روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شورش فرانسه و تبیین های وارونه، سیلی سخت در انتظار تصمیمات نابخردانه دشمنان ایران، تمدن وحدت آفرین به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «شورش فرانسه و تبیین های وارونه» نوشت: یک هفته ای می شود که فرانسه، درگیر آشوب های خونین و خشنی است و قتل ناجوانمردانه یک نوجوان 1۷ ساله الجزایری به دست پلیس، جرقه این شورش بزرگ را زده است. در بزرگی این شورش همین بس که، رهبران برخی کشورهای اروپایی مثل صدر اعظم آلمان گفته اند، نگران گسترش آن به سایر کشورهای اروپایی اند و وزارت کشور فرانسه هم برای مهار آن مجبور شده، والدین شورشیان را تحت فشار بگذارد. چگونه؟ به این شکل که، اگر والدین جلوی فرزندانشان را نگیرند، هم جریمه سنگین مالی می شوند، هم به جای فرزندانشان زندانی می شوند و هم هزینه خسارات وارده را باید پرداخت کنند. قطع اینترنت و همکاری متفاوت صاحبان شبکه های مجازی و پلتفرم ها با پلیس و مراکز امنیتی فرانســه، تلاش و بعضا همکاری برخی کشورهای غربی برای سرکوب شورش، ســکوت در برابر جنایاتی که در این کشور از ناحیه نیروهای ویژه و امنیتی فرانسه صورت می گیرد، دستگیری نزدیک به 3500 نفر از معترضان و کشته شدن سه نفر دیگر طی همین شش روز و راه اندازی فوری دادگاه های محاکمه و فرستادن معترضان به زندان، و تحلیل های وارونه و عجیب و غریب برخی به اصطلاح جامعه شناسان ایرانی از این تحوالت، از دیگر موضوعاتی مرتبط با این شورش است.

جوان: عبدالله گنجی در سرمقاله ای با عنوان «تطبیق جامعه شناسانه اغتشاشات ایران و فرانسه» چنین نوشت: به رغم اینکه در خارج از فرانسه انگیزه ای برای برجسته سازی اغتشاشات این کشور وجود ندارد شدت و حدت آن به گونه ای است که در کانون توجه جهانیان قرار گرفت. در اینجا نمی خواهیم به فرانسه و شخص مکرون یادآور شویم که نزن در کسی را تا نزنند درت را و حس انتقام به خود بگیریم، بلکه به دور از دوقطبی ما و فرانسه به دور از مداخلات و فضولی های غرب در همه جهان، می خواهیم پدیده اغتشاشات 1۴01 در ایران و حال فرانسه را بررسی نماییم و فراتر از آنچه بین ما و فرانسه می گذرد به تجربه و دید خود بیفزاییم و اما بعد... اشتراکاتی بین اغتشاشات فرانسه و ایران وجود دارد که باید از آن نتیجه بینشی بگیریم.

خراسان: کوروش شجاعی در یادداشتی با عنوان «خائنان به قلم» این گونه نوشت: آیا قلم را حرمتی هست که نباید شکسته شود؟! قسم حـضـرت آفـریـدگـار بـه قلم و آن چه مـی نـویـسـد، در قـــرآن کـریـم خــود بــزرگ ترین نشانه حرمت و ارزش قلم است و چه شقاوتمندند آنان که توان نوشتن و گفتن دارنــد امـا به جـای راسـت نویسی و قلم به صداقت لغزاندن، گاه دروغ می نویسند، گاه واقعیت ها را وارونه جلوه می دهند! عفت کلام و قلم را حفظ نمی کنند، حریم و حرمت احکام الهی و حرمت انسان ها را پاس نمی دارنـد، بر طبل تفرقه و جدایی و چند دستگی می کوبند، به جای روشنگری و تـلاش واقعی و موثر بــرای بیدارگری و هوشیاری جامعه، همه چیز و همه جا را تاریک و سیاه تصویرسازی می کنند. از خامه قلم چنین افـرادی نور هدایت که ساطع نمی شــود، بماند بلکه گـاه ترویج ضلالت و گمراهی و بــی راهــه بـه جای راه نشان دادن در دستور کـارشـان قرار می گیرد. روشن کردن آتش فتنه و دمیدن در تنور اختلاف های سیاسی و... از دیگر بی هنری های برخی در عرصه قلم و بیان است. در کدام شرع و عرف قانونی در جهان تهمت زدن، افترا، فحاشی، آبـروریـزی و امثال این ها پذیرفته است؟!

عصر ایرانیان: علیرضا سلیمی در سرمقاله ای با عنوان «سیلی سخت در انتظار تصمیمات نابخردانه دشمنان ایران» نوشت: نشست ضدایرانی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و وزیر دفاع ایالات متحده قطعا تاثیری نخواهد داشت، مقامات کاخ سفید محور این نشست را بررسی و تصمیم گیری برای مقابله با تحولات موضوع هسته ای ایران و مسائل منطقه ای عنوان کرده اند.این مهم در حالی است که اگر آمریکایی ها نسبت به مسائل هسته ای ایران مطابق قوانین بین المللی و معاهده عدم اشاعه هسته ای رفتار و تصمیم گیری می کنند، ابتدا باید به سراغ همپیمان خود، یعنی اسرائیلی های غاصب بروند زیرا آنها دارای کلاهک هسته ای هستند. متاسفانه صهیونیست ها و آمریکایی ها تصور می کنند جمهوری اسلامی با بلوف های سیاسی و امنیتی آنها از مسیر استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای منحرف خواهد شد در حالی که چنین دیدگاهی خیال خام است.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «تمدن وحدت آفرین» چنین نوشت: صبح دیروز پرچم کشورمان با نواخته شدن سرود ملی کشورمان و در مقابل دبیرخانه عمومی سازمان همکاری های شانگهای به اهتزاز درآمد و جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهمین عضو رسمی این سازمان شناخته شـد. نـارنـدرا مـودی؛ نخست وزیـر هند، شی جین پینگ؛ رئیس جمهور چین، والدیمیر پوتین؛ رئیس جمهور روسیه و امامعلی رحمان؛ رئیس جمهور تاجیکستان در بیست و سومین نشست سران شانگهای که به میزبانی هند و به صـورت مجازی برگزار شد، عضویت رسمی کشورمان در این سازمان را به دکتر سید ابراهیم رئیسی تبریک گفتند.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شورش فرانسه و تبیین های وارونه، سیلی سخت در انتظار تصمیمات نابخردانه دشمنان ایران، تمدن وحدت آفرین به چشم می‌خورد.