به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهرام عین اللهی، در حاشیه رونمایی از نخستین سامانه هوشمند خودمراقبتی مبتنی بر فناوریهای نوین، اظهار داشت: از مهمترین عناصر تأمین سلامت افراد جامعه، مشارکت آنها در سلامت و خودمراقبتی است. بعضی افراد به این دلیل دچار مشکلات ناگهانی همچون سکتههای قلبی و مغزی میشوند که از عوامل خطر ساز سلامت خود، آگاهی ندارند.
وی با اشاره به لزوم حساس سازی افراد نسبت به مقوله سلامت و پیشگیری، افزود: برنامه سلامت خانواده امسال در ۵۹ شهرستان کشور اجرا شده و برای هر ایرانی ساکن در این مناطق، پرونده سلامت با استفاده از کد ملی، تشکیل میشود که مراقبان سلامت در این فرایند، نقش مهم و اساسی دارند.
وزیر بهداشت ادامه داد: افراد ممکن است در حین تشکیل پرونده سلامت با مواردی همچون فشارخون بالا، قند و چربی خون روبه رو شوند که در مسیر ارجاع، به مراکز درمانی معرفی میشوند.
وی تصریح کرد: برای اولین بار در کشور در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تشکیل پرونده سلامت با رویکرد تقویت خودمراقبتی و استفاده از فناوریهای جدید انجام گرفته و در این برنامه افراد بدون نیاز به پزشک و مراقب سلامت، میتوانند از قد، وزن، میزان فشارخون و قند خون خود مطلع شوند و این اطلاعات در پرونده الکترونیک سلامت آنها، ثبت میشود تا در صورت بروز مشکل، به صورت برخط با پزشک، ارتباط برقرار و راهنمایی لازم، را دریافت کنند.
عین اللهی در پایان با تاکید بر اهمیت خودمراقبتی در ارتقای شاخصهای سلامت جامعه گفت: امیدواریم با اقدامات نوآورانهای که انجام شده است، گامهای بلندی در مسیر تأمین سلامت مردم برداشته شود.