تا به این جایگاه رسیدهاند.
روحالامینی: صحرایی فردی با اراده و توانمند و گزینه مناسبی برای این وزارتخانه است
عبدالحسین روحالامینی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نسبت به معدل کل کابینه و نسبت به کسانی که در اوایل مجلس یازدهم به ما معرفی شدند معدل بسیار بالاتری دارد از سوی دیگر عنصر عزم و اراده نیز بسیار مهم است.
وی افزود: آقای صحرایی کار خود را از روستا شروع کرده و از مدرسه عشایری تا دانشگاه پیش رفته است. بنابراین همه سطوح این وزارتخانه را دیده است. ایشان کسی است که قومیت برایش تفاوتی ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: در ۵۰ روز گذشته آقای صحرایی به دنبال رفع نواقص بوده و با توافق و هماهنگی صورت گرفته توانسته خیلی از خلأها را پر کند. این نشان میدهد که ایشان فردی با اراده و توانمند است.
صحرایی: نظرات منتقدان ستودنی بود/ حال آموزش و پرورش خوب نیست
رضامراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: نظرات منتقدان ستودنی بود و نشان داد شما نمایندگان مردم در میان مردم هستید و مشکلاتشان را می دانید.
وی افزود: اگر ایران قوی می خواهیم راهش آموزش و پرورش قوی است اگر اقتصاد خوب می خواهیم راهش آموزش و پرورش قوی است.
صحرایی تاکید کرد: حال آموزش و پرورش و معلمان خوب نیست و به همین حال کشورمان خوب نیست برای رساندن آموزش و پرورش به جایگاه خودش باید همدل شویم.
آغاز رأی گیری
بعد از پایان سخنان نمایندگان موافق و مخالف و دفاعیات وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، محمدباقر قالیباف از اعضای دولت حاضر در صحن خواست که مجلس را ترک کنند تا روند اخذ رأی از نمایندگان آغاز شود.
کارتهای اعلام رأی نمایندگان به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با سه گزینه موافق، مخالف و ممتنع توزیع شد و در نهایت با رای نمایندگان مجلس رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش شد.
«صحرایی» وزیر آموزش و پرورش شد
نمایندگان در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۹ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی به «رضامراد صحرایی» گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش با ۱۶۷ رای موافق، ۸۶ رای مخالف ، ۱۴ رای ممتنع و ۲ رای باطله از مجموع ۲۶۹ آرای ماخوذه به صحرایی گزینه پیشنهادی تصدی وزارت آموزش و پرورش اعتماد کردند.
گفتنی است؛ رضامراد صحرایی صحرایی در پی استعفای یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد. در جلسه ۲ خرداد ماه مجلس شورای اسلامی نامه معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اعلام وصول شد.