روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله معارضه با حجاب و عفاف از کدام ستاد فرماندهی می‌شود، ضرورت توجه به 2 نامه مهم وزیر اقتصاد، اقتصاد و مذاکرات هسته‌ای محور سفر البوسعیدی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «معارضه با حجاب و عفاف از کدام ستاد فرماندهی می شود؟» نوشت: برای فهم دقیق از موضوع حجاب و عفاف باید توجه داشت که اولا حجاب، صرفا حکم الزام آور اســامی نیست، بلکه الزام انسانی و عقلی هم هست. ثانیا، رواج بی حجابی در دنیا و کشور ما، یک فرآیند طبیعی اجتماعی نیست، بلکه حرکتی مهندسی شده و سازمان یافته است. کارفرمایان جهانی عفاف زدایی، فقط با اسلام معارضه نمی کنند. آنها با کرامت انسان مسئله دارند و عبور از این خاکریز را لازمه سلطه بر جوامع می دانند. اگر ماجرا از این چشم انداز مشاهده و بازنمایی شود، بخش مهمی از دوگانگی تحلیلی برطرف خواهد شد. صیانت از حجاب و عفاف، همچنان که مســئولیت شرعی است، اولویت امنیت و اقتدار ملی هم هست. ماتریالیســت ها به خاطر این که مبدا و معادی برای انســان نمی شناسند، فلسفه زندگی را هرچه بیشتر لذت بردن و پروار شدن تصور می کنند. می گویند انســان، حیوان برتری است که با ابزار عقل می تواند بیشتر کامجویی کند. اما منطق پروار شدن و کامجویی نامحدود، نه شاخصه آزادی و آقایی انســان، بلکه مقدمه بردگی، طعمه شدن و بهره کشی از اوست. وقتی ســودای پروار شدن و کامجویی نامحدود بر زندگی حاکم شــد، گروهی گوسفند خواهند شد، و عده ای، گله دار و پرواربند. و گروه نخســت، از دومی نخواهند پرسید که چرا مجال فربه شدن را فراهم می کنند؟ در چنین زیستنی، دیدن آینده بردگی پیامد زندگی بی بندوبار، بی معنا و ناممکن است. دیگر عقل انسان قد نمی دهد که برآیند روزگار و ســرانجام خویشتن را ببیند، یا این که با استثمار کنندگان، چون و چرا کند.

جوان: مصطفی رستمی در سرمقاله ای با عنوان «حلقه های میانی ضرورت و الزامات» چنین نوشت: حلقه هاي مياني از جمله موارد مورد تأكيد رهبر معظم انقلاب اسلامي است كه پس از طرح آن، مباحث گوناگوني در باب آن بيان شده است. در اين يادداشت ضرورت ها و بايسته هاي توجه به حلقه هاي مياني مورد بحث و واكاويي قرار مي گيرد. در ابتدا مهم ترين ضرورت هايي كه توجه به اين مهم را توجيه مي كند، اشاره و در ادامه، بايسته ها و الزاماتي كه براي موفقيت در شکل دهي به اين حلقه ها نياز است، طرح می شود. ضرورت هاي توجه به حلقه هاي مياني. نظام انقلابی فراتر از ساختارها و سازوكارهاي متعارف و موجود، متکي به جوشش انقلابي، كنش هاي جهادي و پويايي هاي فراساختاري است كه تحقق اين مهم به عهده حلقه هاي مياني است و اين حلقه ها مي توانند اين جوشش و پويايي تعالي بخش را در فضاي اجتماعي ضريب دهند. حلقه هاي مياني ضمن حضور ميداني و اقدام به گره گشايي و حل مسائل و مشکلاتي كه ساختارهاي كنوني از حل آن عاجزند، با آرمان خواهي، مطالبه گري و بسيج اجتماعي، نقشی مؤثر در تحول آفريني و تحرك بخشي به نهادها و ساختارهاي مستقر و بازسازي انقلابي آن ها دارند.

خراسان: حسین بردبار یزدی در یادداشتی با عنوان «ضرورت توجه به 2 نامه مهم وزیر اقتصاد» این گونه نوشت: پنجم خرداد امسال دو نامه به نقل از وزیر امور اقتصادی و دارایی خطاب به دو مقام نظام دبیر شورای نگهبان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در رسانه ها منتشر شد که محتویات آن مدت هاست دغدغه بسیاری از دلسوزان نظام و کارشناسان اقتصادی است اما تاکنون یک سلسله عوامل از جمله کمبود قانون، مانع از تحقق آن دغدغه ها شده است. نامه اول سید احسان خاندوزی خطاب به آیت ا... جنتی درباره تسریع در فرایند تایید قانون مصوب مجلس شورای اسلامی درباره مالیات بر سوداگری یا همان مالیات بر عایدی سرمایه بود که با وجود اجرایی شدن این نوع پایه مالیاتی در بیش از صد کشور جهان و با عنایت به این که به گفته وزیر اقتصاد حداکثر ۲ درصد از افراد جامعه مشمول آن می شوند و افـراد دلال و سوداگر بازارهای ملک، خودرو، طلا و ارز را نشانه گرفته است، اما به دلیل خلا قانونی که در حال حاضر در کشور در این بخش وجود دارد، این درصد اندک توانسته اند با سوار شدن بر امواج تورم حاکم بر اقتصاد ایران، ثروت های بادآورده فراوانی را برای خود اندوخته کنند و هر روزی که در شرایط کنونی تورم بالای ۴۰ درصدی از عمر ایرانیان می گذرد، این چند درصد افراد مال اندوز در نبود قانون مالیات بر سوداگری در کشورمان، همچنان برای انباشتن اموال بیشتر و فاصله بیشتر طبقاتی در جامعه و آسیب به بخش تولید فرصت خواهند داشت.

عصر ایرانیان: مجتبی ذوالنوری در سرمقاله ای با عنوان «جایگاه مسئولیت برای مسئولان امانت باشد» نوشت: حکمرانی اسلامی چند کلمه است که هر کدام از این کلمات بار ِ معنوی و علمی دارند، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص حکمرانی، شاخص ها و مبناهایی برای آن تعیین شده است. باید در نظر بگیریم نخستین شاخص، انتخاب حکمران شایسته است. قرآن چگونگی حکمرانی را به سه صورت تشریح کرده است، باید مشخص شود انسان در پازل حکمرانی چه جایگاهی دارد، شان و منزلت انسان کجاست، بشر از کجا آمده و به کجا می رود و در نهایت در جه بالای بشریت همان تربیت اوست باید مهیا شود ؛ تا زمانی که جهان بینی مشخص نباشد حکمرانی اسلامی فراهم نخواهد شد در حکمرانی اسلامی باید مشخص شود انسان را چگونه نگاه کنیم، آیا دنیایی که بشر در آن زندگی می کند یک نظام جنگل گونه است یا یک مسیر ترسیم شده برای رسیدن به اهداف متعالی است، در قرآن نقش حکمران به وضوح مشخص شده است، حکمران نقش باغبان را دارد که اگر قرار است پساب آلوده صنعتی به مزرعه بشریت وارد شود، حکمران اسلامی اجاره ورود آن را نمی دهد و عوامل تهدید را دور می کند.

قدس: مینا افرازه در یادداشتی با عنوان «اقتصاد و مذاکرات هسته ای محور سفر البوسعیدی» چنین نوشت: وزیر خارجه عمان روز گذشته به تهران سفر کرد و با امیرعبداللهیان وزیر خارجه کـشـورمـان دربــــاره مسائل دوجـانـبـه و تحولات منطقه ای گفت وگو کرد. سفر وزیر خارجه عمان در ادامه مذاکرات و دیدارهای پیشین با مقامات کشورمان برای تسریع و پیگیری توافقات همکاری صورت می گیرد. در هـمـیـن زمـیـنـه، کـــامـــران کرمی کارشناس مسائل حوزه خلیج فارس با طـرح شعار اول همسایگان از سـوی دولت سیزدهم، این راهبرد مورد توجه عمانی ها قرار گرفت و منجر به سفر رئیس جمهور کشورمان به مسقط سفر هیثم به تهران شد. بنابراین بخشی و متقابلا از تبادلات دیپلماتیک میان ایـران و عمان که در یک سال گذشته اتفاق افتاده، معطوف به افزایش سطح روابط دوجانبه به ویژه در حوزه اقتصادی و تشکیل کمیسیون همکاری های مشترک است. در عرصه تحولات منطقه ای نیز، عمان نقش مهمی در مذاکرات احیای برجام داشت. همچنین با بروز بن بست در روند مذاکرات احیای برجام، مسئله جنگ اوکراین و ظهور متحدان و صف بندی های جدید در این جنگ، شاهد بودیم عمان توانست میان طرف های غربی و ایران میانجیگری کند.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله معارضه با حجاب و عفاف از کدام ستاد فرماندهی می‌شود، ضرورت توجه به 2 نامه مهم وزیر اقتصاد، اقتصاد و مذاکرات هسته‌ای محور سفر البوسعیدی به چشم می‌خورد.