بحران خودساخته در فدراسیون بولینگ و بیلیارد؛ گره کور به بخت انتخابات!

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ مجمع انتخاباتی ریاست و اعضای هیأت‌رئیسه فدراسیون بولینگ و بیلیارد روز گذشته برای بار دوم طی کم‌تر از یک ماه اخیر، بنا بر تصمیم اعضای مجمع عمومی فدراسیون مبنی بر ترک محل انتخابات و از رسمیت انداختن جلسه، لغو شده و به یک ماه و نیم دیگر موکول شد.

در شرایطی که مجمع نخست انتخاباتی این فدراسیون هم به علت عدم حضور نام سرپرست فعلی فدراسیون بولینگ و بیلیارد در لیست کاندیداهای نهایی تصدی کرسی ریاست فدراسیون توسط اعضا از رسمیت افتاد و شکل نگرفت، این اتفاق عجیب ولی قابل پیش‌بینی بار دیگر روز گذشته در محل آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک رخ داد.

دیروز با وجود این که اصحاب رسانه و خبرنگاران از حضور در محل مجمع منع شدند، مراسم با ۴۵ دقیقه تأخیر و با حضور سیدمحمد پولادگر و آرش فرهادیان از وزارت ورزش و جوانان و مهین فرهادی‌زاد از کمیته ملی المپیک رسماً آغاز شد اما باز هم به همان دلیل قبلی، بیش از ۸۰ درصد از اعضای مجمع تصمیم به تحریم انتخابات و از رسمیت انداختن نشست گرفتند.

بر کسی پوشیده نیست که غیبت نام هاشم اسکندری، رئیس دوره‌های اخیر و سرپرست فعلی این فدراسیون در لیست کاندیداهای نهایی احراز صلاحیت شده، دلیل و انگیزه اصلی اعضای مجمع بر تحریم و به تعویق انداختن انتخابات بولینگ و بیلیارد بوده؛ موضوعی که انگار برخی کاندیداها و البته متولی برگزاری انتخابات خودشان را به ناآگاهی در این باره زده‌اند.

بیش‌تر بخوانید؛
اسکندری: برخی ها تمایل ندارند تا در بیلیارد بمانم؛ تحت فشار بودم/ اجازه نمی‌دهم فدراسیون تعلیق شود

ترک اعتراض‌آمیز مجامع انتخاباتی البته موضوع جدیدی نیست و پیش از این در مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های اسکواش و ژیمناستیک که به ریاست سیدمحمد پولادگر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت، رخ داده بود. گفتنی است که این اعتراض و تحریم اما در ۲ فدراسیون فوق، ۲ نتیجه متفاوت را در پی داشت.

فدراسیون اسکواش بالاخره در دومین مجمع انتخاباتی و با تأیید نام حمید عزیزی‌پور، سر و سامان گرفت و به راه خود ادامه داد اما اتفاق مشابه رخ داده در فدراسیون حساس ژیمناستیک، با برگزاری مجمع به نحوی ابهام‌برانگیز و پرشائبه همراه بود تا رئیس این فدراسیون المپیکی هر طوری که شده، انتخاب شود و حالا ورزش کشور با بحرانی دیگر مواجه شده باشد.

با گذشت بیش از ۴ ماه از برگزاری انتخابات فدراسیون ژیمناستیک در واپسین روزهای کاری سال گذشته، هنوز ریاست عابد حق‌دادی بر این فدراسیون به تأیید فدراسیون جهانی نرسیده و نامه‌نگاری‌های رخ داده بین این نهاد و کمیته ملی المپیک ایران نیز از قرار گرفتن ژیمناستیک ایران بر پرتگاه تعلیق و تحریم بیش از هر زمان دیگری حکایت دارند.

با وجود این خطرات بالقوه و تجارب ناموفق ۲ فدراسیون ذکر شده اما انگار برنامه‌ای برای تغییر تاکتیک مدیریت مجامع انتخاباتی در دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی و معاونت مربوطه وزارت ورزش و جوانان وجود ندارد و قرار است که به هر قیمتی شده، درب بر همان پاشنه سابق بچرخد و همه فدراسیون‌ها لااقل یک مرتبه تا لبه تعلیق و مشکل پیش بروند.

جالب‌تر اما این‌جاست که یکی از کاندیداهای احراز صلاحیت شده، فدراسیونی که برای ریاستش گام برداشته را خارج از چتر زعامتی کمیته بین‌المللی المپیک می‌داند! البته حتی او هم واقف بر این مسئله هست که وزارت ورزش و جوانان در ترسیم سیستم مدیریت انتخابات و برگزاری مجمع این فدراسیون، دچار اشتباه محاسباتی شده و حواشی بیش از این به صلاح جامعه بولینگ و بیلیارد نیست.

باید این نکته را به شکل خیلی جدی درنظر داشت که فدراسیون بولینگ و بیلیارد جمهوری اسلامی ایران نیز مانند فدراسیون‌های اسکواش، کشتی، ژیمناستیک، والیبال و ... زیرنظر IOC بوده و این نهاد عالی ورزشی کوچک‌ترین تحرکات در فدراسیون ملی را زیرنظر خواهد داشت. پس هشدار تکرار اتفاقات تراژیک ژیمناستیک برای بولینگ و بیلیارد، پر بیراه هم نیست.

احتمال حساسیت نهادهای بین‌المللی و زیر ذره‌بین قرار گرفتن تحرکات فدراسیون بولینگ و بیلیارد، مطمئناً به سود منافع ملی ورزش کشورمان نبوده و خواسته قلبی دل‌سوزان ورزش ایران هم نیست؛ بنابراین تمام اقدامات طی یک ماه و نیم زمان باقی‌مانده می‌بایست در جهت رفع ابهامات و مشکلات رخ داده باشد تا کشتی سردرگم بولینگ و بیلیارد ایران پیش از بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲، به ساحل آرامش برسد.

فدراسیون بولینگ و بیلیارد در پی لغو مجمع انتخاباتی برای بار دوم توسط اعضای مجمع، وارد فضایی بحرانی شده که به یک تغییر تاکتیک از سوی متولی مجمع نیاز خواهد داشت.