به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ تاکنون زیاد دیده شده بود که بازیگران، فوتبالیستها و سایر اقشار به شغل خاص مثل فستفود و رستوران و... وارد شوند؛ اما کمتر انتظار میرفت که روزی پزشکان بهعنوان دلالان بازار مسکن معرفی شوند که این نیز این روزها بهعنوان شگفتانهای در بازار مسکن کشور مطرح است.
مشاهدات میدانی خبرنگار راه دانا حکایت از این موضوع دارد که در حال حاضر درصد بالایی از افرادی که در زمره فعالان صنف مشاوران املاک هستند یا در کار ساختوساز و خریدوفروش املاک و مسکن پولهای کلانی را جابهجا میکنند؛ دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر هستند. باتوجهبه اینکه تمایلات و علایق شخصی، اولین انگیزه افراد برای ورود به حوزه معاملات املاک است، در واقع میتوان گفت که دو دسته از افراد خواستار ورود به این حوزه هستند؛ دسته اول، سرمایهدار و دسته دوم، علاقه به این شغل دارند. البته از درآمد دلالی مسکن هم در شرایط فعلی نباید غافل شد.
واسطهگری مسکن شغل دوم سرمایه داران شده است
متأسفانه، عدهای از سرمایهداران در زمینههای کاری مختلف که تعدادشان هم کم نیست، همزمان با شغل خود به واسطهگری مسکن هم مشغول هستند و یا همزمان در حال ساختوساز مسکن و بنگاهداری هم هستند، یک نمونه از آن، پزشکانی هستند که همزمان با طبابت بنگاهدار مسکن و یا بسازوبفروش هم هستند.
سؤالی اینجاست که مگر ساخت مسکن، حوزه تخصصی مهندسان معماری و عمران نیست؟ چرا باید افراد دیگری مانند پزشکان به خریدوفروش مسکن ورود کرده و اوضاع مسکن را به اینجا برسانند؟! چون پول در مسکن و دلالی مسکن است! اطلاعات دقیقی از اینکه پزشکان عمومی یا متخصصان و جراحان به این رشته گرایش دارند، وجود ندارد، اما مشاهدات حاکی از این است که به طور مثال در منطقه میرداماد تهران گروهی از پزشکان با همکاری یکدیگر دفتر مشاور املاک دارند.
برخیها نمیتوانند از سود مسکن سازی و مسکن فروشی چشم پوشی کنند
البته باید گفت که بیشتر پزشکان در مناطق بالای شهر فعالیت میکنند و نمیتوان دقیقا مشخص کرد که حوزه فعالیت آنها در خریدوفروش آپارتمان است یا زمین یا بیشتر ساختوساز میکنند؛ ولی آنچه مشخص است پزشکان ترجیح میدهند خود به این موضوع ورود کرده و اقدام به ساخت مطب، دفتر اداری و مسکونی کنند و سپس مازاد نیاز خود را به فروش رسانند تا از سود این بازار بهترین استفاده را کرده باشند.
البته مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک که قبلاً اعلام کرده بود بیش از ۴۰۰ پزشک در صنف مشاوران املاک تهران فعالیت دارند و این افراد نیز همزمان با اشتغال در بخش طبابت، در بخش واسطهگری ملک نیز فعالیت میکنند به راه دانا اظهار داشت: اینکه گفته میشود پزشکان فعال در این حوزه مافیای زمین هستند، درست نیست؛ ولی متأسفانه یکی از مهمترین علل افزایش قیمت مسکن، همین بنگاهها هستند که با افزایش قیمت و پخشکردن این خبر که گرانی در پیش است، اهداف خود را پیاده میکنند و در این میان تنها مردم ضعیف خسارت میبینند.
آسیبهای ورود غیر متخصصان به بازار مسکن
وی افزود: تنها پزشکان نیستند که به این عرصه ورود کرده، بسیاری دیگر از سرمایهداران و افرادی که مشاغل دیگر دارند نیز به این بازار وارد شدهاند که نیاز به ساماندهی ویژه در این حوزه بیشازپیش احساس میشود.
خسروی درباره ترکیب مشاوران املاک گفت: در تهران ۴۰ درصد اعضای صنف مهندس عمران هستند که بخش مهمی از آنها همزمان با کار واسطهگری خریدوفروش املاک در کار ساختوساز نیز فعالاند.
رئیس دانشگاه اتحادیه مشاوران املاک نیز قبلاً درباره این موضوع اظهار کرده بود: از لحاظ قانون نظام صنفی ورود پزشکان به صنف مشاوران املاک منعی ندارد؛ اما این افراد باید یک فرد را با عنوان مباشر معرفی کنند.
وی افزود: اینکه مباشر معرفی میکنند به این دلیل است که چون دو شغل دارند باید این کار را انجام دهند. یعنی آن پزشکان کار پزشکی خود را رها نکردهاند، پس حضور آنها در صنف مشاوران املاک به لحاظ قانون نظام صنفی منعی ندارد.
جلوگیری از ورود گسترده پزشکان باهدف کسب سود به بازار املاک، مطالبهای عمومی است
به گزارش راه دانا در بررسی میدانی ما از بنگاههای املاک این فعالان اقتصادی میپرسیدند: آیا پزشکان اجازه میدهند که مهندسان طبابت کنند، پزشکانی که اینگونه به حرفه خود حساس هستند باید به دیگر حرفهها هم احترام گذاشته و به حوزه غیرتخصصی خود ورود نکنند.
از دیدگاه برخی فعالان حوزه مسکن متأسفانه یکی از مهمترین علل افزایش قیمت مسکن کسانی هستند که با افزایش قیمت و پخشکردن این خبر که گرانی در پیش است، اهداف خود را پیاده میکنند و در این میان تنها مردم ضعیف خسارت آن را به دوش خواهند کشید و این موضوع نیاز به ساماندهی ویژه از سوی وزارت راه و شهرسازی را دارد.