به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چرا از جلوههای امیدبخش عصبانی شدهاید، برزیل بازار هدف برای صادرات کالاهای ایرانی، خط مقدم نهضت ضدامپریالیسم به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «چرا از جلوه های امیدبخش عصبانی شده اید؟!» نوشت: بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسائل بین الملل در این خصوص اشــتراک نظر دارند که جنگ امروز در دنیا، جنگ اراده ها است. بر همین اساس هر طرفی که اراده قوی تر و ثبات بیشتری داشته باشد، پیروز میدان است. یکی از فاکتورهای اصلی در جنگ اراده ها، امید و اعتماد به نفس است. و برخی از روی تعمد- بخوانید به واسطه در این میان، برخی ســهوا اجرای مأموریتی که دشــمن به آنها محول کرده- با هدف قراردادن امید مردم، امیدآفرینی را معادل پنهان کردن نقاط ضعف و خودفریبی قلمداد کرده و این رویکرد تحسین برانگیز را مذمت می کنند. این در حالی اســت که رهبر حکیم انقلاب با شناخت دقیق نقشه راه دشمن، در مقاطع مختلف بارها و بارها به مسئله امید و امیدآفرینی و ابعاد مختلف آن اشاره کرده اند. در همین رابطه ایشان از ابتدای سال جاری تاکنون حداقل 4 مرتبه درباره امید سخن گفته اند.
اطلاعات: علیرضا خانی در یادداشتی با عنوان «یک آزیر و چند خطر» چنین نوشت: آنچه هفته پيش اعلام شــد كه ميانگين قيمت مســكن در تهران تقريبا 10 برابر شــده است، از جهات متمايزي طي 5 ســال اخير نگران كننده است. در نگاه نخست، ضعف و اضمحلال ارزش پول ملي از اين شاخص، كشف مي شود. بدان معنا كه اگر پنج سال پيش خانه اي را مي شــد با يكصد ميليون تومان خريد اينك همان خانه در برابر يك ميليارد تومان پول ملي گذاشته شده است. پول ما، اعتبارش در اقتصاد مسكن، يك دهم پنج سال پيش است. نگراني دوم، وضع نابهنجار اقتصاد مسكن است. دولت ـ دولت ها ـ نتوانسته اند نسبت عرضه و تقاضا را در اين بازار برقرار كنند. تبديل شدن مسكن به كالاي سرمايه اي باعث شكل گرفتن نوعي اقتصاد سوداگرانه مسكن، به ويژه در كلانشهرها شده است و به همين روي است كه مسئولان مي گويند صدها هزار خانه در تهران خاليست و در همين حال هم، قانون ماليات بر خانه هاي خالي و ماليات بر معاملات مكرر مسكن، هنوز راه به جايي نبرده است. ســوي ديگر اقتصاد مســكن، «معادله» برقراركردن ميان عرضه و تقاضاســت. از آغاز مدرن شــدن شهرها از حدود دهه 20شمسي تاكنون مســكن يكي از تنگناهاي اصلي به ويژه در شهرهاي بزرگ بوده اســت و براي همين دولت ها مي كوشــيده اند تا با دخالت در ساخت مسكن، عرضه ي كم را در برابر تقاضاي بسيار بهبود بخشند. به ويــژه كه افزايش نرخ رشــد جمعيــت از دهه 20 به بعد، تقاضا براي مسكن را به طور تصاعدي افزايش داد. نقش مسكن در دوران انقلاب نيز به حدي پررنگ بود كه برخي جريان هاي چپ، در برابر حكومت پهلوي شعارهايي مي دادند كه «مسكن» از جمله محورهاي اصلي آن بود.
جوان: محمدجوان اخوان در سرمقاله ای با عنوان «جنگ امید و ترسیم آینده» این گونه نوشت: منقول است پیامبر خدا حضرت عیسی از محلی در گذر بود. پیرمردی را دید که مشغول کشت و کار بود. عیسی علیه السلام برای آنکه تأثیر امید و نومیدی را در رفتار او مشاهده کند، دست به دعا بلند کرد و به خداوند عرضه داشت بارالها، امید را از دل او بیرون ببر. در این لحظه پیرمرد دست از کار کشید. عیسی باز دعا کرد. خداوندا او را با امیدواری پشتگرم فرما. آنگاه پیرمرد دوباره مشغول کار شد. عیسی نزد پیرمرد رفت و از او علت کارش را پرسید. پیرمرد گفت در مرتبه اول با خود گفتم من پیر و ناتوانم، ممکن است امروز یا فردا بمیرم، چرا به خود این همه زحمت دهم. با این اندیشه بیل را به یک طرف انداختم و خوابیدم! ولی کمی که گذشت با خود گفتم شاید من سال ها زنده بمانم و اکنون هم که زنده هستم و انسان تا زنده است وسایل زندگی برایش لازم است و باید برای خود زندگی آبرومندی تهیه نماید، این بود که برخاستم و بیل را برداشتم و مشغول کار شدم.
خراسان: حامد رحیم پور در یادداشتی با عنوان «مخاطبان اول امید آفرینی» نوشت: باید در میدان بمانیم و بدانیم عامل حفظ ملت، امید و وحدت ملی است.، امید مهم ترین ابزار پیشرفت است و دشمن روی این متمرکز شده است.، مهم ترین شاخص اثبات ایران دوستی هر فرد، پرهیز از یأس آفرینی و امیدسوزی و ترویج روحیه کار و تلاش و امید است.، توصیه من تقویت ایمان و امید است و آماج دشمن هم همین ایمان و امید است. این تأکیدات رهبر انقلاب بر نقش عنصر امید در پیشرفت ملی کشور از جمله نکات کلیدی مطرح شده در بیانات اخیر ایشان به ویژه درمراسم سی وچهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) بود. البته اگر به بیانات حضرت آیت ا... خامنه ای در سال های قبل و حتی در اوایل انقلاب نیز نگاهی داشته باشیم، مسئله امیدآفرینی و مقابله با ایجاد یأس در مردم همواره مورد تأکید ایشان قرار گرفته و در زمان های مختلف بر ضرورت این امر تأکید داشته اند.اما چرا رهبر انقلاب امید و امیدآفرینی در کشور را یک ضرورت مهم می دانند؟ واقعیت این است که آن چه امروز بیش از همه افکار عمومی اغلب ایرانیان را درگیر خود کرده، ناامیدی از فردا است. اگر چه در واقعیت بیرونی، اوضاع عمومی کشور نابسامان و در حال سقوط نیست، اما ناامیدی به آینده و ایجاد تصویری سیاهتر نسبت به گذشته و اکنون، به مراتب مخرب تر از آن چیزی است که به صورت واقعی در حال رخ دادن است.از سوی دیگر، این ناامیدی بیش از آن که در عرصه فردی نمایان شود، در عرصه اجتماعی بروز می کند.
عصر ایرانیان: جعفر قادری در سرمقاله ای با عنوان «برزیل بازار هدف برای صادرات کالاهای ایرانی» چنین نوشت: اعالم آمادگی ایران برای تدوین و امضای برنامه جامع همکاری های بلندمدت با برزیل از اهمیت برخوردار است، دولت سیزدهم اهتمام جدی به توسعه همکاری های مشترک خصوصا در حوزه تجاری با کشورهای مستقل دارد و در این راستا دیپلماسی اقتصادی را به طور جدی پیگیری می کند. ایران هم اکنون با چین و روسیه نیز برنامه جامع همکاری های بلندمدت دارد که این امر تاثیر خوبی در توسعه روابط و تسهیل گری تجارت خارجی کشورمان داشته است، در این راستا تدوین برنامه جامع همکاری های بلندمدت با کشورهای هدف می تواند نقشه راه خوبی محسوب شود زیرا آینده و برآیند منافع مشترک دو کشور را ترسیم می کند. برزیل یکی از کشورهای مهم در آمریکای جنوبی محسوب شده و از جمله اقتصادهای نوظهور بشمار می رود، برزیل به دلیل برخورداری از جمعیت زیاد، می تواند بازار هدف صادرات کاالهای ایرانی محسوب شود زیرا روابط دو کشور در سطح خوبی است و تدوین برنامه یاد شده نیز به افزایش روابط اقتصادی کمک شایانی خواهد کرد.
قدس: سید حسین حسینی در مطلبی با عنوان «خط مقدم نهضت ضدامپریالیسم» این گونه نوشت: رئیس جمهور فردا به همراه چهار تن از وزرای کابینه یعنی حسین امیرعبداللهیان وزیـر امـور خارجه، امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جــواد اوجــی وزیــر نفت و همچنین بهرام عین اللهی وزیـر بهداشت و درمـان به منطقه آمریکای لاتین (سه کشور ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه) سفر می کند. عبدالحمید شهرابی مسئول تحقیقات خانه آمریکای لاتین ضمن گفت وگویی بـا قـدس دربـــاره اهمیت سفر رئیس جمهور به منطقه آمریکای لاتین اظهار می کند: سفر رئیس جمهور در حالی انجام می شود که دنیا در حال صف بندی جدید در مقابل کشورهای غربی از جمله آمریکا هستند. وی تصریح می کند: امـروز نظام امپریالیسم در مــوضــع ضـعـف قــــرار دارد و گسترش اتحادیه هایی مثل شانگهای و بریکس خود نوید سرعت افول غرب را به همراه دارد.