روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جوخه‌های ترور امید و ماموریت مسموم‌سازی، اوکراین 500 روز پس از جنگ، بتن‌پاشی در زیستگاه فلامینگوها چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جوخه های ترور امید و ماموریت مسموم سازی» نوشت: امید و نشاط و شادمانی ملت ایران، دشمن دارد؛ چون ملت ما دشمنانی عنود دارد. دشمنانی که حال و روز خوبی ندارند و در میانه پریشان حالی، از این که ملت ایران را پرنشاط ببینند، دو چندان کلافه می شوند. آنها، ایران را به هم ریخته و ناامن می خواستند، اما خود گرفتار شدند. وضعیت بالینی معارضان نه فقط خوب نیست بلکه بدحالی، گریبان شــان را گرفته است. بنابراین وقتی جشن و شــادمانی ملت ایران در عید امامت امیرمومنان را می بینند، کفری می شــوند. آن از حال و روز آمریکا که پشــت سر هم طی دهه اخیر، شکست های تحقیر آمیزی را تجربه کرده و رقیبانش در حیاط خلوت های او مانور پیروزی می دهند، آن از وضعیت اروپای بیمار که به خاطر ترکیب و تصاعد بحران ها به نقطه انفجار رسیده، آن از شکست نقشه نتانیاهو در غزه و جنین و تشدید بحران داخلی در تل آویو، این هم از حال و روز اپوزیسیون بخت برگشته ایرانی، که لاف زن ترین شان، به خاطر تحمیل خسارات هنگفت به دولت میزبان (آلبانی) توبیخ و تحقیر شد.

جوان: حمیدرضا شاه نظری در یادداشتی با عنوان «عملیات تروریستی در زاهدان و پازل دشمن» چنین نوشت: اواخر تابستان سال گذشته برخی نقاط ایران صحنه آشوب های برنامه ریزی شده ای بود که شواهد مختلف از جمله حجم تولید محتوای رسانه ای و شبکه های اجتماعی و اقدامات مختلف سیاسی، اجتماعی و امنیتی داخلی و خارجی به وضوح نشان می داد که ایران نه با یک ناآرامی و اعتراض اجتماعی طبیعی، بلکه با یک شورش مدیریت شده به دست سرویس های اطلاعاتی غربی مواجه شده است. امریکایی ها پس از ناکامی کارزار فشار حداکثری جمهوریخواهان با محوریت جنگ اقتصادی و تحریم های توان فرسای بین المللی، با به قدرت رسیدن دموکرات ها چرخشی تاکتیکی انجام داده و علاوه بر حفظ کارزار فوق، به سیاست مورد علاقه دموکرات ها در ایجاد فتنه و آشوب اجتماعی- امنیتی روی آوردند و این گونه بود که به بهانه مرگ یک دختر بر اثر سکته قلبی در یک مرکز دولتی، ایران را به آشوب کشاندند و تلاش کردند با ایجاد و پیوند فتنه های امنیتی گوناگون، تجربه سوریه را در ایران تکرار کنند و با این سناریو بود که همزمان با ایجاد فتنه امنیتی در شهرهای کردنشین و برخی شهرهای با بافت قومیتی و نیز اقدامات تروریستی همچون حمله داعش به حرم شاهچراغ در شیراز، فتنه ای در زاهدان نیز کلید خورد.

خراسان: نبی شریفی در یادداشتی با عنوان «اوکراین 500 روز پس از جنگ» این گونه نوشت: بیش از 5۰۰ روز از آغاز جنگ اوکراین گذشت. جنگی که ابتدا گمان می رفت مدت کوتاهی ادامه خواهد داشت اما تبدیل به یک درگیری نظامی طولانی و خونین شده است. با گذشت این زمان قابل توجه، کدام یک از طرفین جنگ اوکراین را می تـوان پیروز نبرد دانست؟ با نگاهی به تحولات ۱6ماه گذشته می توان گفت که نه روسیه و نه اوکراین به اهداف اعلام شده ای که در آغاز جنگ تعیین کرده بودند، دست پیدا نکرده اند. پوتین، از آغاز جنگ سه هدف را دنبال می کرد. دور کردن کی یف از عضویت در ناتو، خلع قدرت رئیس جمهور غرب گرای این کشور و در نهایت به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک، دو منطقه جدایی طلب شرق اوکراین، به عنوان کشورهای مستقل و منطقه ای حایل. اگرچه در 3۰ سپتامبر ۲۰۲۲ رئیس جمهور روسیه سند الحاق چهار استان نیمه اشغالی اوکراین شامل لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا را امضا کرد اما تاکنون در حفظ مناطق اشغالی و سپس الحاق شده کاملا موفق نبوده است.

عصر ایرانیان: علی خضریان در سرمقاله ای با عنوان «ادعای کذب ورود متقلبان به دانشگاه» نوشت: اخباری مبنی بر احراز تقلب ۱۰۰۰ داوطلب رشته مهندسی و پزشکی کنکور سال ۱۴۰۱ و ورود آنها به دانشگاه منتشر شده است، در آزمون های سال های گذشته طرز کار غلطی در سازمان سنجش وجود داشت بدین شکل که داوطلبانی که دارای شبهه تخلف و یا تقلب در آزمون سراسری بودند، می توانستند در دانشگاه ها ثبت نام کنند و مانعی برای ثبت نام آنها وجود نداشت. منتهی بعد از اینکه این افراد چند ترم در دانشگاه تحصیل می کردند، آنها را جهت شرکت در آزمون مجدد فرا می خواندند. در حالی که آزمون مجدد برای آن است که مشخص شود آن فرد در کنکور تقلب کرده یا خیر؛ منتهی طبق نص صریح ماده ۱۱ قانون رسیدگی به جرایم آزمون های سراسری باید برگزاری آزمون برای داوطلبان کنکور باشد که شبهه تقلب به آنها وارد می شود. پس علی القاعده شامل دانشجویان نمی شود. کمیسیون اصل 9۰ این طرز کار غلط را پیگیری کرد که گزارش تخلف سازمان سنجش در برگزاری آزمون مجدد هم در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت شد. در همان گزارش تأکید شد که باید سازمان سنجش آزمون مجدد را در بازه زمانی داوطلبی فرد انجام دهد.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «بتن پاشی در زیستگاه فلامینگوها» چنین نوشت: مـجـری پتروشیمی میانکاله بـــدون مـجـوز و بی توجه به قانون، بتن ریزی و قفس کشی در خانه فلامینگوهای مهاجر را آغاز کرده است. نگرانی ما تنها برای فلامینگوها نیست، بلکه بـرای 4۰ گونه کمیاب پرندگان و بافت طبیعی تاریخی میان قلعه است که قوی فریادکش آن از ما استمداد می کند. استمداد برای اینکه احداث پتروشیمی هم وسـط ایـن همه معجزه الهی که مساحتی بیش از 68 هزار هکتار دارد، تلخ و نفس گیر اســت. علی سلاجقه، رئیس سـازمـان حفاظت از محیط زیست، پروژه میانکاله را از اساس به رسمیت نمی شناسد و منتظری دادستان کل کشور می گوید در صـورت نیاز، ابطال یا اصـلاح مصوبه دولـت برای ساخت این پتروشیمی را دنبال خواهد کرد. عرصه ۹۰ هکتاری طرح و بیکار شدن دامداران و کشاورزان به جای خود، اما خبر نگران کننده تر این است که زمین این پروژه هرگز به منابع طبیعی باز نخواهد گشت و در اختیار امور اراضی باقی خواهد ماند. حالا که مجری پتروشیمی میانکاله مشغول آتـش زدن بوته ها و فنس کشی دور پروژه است، این شائبه را ایجاد می کند که شاید فعالیت او برای دریافت غرامت بیشتر در جریان فسخ قـرارداد باشد و حتی در صورت خلع ید مجری، زمین هایی که غیرقانونی واگذار شده، هرگز به کاربری مرتعی خود باز نخواهد گشت.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جوخه‌های ترور امید و ماموریت مسموم‌سازی، اوکراین 500 روز پس از جنگ، بتن‌پاشی در زیستگاه فلامینگوها چشم می‌خورد.