به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هشتم تیر ماه سالجاری مصادف به عید سعید قربان آغاز دهه امامت و ولایت است و هجدهم همین ماه مصادف با ولادت امام موسی کاظم (ع) این دهه به پایان میرسد.
بر همین اساس هر روز با یک عنوان و با تبیین برنامههای خاصی نامگذاری شده که عناوین و فعالیتهای تبیینی در هر روز بدین شرح است:
عناوین روزهای دهه امامت و ولایت
پنجشنبه 8 تیر روز عید سعید قربان (آغاز دهه امامت و ولایت) به عنوان روز «توحید، بندگی و اطاعت» که در همین راستا به «تبیین فلسفه امامت و ولایت»، «تبیین عبودیت، معنویت و اطاعت از ولایت از دیدگاه امیرالمومنین (ع)»، «بیان اهمیت و فلسفه برگزاری دهه امامت و لایت» تاکید شده است.
جمعه 9 تیر به عنوان روز «ولایت، عدالت و انتظار» است که در همین راستا «تبیین نسبت غدیر و مهدویت»، « امیرالمومنین (ع) مظهر ولایت و امام زمان (ع) برپاکننده عدالت»، «تبیین مهدویت در خطبه غدیر»، «تبیین نقش انتظار در تحقق اهداف مقدس غدیر» تاکید شده است.
شنبه 10 تیر به عنوان روز «ولایت، ضامن تحقق گام دوم انقلاب اسلامی» که در همین راستا «نقش ولایت در اقتدار نظام اسلامی»، «نقش ولایت در استحکام ساختار درونی و اقتدار بینالمللی نظام»، «نقش غدیر و ولایت در ایجاد تمدن نوین اسلامی»، «تبیین عفاف و حجاب از منظر امیرالمومنین (ع)»، «تبیین سبک زندگی علوی و فاطمی» تاکید شده است.
یکشنبه 11 تیر به عنوان روز «ولایت و مردم سالاری دینی» که در همین راستا «تبیین نقش مردم سالاری دینی در اسلام»، «تبیین وظایف متقابل حاکمیت و مردم از دیدگاه امیرالمومنین (ع)»، «تبیین وظایف اشاعه و گسترش فرهنگ ولایی و غدیری در بستر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی»، «مقایسه مردم سالاری دینی با سایر نظامات سیاسی و اجتماعی» تاکید شده است.
دوشنبه 12 تیر به مناسبت روز بزرگداشت علامه امینی و روز افشای حقوق بشر آمریکایی با عنوان روز «ولایت، بصیرت و استکبارستیزی» نامگذاری شده که در همین راستا «بزرگداشت علامه امینی و معرفی کتاب گرانسنگ الغدیر»، «تبیین نقش بصیرت در ولایتپذیری»، «تبیین نقش ولایت و امامت در مفاومت اسلامی و مقابله با استکبار»، «تبیین نقش بصیرت در شناخت دشمن و مقابله با آن» در نظر گرفته شده است.
سهشنبه 13 تیر به عنوان «ولایت، هدایت و عزت اسلامی» است که در همین راستا به «ترویج زیارت غدیریه امام هادی (ع)»، «تبیین مفاهیم فرازهای گرانسنگ زیارت جامعه کبیره»، «تبیین تعالیم و سیره امام هادی (ع)»پرداخته میشود.
چهارشنبه 14 تیر با عنوان روز «ولایت محور و وحدت امت اسلامی» است که در همین راستا «امیرالمومنین (ع)، محور وحدت امت اسلام»، «سیره امیرالمومنین (ع) در دستگیری از نیازمندان و محرومین»، «تبیین اهمیت و ضرورت وحدت ملی»، «امیرالمومنین (ع) و ولایت در منابع شیعی و اهل سنت» تاکید شده است.
پنجشنبه 15 تیر روز «ایثار و دفاع از حریم ولایت» است که در همین راستا به «تبیین ضرورت مجاهدت در حفظ و گسترش حقیقت غدیر»، «تجلیل از شهدا و خانواده معظم شهدا به ویژه سادات شهید، شهدای مدافع حرم، جانبازان و آزادگان»، «تبیین تأثیر ایثار امیرالمومنین (ع) در ایجاد حکومت نبوی و وحدت اسلامی»، «تبیین نقش ایثار و فداکاری در حفظ غدیر در طول تاریخ اسلام» توجه میشود.
جمعه 16 تیر مصادف با روز عید سعید غدیر با عنوان روز «غدیر، امامت و ولایت» نامگذاری شده و به «افزایش معرفت جامعه نسبت به غدیر»، «تبیین فلسفه غدیر»، «ترویج آداب و سنن غدیر»، «تبیین آموزههای غدیر به عنوان نیاز امروز و فردای جوامع بشری» تاکید شده است.
شنبه 17 تیر با عنوان قرآن و عترت است و به «تبیین ولایت در قرآن کریم و روایات»، «تبیین پیوند ناگسستنی قرآن و اهل بیت (ع)»، «قرآن و عترت در خطبه غدیر» تاکید شده است.
یکشنبه 18 تیر مصادف با ولادت امام موسیالکاظم (ع) به «تبیین سیره امام موسی الکاظم (ع)»، «تبیین فضائل و تعالیم امام موسی الکاظم (ع) و ترویج طرح یکشنبههای علوی» تاکید شده است.
شایان ذکر است؛ موضوع غدیر به قدری مهم است که در قرآن نیز به آن تاکید و توصیه شده و ۳۳۰ آیه قرآن در ارتباط با علیابنابیطالب است و پیامبر اکرم(ص) نیز در خطبه غدیر یکصد آیه را تفسیر می کنند که شان نزول آنها در مورد حضرت علی (ع) است.
مردمی کردن برنامه های این دهه
در همین راستا حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت با اشاره به اهمیت اعیاد قربان و غدیر و تشریح دستاوردهای و پیام مهم این دو مناسبت برای مسلمانان جهان اظهار کرد: عید قربان یک عید بینالمللی است و این فرصت را برای حجاج و سایر مسلمانان در اقصی نقاط جهان فراهم میسازد تا با گسترش ارتباطات و همچنین توجه به نیازهای جامعه مسلمین، در جهت تبادل اندیشه و رفع نیازهای یکدیگر حرکت کنند و واقعه غدیر نیز موجب استمرار و تداوم نهضت پیامبر اکرم (ص) و سایر پیامبران الهی شد و در واقع پاسداشت غدیر، به معنای پاسداشت و حفظ دستاوردهایی است که در طول تاریخ، با جانفشانی مجاهدان صدر اسلام و سایر مبارزان به دست آمده است.
حجتالاسلام والمسلمین تقوی با اشاره به اهداف و ویژگیهای برنامههای این دهه گفت: توجه به جهاد تبیین و روشنگری و بصیرتافزایی، مردمی کردن برنامههای این دهه، ایجاد هماهنگی و همافزایی میان ظرفیتهای مردمی و دستگاههای دولتی جهت تقویت برنامهها و استفاده از قدرت و ظرفیت رسانهها در انعکاس برنامههای برگزار شده و رساندن پیام آن به مخاطبان، از جمله مهمترین اهداف و سیاستهای کلان برنامههای تدوین شده به مناسبت این دهه مبارک است و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با ورود به این عرصه، با سامان دادن به فعالیتها و ایجاد هماهنگی و همافزایی در انجام کارها، در خدمت مردم و این مراسم است.
وی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی، نظامی ولایی بوده و ریشه در غدیر دارد، اظهار کرد: اعیاد قربان و غدیر، نقطه تلاقیشان امامت و ولایت است و دهه ولایت و امامت که بر گرفته از تقارن این دو عید بزرگ اسلامی است، بیگمان فرصت مناسبی برای معرفی ابعاد تاریخی و اجتماعی و اهمیت مساله غدیر، تبیین موضوع ولایت و حاکمیت نظام اسلامی و ساختار حکومت اسلامی بر اساس نظام امامت و ولایت و بازخوانی ابعاد آن در جامعهسازی اسلامی و تبیین جایگاه معرفتی ولایت و فلسفه امامت به عنوان نعمت بزرگ الهی است و معرفی شخصیت امیرالمومنین علی (علیهالسلام) بهترین و کامل ترین نمونه و الگوی مطلوب حاکمیت و حکمرانی اسلامی و چراغ راه هدایت در عصر افول حکمرانیهای غیر الهی و الگوی انسانهای خسته از حکمرانهای غیر الهی است.