به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله موشک هایپرسونیک فتاح، نیاز به تحول روابط تهران-آنکارا، جنگ کثیف کیف به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «موشک هایپرسونیک فتاح» نوشت: دیروز در حضور رئیس جمهور از موشک فتاح رونمایی شد. در دقایق اولیه دیروز پیش از این، فرمانده هوا فضای ســپاه در توئیتی کوتاه نوشت طلوع سه شنبه، طلوع خورشید در یک روز عادی نیست، خورشید امروز با فتاح طلوع می کند. حدود ۹ ماه پیش و در مراسم سالگرد شهید عظیم القدر حسن طهرانی مقدم، سردار حاجی زاده اعلام کرد همکاران او دســت اندر کار ساخت یک موشک بالستیک هایپرسونیک می باشند که سرعت بالایی دارد و در جو و خارج از جو می تواند مانور کند. وی در آن اعلام رســانه ای گفته بود، این موشک از همه ســامانه های سپر موشکی عبور می کند و بعید است که حتی تا ده سال آینده، فناوری که بتواند با آن مقابله کند، پدید آید. دیروز موشک فتاح با برد 1400 کیلومتر و سرعتی معادل 16000 کیلومتر بر ساعت به طور رسمی رونمایی گردید. سردار حاجی زاده اعلام کرد با رونمایی این موشک، ایران در ردیف چهارمین قدرت نظامی دنیا از حیث داشتن این فناوری قرار گرفته است. تولد موشک فتاح در نوع خود یک اتفاق راهبردی است.
اطلاعات: در مطلبی با عنوان «نیاز به تحول روابط تهران-آنکارا» چنین نوشت: تحول اســتراتژيك، در روابط دوجانبه تهران ـ آنكارا با آغاز دور جديد پنج ساله رياست جمهوري اردوغان در تركيه، ضروري است؛ زيرا با نگاه به تاريخ تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي منطقه، همواره چگونگي روابط دوجانبه ايران و تركيه تأثير تعيين كننده و استراتژيكي در منطقه داشته و اكنون نيز دارد. رجب طيب اردوغان براي ســومين دوره پنج ســاله رياست جمهوري در مجلس تركيه ســوگند ياد كــرد و در اولين اقدام، اعضــاي هيأت دولت جديدش را به مجلــس تركيه معرفي كرد. در دولت جديد اردوغان، تغييراتي انجام گرفته كه از مهم ترين آن معرفي وزير خارجه جديد «هاكان فيدان» رئيس دستگاه اطلاعاتي تركيه به جاي «چاووش اوغلو» است. در چند وزارتخانه كليدي نيز وزراي جديدي از سوي اردوغان معرفي شده اند. ــاكان فيــدان وزير خارجــه جديد تركيــه در تماس تلفني با وزيــر خارجه ايران «حســين اميــر عبدالهيان» گفت: در اولين فرصت به تهران سفر مي كند. وزير خارجه جديد تركيه در دوراني كه رئيس دستگاه اطلاعاتي كشورش بود، چندين بار به تهران آمد و به خوبي بر روابط دوجانبه تهران ـ آنكارا و نوسان هاي آن اشراف دارد.
جوان: حمیدرضا شاه نظریس در یادداشتی با عنوان «نه گلستان نه ترکمانچای» این گونه نوشت: به تازگی محمد جواد ظریف، وزیر خارجه دولت آقای روحانی که ماحصل سال ها سکان د اری وی بر هیچ آن بود، با انتشار متنی در شبکه های اجتماعی این وزارتخانه، برجام بی فرجام و دستاورد تقریبا ضمن انتقاد از اینکه ما در طول تاریخ، اهدافمان را بر اساس آرزوهایمان چیده ایم و به توانایی هایمان توجهی نکرده ایم، مردم ایران را تخطئه کرده که آگاهانه یا ناخود آگاه ما مردم انتخاب کرده ایم آنان را که به دنبال آرزوهایمان بوده اند بستاییم هرچند برای خود و کشور خسارات فراوان به بار آورده باشند و آنان را که در حد امکانات کوشیده اند تا از گستره خسارات ناشی از حرکات آرزومندانه بکاهند، سازشکار و حتی خائن بنامیم. وی سپس با ساخت دوگانه قرارداد گلستان- ترکمانچای، قرارداد اول را ناشی از آرزوی بازپس گرفتن سرزمین های ازدست رفته دانسته و ضمن تمجید از قرارداد ترکمانچای، آن را متأثر از سازش به معنی تلاش در حد امکانات برای جلوگیری از گسترش خسارات ناشی از حرکت آرزومندانه دانسته و در آخر ضمن تقبیح ناشایست تلقی کردن سازش، توصیه نموده که برای پیشگیری از ترکمانچای ها باید انتخاب کنیم که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم.
خراسان: محمدحسین چغازردی در یادداشتی با عنوان «جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی» نوشت: سرانجام بعد از مدت 210 روز از خبر دستیابی ایران به موشک ابرصوت توسط سردار حاجی زاده و شروع حدس و گمان ها درباره ویژگی های آن، این شگفتی موشکی ایرانی در مراسمی با حضور رئیس جمهور و مقامات لشکری و کشوری رونمایی شد. موشک رونمایی شده مزین به اسم بامسمای فتاح از صفات الهی با هدف عبور از سپرهای دفاع موشکی عمدتا لایه های دفاع موشکی رژیم صهیونیستی و کشورهای حاشیه خلیج فارس طراحی و ساخته شده است. این موشک اولین موشک نیروی هوافضا با چنین قابلیتی نبوده و نیست اما ویژگی خاص که آن را نسبت به برخی برادران دیگر خود متمایز می کند اضافه شدن موتور با نازل متحرک در بخش کلاهک موشک علاوه بر بالک های کنترلی خود کلاهک است؛ که باعث می شود کلاهک بتواند در فاز میانی مسیر که هوا بسیار رقیق تر است؛ مانور های کنترل شده بدهد تا پیش بینی مسیر آن برای سامانه های پدافندی بسیار نامحتمل شود. از دیرباز آرزوی فرماندهی مرکزی ایالات متحده در غرب آسیا موسوم به سنتکام اجتماع و شبکه سازی سیستم های پدافندی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای مقابله با برنامه موشکی ایـران بوده است اما این آرزو به دلیل اختلاف های سیاسی اعراب هیچ گاه میسر نشد گرچه آن هـا بــرای تهیه سیستم هــای گــران قیمت موشکی همانند پاتریوت و تـاد هزینه زیـادی کـرده و می کنند.
عصر ایرانیان: ابراهیم عزیزی در سرمقاله ای با عنوان «پیشرفت موشکی ایران با تهدید دشمن متوقف نمی شود» چنین نوشت: رونمایی نیروهای مسلح کشورمان از موشک هایپرسونیک فتاح و اظهارات رئیس جمهور کشورمان مبنی بر اینکه صنایع موشکی و نظامی در کشور کاملا بومی شده است، نشان از توان کشور دارد؛ آزمایش این موشک شعار ما می توانیم را به ما توانسته ایم تبدیل کرد، بارها این پیام را دادیم که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با رویکرد مبتنی بر منافع و عزت ملی و در چارچوب حسن همجواری با کشورهای منطقه و با سایر کشورها ارتباطات دوستانه، صادقانه و برادرانه خود را حفظ کند.
قدس: جاوید در مطلبی با عنوان «جنگ کثیف کیف» این گونه نوشت: در ادامـــه تحولات میدانی جبهه های جنگ میان روسیه و اوکراین، روز گذشته خبر انفجار سد کاخوفکا در منطقه خرسون واقـع در جنوب اوکراین توجهات را بـه خـود جلب کــرد. در پـی این اتفاق، میلیون ها لیتر آب در مناطق تحت کنترل روسیه سرازیر شده و بخش هایی از منطقه جنگی زیـر آب رفته اســت. مسکو و کـی یـف یکدیگر را متهم می کنند کـه با حملات موشکی، سـد را منفجر کـرده انـد. آژانــس اطـلاعـات نظامی اوکـرایـن در تلگرام این را یک اقدام آشکار تروریستی و جنایت جنگی خواند و مدعی شد نیروهای روسی در حالت وحشت، سد را منفجر کرده اند. در سوی مقابل دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت رژیـم کی یف این کار را انجام داد تا شبه جزیره کریمه را از آب محروم کند.