ابوترابی: برنامه توسعه بدون راهبردهای دقیق و اجرای منسجم به هدف نمی‌رسد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام ابوترابی فرد خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه‌های این هفته نماز جمعه طی سخنانی اظهار داشت: تقوا و فضائل اخلاقی تنها راه سعادت در دنیا و آخرت است و شما را به این دو مهم توصیه می‌کنم.

وی در ادامه با اشاره به تقدیم لایحه برنامه هفتم توسعه از سوی رئیس‌جمهور به مجلس خاطرنشان کرد: رییس جمهور 28 خرداد ماه لایحه برنامه هفتم توسعه را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کردند. سند برنامه یکی از مهمترین اسناد بالادستی به منظور اداره خردورزانه امور و اجتناب از رفتارهای نا هماهنگ و فاقد مبنا است.

ابوترابی گفت: این سند مهم تبیین کننده نقشه راه قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار از طریق ایجاد هماهنگی میان ارکان مختلف نظام است.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: از آموزه‌های وحیانی اینطور برداشت می شود که موفقیت انسان و جامعه بشری مرهون هدفگذاری دقیق و برنامه ریزی صحیح و اجرای درست برنامه ها و راهبردهای اثرگذار و نتیجه بخش است.

وی تصریح کرد: قرآن کریم بخوبی جایگاه برنامه و نهاد اجرایی کارآمد و دارای صلاحیت برای رسیدن به قدرت و رشد اقتصادی را تبیین کرده است. در برنامه‌های قرآنی روی اصولی مانند دانش قابل اتکا و به هنگام تاکید شده است. موضوع بعدی آینده نگری و آینده پژوهی است. برای مثال حضرت یوسف با همین نگاه یک قدرت اقتصادی پویا ‌و کارآمد در مصر ایجاد کرد.

ابوترابی اظهار داشت: حضرت یوسف بر یک اصل کلیدی متمرکز است و آن پیشرفت فرهنگی کشور مصر است اما همین برنامه با تمرکز بر رشد اقتصادی به پیش رفته است.

امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: برنامه باید مبتنی بر هدف روشن و راهبردهای نتیجه گرا باشد. حضرت یوسف با اشراف علمی به این حقیقت که اجرای درست برنامه نیازمند ارتقا حکمرانی و توانمندسازی نهاد دولت است کار خود را به پیش برد. هرقدر برنامه کارآمد باشد اما دولت و سایر اجزا حکومت توانمند نباشند و بخشی نگری کنند برنامه بر زمین می ماند. حضرت یوسف با همین نگاه در جایگاه مدیریت کشور مصر قرار گرفت و مدیریت اقتصادی را در دستان آراسته به علم خویش قرار داد لذا برنامه مصر به ثمر نشست.

ابوترابی ادامه داد: حضرت یوسف دو راهبرد نتیجه را بکار بست که اولین آن کار مستمر برای افزایش تولید دانش بنیان بود. حضرت یوسف یک برنامه هفت ساله ارائه کرد که برمبنای آن هفت سال کار پر تلاش صورت گرفت.

خطیب نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: امروز هم برنامه هفتم توسعه بدون راهبردهای دقیق و اجرای منسجم آن توسط ملت و دولت محقق نمی‌شود. در این مسیر تولید مستمر و مداوم نیاز است.

وی افزود: راهبرد دوم حضرت یوسف تولید حد اکثری و مصرف حداقلی بود. امروز اگر ما 20 درصد از گازی که استخراج می کنیم را برای صادرات تخصیص دهیم با یک تحول جدی در برنامه هفتم روبرو می‌شویم. باید نگاه مبتنی بر مصرف را به نگاه تولید و انباشت سرمایه تبدیل کنیم. ایران قدرتمند محصول این تغییر ریل در حکمرانی و بدنه جامعه است.

امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: در برنامه هفت ساله دوم حضرت یوسف یک ثروت انباشته در مصر وجود داشت که یک اقتصاد مبتنی بر صادرات و تولید را در مصر ایجاد کرد. این راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و تنگنا‌های امروز ما است.

وی در خطبه های دوم نماز جمعه گفت: سفر رییس جمهور به آمریکای لاتین دارای آثار و دستاوردهای سیاسی و اقتصادی تعیین کننده ای است. اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی در آمریکا در تحلیل سفر رییس جمهور به آمریکای لاتین این سفر را دارای دستاوردهای استراتژیک می داند و معتقد است ونزوئلا به مرکزی برای حرکت انقلابی ایران در نیمکره غربی تبدیل شده است.

ابوترابی تاکید کرد: نکته دیگر عقلانیت نسبی غرب در رویارویی با جمهوری اسلامی است که امروز در عملیات میدانی در کشورهای اروپایی دیده می شود. این جایگاه اقتدار آفرین و این ظرفیت استثنایی جمهوری اسلامی در خلق قدرت منطقه ای و فرامنطقه ای دستاورد مقاومت و هوشیاری ملت بزرگ ایران در عرصه های مختلف است که تحت رهبری و زعامت مبتنی بر دانش و اراده استوار و خلل ناپذیر رهبر معظم انقلاب اسلامی بدست آمده است.

امام جمعه موقت تهران گفت: همانطور که پیروزی ملت بزرگ ایران بر استبداد شاهنشاهی فائق آمد و پیروزی افتخار آفرین در دفاع مقدس دستاورد ملت ایران تحت زعامت امام بزرگوار بود، باید این سرمایه بزرگ را قدر شناخت و در سایه این عقلانیت و ایمان این پیوند را استحکام بخشید.

وی با اشاره به فرارسیدن هفته قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه دارای نقش بی بدیل و استثنایی در نظام حکمرانی اسلامی است. استقلال قوه قضاییه تام و کامل است و این دستاورد بسیار استثنایی است. چهره های هوشمند دانشگاهی تصریح می کنند هیچگونه دخالتی از سوی دستگاه های اجرایی در قوه قضاییه در عمل ممکن نیست.

ابوترابی  ادامه داد: هفته قوه قضاییه فرصتی است برای بازاندیشی اقدامات انجام گرفته در سال گذشته و اندیشیدن برای آینده است.  اقدامات سال گذشته قوه قضاییه  نشان دهنده اقدامات موثر است و ناشی از آینده بینی رییس قوه است. امروز عملکرد دستگاه قضایی با برنامه برای دستیابی به افق بالاتر و اصلاح کاستی ها مورد قبول نخبگان دانشگاهی و صاحبان اندیشه و فکر در این حوزه است.

اما جمعه موقت تهران با اشاره به برنانه هفتم توسعه عنوان کرد:  برنامه هفتم با الهام از سیاست های کلی ابلاغی به مجلس تقدیم شده است. از جمله مواردی که در سیاست های کلی برنامه هفتم مورد تاکید قرار گرفته آن است که باید منابع و مصارف دولت به صورت واقعی مشخص شود.شفافیت درآمد و هزینه شرکت های دولتی، شفافیت های بدهی های عمومی دولت، ایجاد تحول در نظام مالیاتی با رویکرد تبدیل مالیات به منبع اصلی درآمد دولت و تک رقمی کردن تورم در پایان برنامه پنج سایرت قله های بزرگی است که بدون اراده و قبول هزینه های تحقق پیدا نمی کند.

وی تصریح کرد: عملیاتی کردن سیاست های یادشده که در برنامه دولت به آن پرداخته شده است متوقف بر اصولی است که یکی از آنها اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی است که نیازمند انضباط مالی و شفاف سازی بدهی های دولت و تعیین تکلیف طرح های تملک های دارایی سرمایه ای نیمه تمام و موارد دیگر است. هر کدام از این جملات نیازمند به بحث و تبیین است و بدون این اقدامات نمی توانیم بودجه ریزی را صلاح کنیم. کسری بودجه عمومی کشور در 1401 هزار و سیصد میلیارد تومان بوده است که این مشکل با مدیریت دقیق مصارف و شفاف سازی بدهی ها و تعهدات ممکن است.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اهمیت برنامه هفتم توسعه گفت: برنامه هفتم سند مهم تبیین کننده نقشه راه قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار از طریق ایجاد هماهنگی میان ارکان مختلف نظام است.