روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نگرانی جدی درباره لایحه حجاب، ایران و عربستان: از رقابت تا رفاقت، فرصت‌هایی که در قوای سه گانه هدر می‌رود به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «نگرانی جدی درباره لایحه حجاب» نوشت: سه روز قبل پنج شنبه 1۸ خرداد ماه نسخه نهایی لایحه عفاف و حجاب منتشر شد. آقای سید محمد حسینی، معاون محترم پارلمانی رئیس جمهور ضمن ارسال نسخه نهایی لایحه عفاف و حجاب برای ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، خطاب به ایشان آورده اســت به پیوست نسخه نهایی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب تقدیم می گردد، مستدعی است دستور فرمائید این نسخه جایگزین متن قبلی گردد. نســخه نهایی اگرچه در مقایسه با نسخه ای که قبال منتشر شده بود، تفاوت هایی دارد و در آن تغییراتی داده شده است که باید مثبت ارزیابی شود ولی متاسفانه در جان مایه لایحه که قرار اســت خروجی آن پیشگیری از پدیده پلشت و عفت سوز بی حجابی باشد، تغییر چندانی دیده نمی شود و کارآمدی لایحه را کماکان در هاله ای از تردید و ابهام باقی می گذارد. تا آنجا که بیم آن می رود تصویب و اجرای آن با نتیجه مطلوب فاصله زیادی داشته باشــد. در این باره ابهاماتی هست که امید است با توضیح و روشنگری مسئولان ذی ربط رو به رو شده و در صورتی که ابهامات را وارد می دانند، اصلاح کنند.

اطلاعات: جمیله کدیور در یادداشتی با عنوان «ایران و عربستان: از رقابت تا رفاقت» چنین نوشت: روابط ايران و عربســتان ســعودى طى دهه هاى اخير، فراز و نشيب هاى زيادى داشته است. به طور مشخص، از دهه 1960ميلادى، همكارى هاى ايران و عربســتان سعودى افزايش يافت. آنها دو پايه كليدى سياست دو ستونى نيكسون در خليج فارس بودند و از اوايل دهه 1970 تا 1979 با يكديگر رابطه نزديك داشتند. پس از پيروزى انقلاب اسلامى ايران و سياســت خارجى جديد متخذه جمهورى اسلامى ايران از يك سو و شكل گيرى شوراى همكارى خليج فارس در سال 1981 از ســوى ديگر، دو كشور وارد فاز جديدى از رابطه شدند و به رقابت هاى ايدئولوژيكى و تنش هاى ژئوپليتيكى ايران و عربســتان افزوده شد و واگرايى بين آنها و مبارزه شان براى گسترش حوزه نفوذ در منطقه، آغاز و دو كشور به دو رقيب جدى تبديل شدند؛ دو رقيبى كه يكى مخالف سلطه و حضور غرب در منطقه بود و ديگرى هم پيمان و خواهان حضور آن. تقابل بين دو كشور عمدتا هويتى و امنيتى و مبتنى بر رقابت هاى ايدئولوژيكى و تنش هاى ژئوپليتيكى و گستره حوزه نفوذ بود. در حالى كه ايران بر روى انديشه هاى انقلابى و سياست هاى مبتنى بر مقاومت در مقابل حضور خارجى در منطقه سرمايه گذارى مى كرد و ســعى داشت دامنه نفوذ خود را در منطقه تقويت كند، عربستان طرفدار حفظ وضع موجود بود و با ايدئولوژى سلفى- وهابى خود، مدعى رهبرى جهان عرب و جهان اسلام از طريق حمايت و پول پاشى در گوشه گوشه جهان و تأمين مالى دولت هاى مخالف ايران و جلب پشتيبانى قدرت هاى غربى براى حفظ خود بود.

جوان: یعقوب توکلی در یادداشتی با عنوان «امام خمینی در آیینه تاریخ» این گونه نوشت: در بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام(ره) نخستین وجهی که جلوه بارزی دارد، تاریخ نگری ایشان است. بزرگان دیگری هم بوده اند که دید تاریخی داشتند و وقایعی چون تغییر سلسله قاجار، مشروطه و ملی شدن نفت را به چشم دیدند و مراتب علمی مشابهی هم با امام داشتند، اما خروجی ای را که در ذهن امام تحقق پیدا کرد و نظامی را که شکل گرفت، نتوانستند رقم بزنند. برخی از بزرگان گذشته، بعضا آگاهی بخش تری هم داشتند، اما از ساختار ً باورهای سیاسی نسبتا فکری منسجمی چون امام برخوردار نبودند. مسعود بهنود سال ها بعد نوشت: زمانی که امام را به ترکیه تبعید کردند، دو افسر ساواکی محافظ ایشان بودند؛ یکی سرهنگ افضلی و دیگری سرهنگ عصار. سرهنگ عصار نقل می کند که امام در آنجا خانه نشین نشد و عزا نگرفت، بلکه راه افتاد و گفت برویم مسجد ایاصوفیه و جاهای دیگر را ببینیم. انگار گردشگری بود که می خواست همه جا را ببیند. حتی او را بردیم و تنگه بسفر را هم دید. به طوری که واقعا همه خسته شدیم و ایشان نشد!

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «فرصت هایی که در قوای سه گانه هدر  می رود» نوشت: از ابتدای سال تاکنون و در سالی که به مهار تــورم و رشـد تولید نـام گـذاری شده است، بررسی دغدغه های قوای سـه گـانـه در مـوضـوعـات اقـتـصـادی و دستورکارهایی که در جلسات قوای تصمیم گیر به ویژه دولت دیده می شود، نـشـان مــی دهـــد کــه تـوجـه بــه برخی موضوعات دست چندم در عمل سیاست گـذاران را از مسائل کلان و اصلی دور کرده است. طی دو و نیم ماه گذشته از شروع سال ،۱4۰۲ دغدغه هایی از جنس احیای وزارت بازرگانی و قیمت گذاری در حوزه خـودرو، بلیت هواپیما و برخی دیگر از کالاها و خدمات نشان می دهد که شاید درک دقیق از عوامل ایجاد تورم و موانع پیش روی تولید وجود ندارد و قرار است با درگیر شدن وزارت صمت به عنوان یکی از کلیدی ترین بخش های دولت در زمینه رشد تولید، به تفکیک وظایف و تبدیل شدن به دو وزارتخانه، انرژی لازم در این بخش هدر رود و درگیر تغییرات ساختاری شـود. از سـوی دیگر درگیر شدن در موضوعات ریزی از جمله قیمت گذاری محصولات و لزوم هماهنگی آن با نظر ستاد تنظیم بازار که با ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور چند وزیر برگزار می شود، نشان می دهد که هدف گــذاری در موضوع مهار تــورم درست صورت نگرفته است.

عصر ایرانیان: علی اکبر علیزاده برمی در سرمقاله ای با عنوان «دامن زدن به ایران هراسی هدف اصلی کاخ سفید» چنین نوشت: تحریم پنج شخص و یک شرکت مرتبط با نیروی قدس و مقامات ارشد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا یک اقدامی روانی است، کاخ سفید با گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان های تروریستی اش تلاش کرد افکار عمومی دنیا را فریب دهد اما به نتیجه مطلوبش نرسید. در واقع آنها تلاش کردند با اقدام یاد شده به سیاست ایران هراسی در منطقه دامن بزنند اما مشاهده شد که این رویکرد شکست خورد زیرا بسیاری از ملت های آزادی خواه منطقه، امنیت کنونی خودشان را مدیون فرزندان ایران می دانند دکترین سیاست خارجی کاخ سفید مبتنی بر اعمال زور و فشار علیه کشورها و ملت های مستقل است، در این راستا چند ماه پیش بود که گروهی از نمایندگان جمهوری خواه در مجلس سنا به اروپایی ها نامه نوشتند تا نام سپاه را در فهرست سازمان های تروریستی خودشان قرار دهند اما بازهم به نتیجه نرسیدند و حتی همپیمانان اروپایی آنها نیز از عواقب چنین اقدامی هراسان شدند.

قدس: حسین محمدی اصل در یادداشتی با عنوان «تسهیل حضور ایران در نظم جدید جهانی با حذف دلار» این گونه نوشت: اینکه دولـت سیزدهم منطقه گرایی سیاسی و اقتصادی با هدف حذف دلار و نفوذ غرب و دولت آمریکا را دنبال می کند بسیار ستودنی است، امـا گویا برخی در داخـل و بیرون دستگاه پولی اقتصادی و سیاسی کشور نمی خواهند پروژه مهم حذف دلار و معامله با ارزهای ملی محقق شود. عدم حذف دلار به معنای تداوم اهرم های فشار غرب علیه ملت ایران و استمرار تبعات سیاسی، امنیتی و اقتصادی جریان های انحصارطلب ثروت در حق کشورمان است. بانک مرکزی باید فرامین رهبر معظم انقلاب در مورد حذف دلار را اجرایی کند؛ زیرا طرف آمریکایی به صراحت اعتراف کـرده سلطه دلار تا سه ماه آینده پایان می پذیرد. ایـن اعـتـراف آمریکایی ها یـــادآور آن روزهایی است که برخی خیرخواهان، جامعه را به مقاومت اقتصادی و صبر دیپلماتیک دعوت می کردند تـا منافع ملی در سطح کـلان تأمین شـود، اما دارودسـتـه نیویورکی ها وقت کشور را صرف برجامی کردند که دستاورد آن هیچ و پوچ تضمین اسـت بماند که امضای کــری صرفا کننده عدم تحقق وعده ها بود.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نگرانی جدی درباره لایحه حجاب، ایران و عربستان: از رقابت تا رفاقت، فرصت‌هایی که در قوای سه گانه هدر می‌رود به چشم می‌خورد.