روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله زمستان سخت و تابستان داغ اروپا، پیگیری مطالبات بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه، قوانین بازدارنده و ساختارمندی سلبریتی‌ها به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «زمستان سخت و تابستان داغ اروپا» نوشت: بیش از ۲0 شــهر فرانسه، دستخوش اعتراضات گسترده است. وخامت اوضاع موجب شــده تا دولت در این مناطق، حکومت نظامی و منع رفت و آمد اعلام کند. ۴5 هزار نیروی امنیتی با خودرو های زرهی در معابر مستقر شــده اند. اتحادیه پلیس می گوید در جنگ چریکی و خیابانی هســتیم. وزیر دادگستری فرانسه گفته والدینی که اجازه دهند فرزندان شان شــب بیرون بیایند، ۲ سال زندان و 30 هزار یورو جریمه می شوند. تشییع جنازه جوان 1۷ ساله که با شلیک عمدی پلیس کشته شد، در اختناق کامل و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد. بالغ بر ۲000 نفر بازداشــت، و صد ها نفر زخمی شده اند. چند هزار خودرو و ســاختمان دولتی در آتش سوخته است. معترضان، نه سری دارند، نه شبکه ای از سیاستمداران پشت آنهاست و نه از سوی سرویس های خارجی هدایت می شوند.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «گفت و گویی واقعی درباره خیابان های تهران و پاریس» چنین نوشت: پوشش اخبار آشوب فرانسه در رسانه های داخلی ايران، نه حتی به شكل فوق العاده كه به قدر كفايت يا مطلوب و متعادل يا به عنوان وظيفه اطلاع رسانی رسانه يا برای احترام به مخاطب، خوب است يا بد؟! اين پرسش را فرض كنيد از رسانه هايی كه در روزهای اخير به اين اخبار پوشش نداده اند، بپرسيم، انتظار داريد چه جوابی بشنويم؟! من پرسش و پاسخی دارم كه از پاسخ های واقعی يا واقع گرايانه تهيه شده است. چرا اخبار آشوب فرانسه را كه ناظران می گويند بی سابقه ترين است و هشتگ فرانسه در حال سقوط را در آن كشور ترند كرده و بيست شهر را به حكومت نظامی كشانده است، منتشر نمی كنيد؟ آنجا فرانسه است. ما در ايران به قدر كافی معضل داريم كه به آن بپردازيم. كشور خود ما نيز اوضاع بهتری ندارد. پس چرا اخبار واگنر ها را پوشش كامل و حتی فوق العاده داديد؟! واگنر ها را با رويكرد داخلی پوشش داديم، زيرا می خواستيم به حكومت خودمان نشان دهيم روسيه در اداره حكومت خود چقدر ضعف نرم افزاری دارد و نبايد ما به چنين حكومتی وابسته باشيم.

خراسان: سید نیما موسوی در یادداشتی با عنوان «ناآرامی های فرانسه و بازیگران خارجی» این گونه نوشت: فرانسه که خود را مهد تمدن و سردمدار دفــاع از حقوق بشر در جهان مـی دانـد، در سـال هـای اخیر به طـور مــداوم با موج خشونت های پلیس علیه معترضان مواجه بـوده اسـت، موضوعی که نشان می دهد تبعیض، نژاد پرستی و بی عدالتی به رویه معمول در این کشور تبدیل شده است. شلیک پلیس فرانسه به نوجوان مهاجر، خشم مـــردم ایــن کـشـور را برانگیخته و هـزاران نفر در شش روزاخیر با حضور در خیابان ها انزجار خود را از سیاست های دولت ماکرون ابراز کردند. در این دور از درگیری ها که بی سابقه و خشن ترین آن توصیف شده است، ده ها پلیس زخمی و صدها نفراز معترضان بازداشت شده اند که ایـن موضوع کـاخ الیزه را درخصوص تــداوم اعتراضات نگران کـرده است.اما ماجرای تداوم و تشدید اعتراضات فرانسه از زاویــه دیگری هم قابل بررسی است.

عصر ایرانیان: محمد خدابخشی در سرمقاله ای با عنوان «پیگیری مطالبات بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه» نوشت: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در زمان بررسی پیشنهادات لایحه برنامه هفتم توسعه تصویب کرد که همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز در این لایحه درج شود، موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان مطالبه ای است که همواره وجود داشته و بازنشستگان به صورت مستمر به دنبال آن هستند. در برنامه ششم توسعه موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان و شاغلان به عنوان یک حکم قانونی و تحت عنوان متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان آمده بود و ما به دنبال آن هستیم که این حکم قانونی در برنامه هفتم توسعه هم بیاید و به تصویب برسد. اگر چه دولت طی سال های اجرای برنامه ششم توسعه منابعی را برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان اختصاص داد، اما این نگرانی همچنان در میان بازنشستگان وجود دارد که ممکن است فاصله درآمدی بین آنان و شاغلان زیادتر شود. فاصله حقوق بازنشستگان و شاغلان نباید افزایش یابد، برای اطمینان از اینکه این فاصله به حداقل برسد، کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مصوبه همسان سازی حقوق بازنشستگان را تصویب کرد و در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه هم دنبال می کنیم تا در آنجا هم به تصویب برسد.

قدس: محمدصادق کوشکی در یادداشتی با عنوان «قوانین بازدارنده و ساختارمندی سلبریتی ها» چنین نوشت: تفاوتی که میان آشوب های سـال گذشته در ایــران با نا آرامـی هـای دولت فرانسه وجود دارد، این است که دولت فرانسه بـه جـدیـت شـرکـت در آشــوب هــا را مـجـازات و حـتـی بـــرای والـدیـنـی کـه فــرزنــدان آنـــان در ناآرامی ها شرکت کنند مجازات و جریمه های سنگینی در نظر گرفته اسـت و با جدیت در مقابل آشوبگران می ایستد. نکته بـعـدی ایــن اســت کــه امـانـوئـل مکرون رئیس جمهور فرانسه در همان روز اول مقابل رسانه ها ظاهر شد و از تأثیر فضای مجازی در آشـوب هـا گفت و خواستار مسدودیت و کاهش دسترسی به فضای مجازی برای کنترل آشوب ها در این کشور شد. این ها نشان دهنده این است که حاکمیت فرانسه به طور جدی به دنبال این است آرامش به کشور بازگردد و با کسی تعارف ندارد و هیچ مجازات بازدارنده و سریعی حتی برای بازیگران و ورزشکاران این کشور قائل نیست.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله زمستان سخت و تابستان داغ اروپا، پیگیری مطالبات بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه، قوانین بازدارنده و ساختارمندی سلبریتی‌ها به چشم می‌خورد.