به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فیزیک، محققان دانشگاه کوئینزلند برای اولین بار نشان دادند که برخی از دردناک ترین نیش مورچه های جهان اعصاب انسان را هدف قرار میدهند.
سام رابینسون و همکارانش در مؤسسه علوم زیستی مولکولی دانشگاه کوئینزلند در حین مطالعه مورچه سر سبز استرالیایی و مورچه گلولهزن آمریکای جنوبی که دارای نیش های دردناکی هستند نوروتوکسین یا زهر فلج کننده عصبی کشف کردند.
رابینسون گفت: «ما نشان دادهایم که این سم مورچهها سلولهای عصبی ارسال کننده سیگنالهای درد را هدف قرار میدهند. به طور معمول، کانالهای سدیم در پاسخ به یک محرک فقط برای مدت کوتاهی باز میشوند. ما کشف کردیم که سموم مورچه ها به کانال های سدیم متصل شده و باعث می شوند آنها راحت تر باز و فعال بمانند، که باعث درد طولانی می شود.»
این تحقیق در مورد نحوه عملکرد درد می تواند به ایجاد راه های جدیدی برای درمان آن کمک کند که نتایج آن در مجله Nature Communications منتشر شده است.
این نوروتوکسینهایی که کانالهای سدیم را هدف قرار میدهند منحصر به مورچهها هستند. مورچه ها نوروتوکسین های دفاعی خود را برای دفع شکارچیان در زمان دایناسورها توسعه دادند و از آن زمان به یکی از موفق ترین گروه های جانوری روی زمین تبدیل شده اند.