بازگشت 30 اثر تاریخی به کشور از ابتدای دولت فعلی

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه  هیات دولت از بازگشت 30 اثر تاریخی به کشور از ابتدای دولت فعلی خبر داد و گفت: در همین راستا مجسمه سرباز هخامنشی به کشور برگشت.

وی در ادامه در خصوص وضعیت گردشگردی در کشور اظهار داشت: علیرغم اغتشاشات سال گذشته که تاثیر بر روی گردشگری دارد مقایسه آماری دو ماه ابتدای سال با دوماهه ابتدای سال گذشته افزایش 55 درصدی را نشان می‌دهد؛ در واقع برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه اعلام کردند که گردشگر به ایران نیاید، اما فرانسوی ها گرفتار این مساله شدند و مصداق «مکرو مکرالله» خود مکرون است و کشورشان در آشوب مطلق و آتش سوزی و غارت است. من فکر می کنم با درک صحیحی که مسوولان و همه مردم نسبت به اهمیت گردشگر دارند و درک درست از وظایف می توانیم با این روند شاهد افزایش گردشگر باشیم.

ضرغامی  در مورد طرح‌های مناسب گردشگری در سواحل بود گفت:  به‌دنبال دستور رییس‌جمهور برای آزادسازی سواحل، از جمله وظایف ما ارائه طرح‌های مناسب گردشگری در سواحل بود و طرح‌های مختلفی ارائه و نهایی شده اما به دلایل مختلف در دستگاه‌ها برای اجرا دچار اختلاف می‌شود، تاکید کردیم در این حوزه فرماندهی واحد وجود داشته باشد.

به گفته وزیر میراث فرهنگی و گردشگری؛ در لایحه برنامه هفتم با پیشنهاد ما این مسأله حل شد و مسئولیت این فرماندهی به عهده استانداران گذاشته و شورایی با ریاست استانداران طراحی شده و این شورا انسجام بین دستگاه‌ها ایجاد می‌کند و می‌تواند حرف نهایی را در این زمینه بزند و طرح‌های خوب گردشگری به‌خوبی اجرا شود.

ضرغامی با شاره به این مطلب که پاشنه آشیل توسعه و رونق کشور، عدم فرماندهی واحد در بسیاری از ماموریت‌های مهم ملی به ویژه گردشگری است، گفت:  اداره ناکارآمدی این بخش که از گذشته بوده است، اجازه تحقق برنامه‌ها را نمی دهد. وظیفه مدیر صرفا توصیف نیست بلکه باید پیشنهاد هم بدهد و خوشبختانه ما برای حل این مسایل پیشنهاد دادیم و دولت هم از آن استقبال کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: این شورا یک فرماندهی و انسجام واحد بین همه دستگاه‌ها ایجاد خواهد کرد. استاندار و این شورا می‌توانند حرف نهایی را بزنند و بسیاری از طرح‌های خوب با وجود این شورا انشاءالله انجام خواهد شد.

ضرغامی گفت: از جمله کارهای جدید ما درباره بناهای تاریخی این است که تلاش کنیم آن بخشی از ابنیه که در اختیار دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی و حاکمیتی است با اعتبار خود آنها اقدام به مرمت این ابنیه کنیم.

وی در مورد مرمت و نگهداری ابنیه تاریخی گفت: گزارش‌های ما وضع خوبی به لحاظ مرمت و نگهداری این ابنیه را نمی گوید. یک دفتری را ویژه این کار در معاونت میراث ایجاد کردیم تا نظارت بر ابنیه‌ را به عهده بگیرد و هشدارهای لازم را به دستگاه‌ها بدهد. بر اساس قوانینی که در کشور داریم این دستگاه‌ها موظف هستند از ابنیه تاریخی با بودجه و اعتبارات خودشان نگهداری کنند. در این مساله جدی هستیم و پیگیرم تا آنچه قانون تعیین کرده با استفاد از اعتبارات دستگاه‌ها انجام شود.

 

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از بازگشت 30 اثر تاریخی به کشور از ابتدای دولت فعلی خبر داد.