روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنین راس الثوره فلسطین، شرط پایداری برای آمار مثبت اشتغال، مانع‌زدایی برای ساخت کریدورهای منطقه‌ای به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جنین راس الثوره فلسطین» نوشت: حمله دوشنبه هفته پیش رژیم صهیونیستی به شهر و اردوگاه جنین یک رخداد مهم و یک تحول در درگیری های رژیم کودک کش اسرائیل و فلسطینی ها می باشد. اگرچه در طول سال های گذشته، جنین بارها مورد حمالت واقع شده است اما ســطح و حجم اقدامات هفته پیش رژیم جنایتکار با اقداماتی که در حد فاصل خرداد 1381 ژوئن ۲00۲ تا پیش از این انجام داده بود، قابل مقایسه نیست. یورش رژیم با بهره گیری از حدود 1000 نیــروی نظامی و دســت کم 150 خودرو زرهــی به یک منطقه محدود، یک رخداد جدید به حساب می آمد و از این رو واکنش هایی را درپی داشــت. در این بین سؤالاتی وجود دارد؛ این حمله به چه دلیل صورت گرفته است؟ رژیم صهیونیستی چه دستاوردی داشته؟ و افق این تحول نظامی چیست؟

جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «بلاتکلیفی اصلاح طلبان افراطی برای انتخابات آینده» چنین نوشت: پس از آنکه آقای حجاریان به عنوان چهره تئوری پرداز جریان اصلاحات، نیروهای همراه و حامی نظام را سرسپرده و سرکوبگر و کلیت نیروهای اصلاح طلب را فاقد این ویژگی ها خواند، با معرفی ماجرای کشف حجاب به عنوان الگویی برای تغییر با ایجاد نوعی فشار و تراز قدرت مؤثر در وادارسازی حاکمیت به عقب نشینی، برای بازگشت اصلاح طلبان به قدرت از کانال انتخابات شروطی را قائل شد که کناره گیری آقای رئیسی از ریاست جمهوری از جمله آن شروط بود. پس از این شرط گذاری تئوری پرداز اصلاحات، ناگهان جبهه اصلاحات در انتخاباتی فقط با حضور یک نامزد، خانم آذر منصوری را به ریاست این جبهه انتخاب کرد که دیدار وی با آقای سیدمحمد خاتمی و گرفتن عکس یادگاری روی کاناپه دونفری حاکی از حمایت و تأیید این انتخابات از سوی خاتمی محسوب می شد.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «شرط پایداری برای آمار مثبت اشتغال» این گونه نوشت: تازه ترین گزارش مرکز آمار از شاخص های اشتغال کشور در بهار امسال از افت نرخ بیکاری به کمترین میزان در 20 سال اخیر حکایت دارد. این کاهش اتفاق خوشحال کننده ای است و نشان می دهد آثار رشد 4 درصدی اقتصاد کشور در سال گذشته بر بازار اشتغال محسوس بوده است. از سوی دیگر، عبور کامل کشور از تبعات اقتصادی کرونا را نشان می دهد. تبعاتی که بازار کار را به شدت تحت تاثیر قرار داده و موجب ریزش 1.5 میلیون شغل در بهار 99 نسبت به بهار 98 شده بود. به این ترتیب شاهد بازگشت تقریبی اشتغال به دوران قبل از کرونا هستیم، هرچند هنوز تعداد شاغالن در بهار 1402  نسبت به بهار 98 حدود 160 هزار نفر کمتر است. آن هم در شرایطی که به تعداد افراد در سن اشتغال (براساس تعریف مرکز آمار افراد بالای 15سال) 2 میلیون و 850 هزار نفر اضافه شده اند.

عصر ایرانیان: حسن ناصری پور در سرمقاله ای با عنوان «جشن غدیر گامی به سوی تحقق گفتمان امت اسلامی» نوشت: به عنوان کسی که که در دهه ۹۰ پایه گذار حرکت های بزرگ راهپیمایی های مذهبی و آئینی بوده ام عرض می کنم؛ حقیقتا حرکت مهمانی عید غدیر بعنوان بزرگترین اجتماع جهان اسلام در اعلان بیعت و حضور و میثاق با آن یگانه دوران، کاری ارزشمند، بی نظیر و بسیار تحسین برانگیز است. که جا دارد از شهروندان محترم تهران و همه دست اندرکاران بویژه مجموعه خدوم شهرداری تهران و خاصه شهردار تهران با تمام وجود تقدیر و تشکر کنم. این حرکت مهم و ارزشمند نکات خاصی را دارد که به برخی از آنها اشاره می کنم: با بستر سازی این اقدام مهم و حضور چشم گیر شهروندان علوی تهران شاید تا مدت ها موضوع بحث ها و جدل در خصوص اینکه جامعه ایرانی جامعه دینداری نیست حل شده باشد و برای شاهد مثال به این حرکت ارزشمند اشاره کرد و به تعبیر دیگر آنانی که دم از عبور مردم از حرکت های آئینی و مذهبی می زدند از همه تریبون های سیاسی و آنانی که کرارا علمی در نفی دینداری مردم ایران سخن می گفتند دیگر جرأت به زبان آوردن این گفتمان را نخواهند داشت یا لااقل دست امثال ما در این مباحث به لطف حضور عظیم مردم دست برتر خواهد بود.

قدس: حسن حسن خانی در یادداشتی با عنوان «مانع زدایی برای ساخت کریدورهای منطقه ای» چنین نوشت: اینکه دولت عربستان طرح اتصال ریلی با ایران را بررسی می کند، خبر خوبی اسـت ولـی امکان سنجی تحقق آن، در وهله نخست مستلزم درک آخرین وضعیت کریدورهای ریلی فعال یا در حال ساخت منطقه است. بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی ریـل، در منطقه غرب آسیا هشت کریدور اصلی وجود دارد که پنج خط مهم آن از ایران عبور می کند. نخستین کریدور ریلی منطقه که اهمیت بالایی هم دارد جنوب شرق آسیا – ایران- اروپا است. دومین کریدور شرق آسیا- ایران-آفریقا و سومین کریدور شرق آسیا را از راه ایران به اروپا متصل می کند. چهارمین مسیر کریدور شمال -جنوب است که آسیای میانه و روسیه را از طریق ایران به دریای عمان وصل می کند. پنجمین کریدور قابل ترسیم منطقه شبه جزیره عرب (عربستان- امارات- عمان) را از طریق کویت به بصره و شلمچه ایـران متصل می کند و به سمت آسیای شرقی مــی رود که گفته می شود عربستان سعودی در حال بررسی آن است.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنین راس الثوره فلسطین، شرط پایداری برای آمار مثبت اشتغال، مانع‌زدایی برای ساخت کریدورهای منطقه‌ای به چشم می‌خورد.