روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از بازی دو سر باخت در لایحه عفاف، غربگرا تر از غرب، نسل نو و الزامات تربیتی آن به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «بازی دو سر باخت در لایحه عفاف» چنین نوشت: یک ماه و چند روز قبل، وقتی در یادداشتی با عنوان لایحه عفاف یا گسترش بی حجابی؟! به ارزیابی لایحه موسوم به حجاب و عفاف پرداختیم و با بررســی مستند برخی از مواد آن نتیجه گرفتیم که این لایحه نه فقط از پدیده پلشــت بی حجابی جلوگیری نمی کند، بلکه به گســترش بی حجابی نیز دامن می زند، شماری از مسئولان و دوستان دلسوز گلایه کردند که تند رفته اید! و حال آن که یادداشت مورد اشاره با استناد به متن لایحه عفاف نوشته شده بود و... امروزه اما، اگرچه لایحه یاد شده هنوز به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است ولی انتشار متن لایحه می توانست و البته توانست به این تلقی دامن بزند که گویا اراده چندانی برای پیشگیری از پدیده عفت سوز و خانواده برانداز کشف حجاب، وجود ندارد! و نتیجه، آن شد که این روزها همانگونه که پیش بینی شده بود شاهد گسترش محسوس بی حجابی هستیم. در این باره از دستگاه محترم قضایی که لایحه را تهیه کرده است و از دولت محترم که آن را تایید کرده و به مجلس فرســتاده اســت و از نمایندگان محترم مجلس که لایحه را در دســت تصویب دارند، پرسش هایی در میان است که انتظار می رود برای آن پاسخ قانع کننده ای داشته باشند.

جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «غربگرا تر از غرب» نوشت: داستان شورش چندساعته واگنر در روسيه و نوع واكنش رسانه ها و حساب های كاربری فارسی زبان به آن باز هم يک داستان قديمی، و اما تلخ، را به ذهن ها متبادر كرد؛ غربگرايی افراطی برخی فارسی زبانان! غربگرايی در دنيا چيز عجيب و جديدی نيست، اما گاه مشاهده می شود در برخی كشورهای غيرغربی سنخی از نوع افراطی آن مشاهده می شود كه در خود غرب هم مشابه آن يافت نمی شود. اينجاست كه عبارت كاتوليک تر از پاپ در خصوص برخی سخنوران، اهل رسانه و به اصطلاح روشنفکران وطنی معنا می يابد، با اين تفاوت كه واتيکانشان، واشنگتن و لندن و پاريس است و هرچه كه در كره خاكی به دور مدار غرب می چرخد.

خراسان: سعید برند در یادداشتی با عنوان «هزینه گران رایگان کردن بلیت اتوبوس» چنین نوشت: شورای ششم دوشنبه گذشته کلیات طرح خدمات دهی رایگان اتوبوسرانی مشهد را تصویب کرد. طرحی که طبق آن چه گفته شده، تباصر و چگونگی اجـرای آن، فردا در صحن علنی شـورا، واکـاوی و بررسی می شود. رایگان کردن بلیت اتوبوس های درون شهری در حالی توسط شورای شهر مشهد پیگیری می شود که طبق سنت هر ساله بسیاری از شهرهای کشور به دلیل بالا رفتن سایر هزینه ها، نرخ بلیت اتوبوس را افزایش داده اند. حتی شورای شهر مشهد نیز با افزایش 1۰۰ درصدی قیمت بلیت اتوبوس نسبت به آخرین نرخ شورای پنجم در خرداد 1۴۰1 به استقبال بهار 1۴۰۲ رفت، اما کمی بعد با توجه به شعار امسال، با عقب نشینی ۳۰۰ تومانی، بلیت هزار و ۲۰۰ تومانی را برای اتوبوس تثبیت کرد، یعنی 6۰ درصد گران تر از بلیتی که از شورای قبلی به یادگار مانده بود! اما چند ماه پس از این افزایش قیمت، شورای ششم تغییر رویکرد داد و در جلسه علنی هفته گذشته به کلیات طرح خدمات دهی رایگان اتوبوسرانی رای مثبت داد!

عصر ایرانیان: حسن ناصری پور در سرمقاله ای با عنوان «نسل نو و الزامات تربیتی آن» این گونه نوشت: به تازگی و با آغاز فصل تابستان شاهد حرکت بسیار خوبی از سوی نهاد های متولی فرهنگ در غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در سطح کشور هستیم. اما این حرکت مبتنی بر شیوه سنتی یا همان نسخه فرهنگی دهه 70 اثربخش نیست و این خود بزرگ ترین انحراف و شکست احتمالی این نوع طرح ها می باشد. اولین پیش شرط اثربخشی فعالیت های فرهنگی اهمیت شناخت مخاطب یعنی نسل جدید می باشد. که در این مقاله به صورت مختصر به آن پرداخته شود. متولیان تربیت نسل جدید الف بخش بزرگی از نسل جدید که توسط والدین عموما متولد دهه پنجاه و شصت خورشیدی تربیت می شود، نسلی خاص و متفاوت هستند این نسل توسط والدینی تربیت شده اند،که خود در دوران نوجوانی و جوانی مشکلات عدیده ای را دیده اند که به تنهایی برای چندین نسل کافی است. بخشی از نسل جدید به واسطه زندگی در چنین فضایی و متأثر از رسانه های اجتماعی همیشه در دسترس به افرادی سردرگم، ضد اجتماع، بیگانه با مفاهیم ملی، گریزان از نگاه فرهنگی موجود تبدیل شده اند، این جماعت بیگانه از فرهنگ خود نه تنها ارزش و احترامی برای ارزش های ملی قائل نبوده بلکه تمام ارزش های ملی را زیر سؤال می برند.

قدس: محمدمهدی خالقی در یادداشتی با عنوان «به یاد گلزارهایی که شهید شدند» نوشت: حاال که حرف از بهسازی قبور گلزار شهدای بهشت زهرا(س) تهران دوباره مطرح شده و مسئولان می گویند این طرح با درخواست خانواده های شهدا و شامل حفظ سنگ مزار، حجله و کتیبه هاست و تنها اقدام به مرمت کف، سقف، نور و فضای سبز می شود، یادآوری برخی خاطرات تلخ گذشته، بجاست. بـهـشـت زهــــــرا(س) مـدفـن ۳۴ هــــزار شهید شناخته شــده و ۴هـــزار شهید گمنام دفـاع مقدس اســت. ایـن مجموعه جنبه تاریخی و هویتی مهمی دارد. نگاه ما به مرمت این بـنـا یــک مـسـئـلـه مـبـنـایـی اســــت و مــا ذیـل سر فصل حفظ هویت تاریخی باید به آن نگاه کنیم. در مشهد مقدس ما یک تجربه تلخ در یکسان سازی و تخریب قبور شهدا داشتیم. سبقه تاریخی این اتفاق به تخریب بافت های هویتی اطراف حرم مطهر رضوی و فکر پهلوی- تکنوکراتی حاکم بر آن در بیش از نیم قرن قبل بر می گشت. اقدامی غلط که با تخریب بافت هزار و چند صد ساله پیرامون حرم مطهر امام هشتم(ع)  آغاز شد و بعدها به قبور شهدای دفاع مقدس سرایت کرد.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از بازی دو سر باخت در لایحه عفاف، غربگرا تر از غرب، نسل نو و الزامات تربیتی آن به چشم می‌خورد.