به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جریان تحریف را رها نکنید، چرایی تداوم مذاکرات برجامی، بحرانهای مغفول در برنامه هفتم توسعه به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جریان تحریف را رها نکنید» نوشت: با توجه به افزایش توانمندی های ایران در زمینه صنایع پهپادی، اکنون بسیاری از قطعات مورد نیاز برای ساخت این پهپادها تولید داخل ایران است. این موضوع تحریم صنایع پهپادی ایران را بی اثر می سازد. این، اعتراف روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال درباره یکی از توانمندی های جمهوری اسلامی ایران است. در حال حاضر ایران جزو 3 کشور نخســت جهان در صنعت پهپاد است و پهپادهای ایرانی به دیگر کشورها صادر می شود. مقام های آمریکایی و دیگر دشمنان ملت ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس تقلا می کردند که هیچ کشوری به ایران سلاح نفروشــد. و اما اکنون همین دشمن دست و پا می زند تا ایران به دیگر کشورها سلاح های مدرن و پیشرفته نفروشد؛ از پهپاد تا موشک های نقطه زن و...
جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «چرایی تداوم مذاکرات برجامی» چنین نوشت: در سالگرد توافق برجام، گرچه چشم انداز روشنی نسبت به آن وجود ندارد، اما طرف های مرتبط با آن، از جمله جمهوری اسلامی ایران، بر ادامه مذاکره و احیای برجام تأکید دارند. یعنی باوجود اینکه برجام در عمر هشت ساله خود، پنج سال آن را در کما به سر برده، اما تاش برای احیا بیش از برداشتن دستگاه های تنفس مصنوعی و آمادگی برای تشییع آن است. دلیل پدید آمدن وضعیت تعلیق این است که برجام از همان گام اول مسئله دار متولد شد و طرف امریکایی توافق هسته ای را برای دستیابی به اهداف دیگر دنبال می کرد که تصور موافقت جمهوری اسلامی برای مذاکره پیرامون آن را سخت می دانست.
خراسان: بهروز بیهقی در یادداشتی با عنوان «مصاف اینترنشنال علیه باشکوه ترین وحدت» این گونه نوشت: شرایط محنت افزای هموطنان بلوچ و فارسمان در استان سیستان و بلوچستان، آه تأسف و تألم از نهاد هر ایرانی پاک نهادی برمی آورد. هجوم سلامتستان ریزگردها، کمبود شدید و گاه نبود آب در این آتشبار تابستانی، گرچه بر عواملی خارج از مرزها نیز متکی است اما سهم غفلت ها، تغافلها و ترک فعلها در ادوار مختلف آن چنان چشمگیر است که نمیتوان معضلات امـروز را تنها به سرمنشأ خارجی نسبت داد. از این نکته خطیر هم نباید چشم پوشید که سیستان و بلوچستان پس از انقلاب اسلامی پیشرفتهای قابل ملاحظه ای را تجربه کرده اما اینک طبیعی است که همنوا با مردمان نجیب این خطه، از مسئولان امر بخواهیم و مطالبه کنیم که علاج وقایع را قبل از وقوع تدبیر و تمهید کنند. همزمان با این همدردی و همنوایی بایسته، ضروری است که گوشه چشمی به مشی رسانه ای و خط تبلیغاتی شبکه ای داشته باشیم که در مسیر مشئوم ایران ستیزی و تجزیه طلبی، بی رقیب و بلامنازع میتازد و گویی اندک شرم و آزرمی از مزدوری علیه میهن ندارد.
عصر ایرانیان: حسن لطفی در سرمقاله ای با عنوان «بحران های مغفول در برنامه هفتم توسعه» نوشت: عدم توجه مسئولان به ارائه راهکار در برنامه هفتم توسعه برای برون رفت از بحران ها و چالش های اساسی کنونی کشور اشتباه است، متأسفانه تاکنون بحران های کشور که زمینه ساز سایر بحران ها می شوند شناسایی نشده یا در حد عناوین باقی مانده اند و برای برون رفت از آنها برنامه ریزی صحیحی صورت نگرفته است. هم اکنون در کشور بحران هایی نظیر آب، یارانه های پنهان، فساد اداری، فقر مطلق، آسیب های اجتماعی و نبود آمار وجود دارد اما برای برون رفت از این بحران ها هیچ راهکاری در برنامه هفتم توسعه ارائه نشده است. تعدد قوانین از دیگر بحران هایی است که در حوزه تقنین وجود دارد چرا که در هر دوره از مجلس تعدادی عناوین به قوانین افزوده شده است اما مجریان اهتمامی برای اجرای آنها نداشته اند.
قدس: سید رحیم هاشمی در یادداشتی با عنوان «آزمایشگاه های بیولوژیک آلمان بیخ گوش ایران» چنین نوشت: ریشه تلاش غربی ها و رژیــم صهیونیستی بـرای استفاده ضدامنیتی از گروهک های جدایی طلب در شمال عـراق و مرزهای غـرب ایــران و سعی آن ها برای نزدیک شدن به اربیل را ابتدا باید در صفحات تاریخ جست وجو کرد. آنجا که خاطرات فردوست مارا به سال های 133۰ تا 1337می برد. آن زمانی که صهیونیست ها از پس شکل گیری شورای ارتباط یهودیان و دفاتر هواپیمایی ال عال، در اهواز، ایلام و بانه کردستان سه پایگاه جاسوسی با حمایت ســاواک تأسیس می کنند. فردوست وقتی از افسر ارشـد موساد که در دفتر خوزستان صهیونیست ها مستقر بــود، دلیل شکل گیری ایـن دفاتر را می پرسد، آن مأمور اطلاعاتی جواب می دهد: مـا باید اطلاعات دقیقی از کشورهای همسایه داشته باشیم. مدیریت اکراد شمال عراق، ارتباط گیری با اعراب عراق و توسعه روابط با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از طریق آب های گرم ایران، کـلان پـروژه اطلاعاتی موساد بود که البته با اطلاع شخص محمدرضا پهلوی بود.