به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امسال بعد از ۱۲ سال سریال «مختارنامه» به کارگردانی داود میرباقری از کنداکتور ایام محرم حذف شده است و شبکههای آیفیلم، تماشا و قرآن که در سالهای گذشته اقدام به بازپخش این سریال در ایام محرم میکردند، امسال جایی در کنداکتور خود برای پخش آن در نظر نگرفته اند.
هرچند پخش هرساله سریال مختارنامه از تلویزیون باعث شده بود که عده ای در فضای مجازی شروع به تمسخر این سریال کنند و لطیفه ها و استوری های کنایه آمیزی بابت پخش این سریال پرمخاطب منتشر کنند؛ برخی منتقدین نیز با طرف قرار دادن مدیران تلویزیون مبنی بر عدم ساخت سریالی با کیفیت در حد مختارنامه، کم کاری آنها را مورد نقد قرار داده و خواستار رفع این مشکل با سخت سریال های جدید بودند؛ هرچند امسال سریال «عشق کوفی» بعد از چندین سال بی سریالی راهی آنتن شبکه سوم سیما شده است. البته در چند روز گذشته سریال «شب دهم» حسن فتحی نیز خود را به آنتن رسانده تا مخاطبان این سریال نوستالژیک نیز بی بهره نمانند.
با این وجود در پی انتقادات برخی مخاطبان نسبت به عدم بازپخش سریال «مختارنامه»، معاونت سیما اعلام کرده که قرار است در روز تاسوا و عاشورای حسینی دو فیلم نود دقیقهای که برشی از این سریال هستند روی آنتن شبکه یک برود.
«راه عاشقی» و «راز عاشقی» دو نسخه سینمایی از سریال «مختارنامه» هستند که معمولا هر سال در روز تاسوا و عاشورا حسینی پخش میشوند . فیلم اولی بخشهای مهم و ابتدایی این مجموعه است که به زندانی شدن مختار قبل از واقعه عاشورا تا آزادی او و آماده شدن برای قیام میپردازد. فیلم دوم هم اختصاص به بخشهای از سریال دارد که ابراهیم بن مالک، یکی از یاران مختار که از دوستان صمیمی حضرت عباس (ع) نیز بوده تصمیم میگیرد به صف یاران مختار بپیوندد.
آخرین باری که «مختارنامه» روی آنتن رفت به سال گذشته از شبکه آیفیلم برمیگردد. البته ناگفته نماند بنابر پیگیریها، امکان تماشای کامل سریال «مختارنامه» در تلوبیون و فضایمجازی برای علاقهمندان فراهم است.
«مختارنامه» داود میرباقری ۱۳ سال قبل (سال ۱۳۸۹) برای اولین بار از شبکه اول سیما پخش شد. سالهای بعد این سریال از شبکههای ایرانی و خارجی روی آنتن رفت و مورد استقبال بسیاری از مخاطبین قرار گرفت. آنقدر این سریال با استقبال روبرو شد حتی در مسیر راهپیمایی اربعین تصاویر سریال «مختارنامه» چه نقشهای مثبت و چه منفی بهروی بیلبوردها نقش بسته بود.
تیم مدیریتی جدید سازمان اعتقاد دارد باید سریال های تلویزیون جذابیت و استانداردهای لازم را داشته باشد و از این به بعد قرار نیست به هر سریالی مجوز ساخت داده شود؛ همین باعث شده تا روند سریال سازی قدری با کندی جلو رود و کنداکتور تلویزیون در برخی مقاطع خاص خالی از سریال های جدید بماند و با سریال های قدیمی و البته پرمخاطب پر شود. البته مدیران باید این نکته مهم را مد نظر خود قرار دهند که مخاطب مانند گذشته انتخاب اول و آخرش تلویزیون نیست و در این سال ها جایگزین های متعددی برای انتخاب و تماشا دارد که اگر به موقع همان سریال در کنداکتور پخش قرار نگیرد، با بی رحمی شما را به کنار زده و رسانه دیگری را جایگزین خواهد کرد.